www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

problemi s čipom wiznet W5100

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.85
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 4:59 pm    Naslov sporočila:  problemi s čipom wiznet W5100 Odgovori s citatom

Naredil sem si svoj mikrokrmilniški sistem, kjer sem uporabil ethernet čip wiznet w5100. Lan povezavo sicer vzpostavi, led za indikacijo omrežja sveti konstantno, samo, ko se hočem povezati na server, potem pa ne more prikazati strani. Na mikrokrmilnik sem naložil tisti osnovni program za arduino ethernet server. Spoje sem preveril na mikroskopu in ni videti slabih spojev ali kratkih stikov.

Uporabil sem pa konektor si-60001-f. Ta konektor sem uporabil na modulu za ethernet modul z čipom ENC28J60, kjer je ta konektor vredu funkcijoniral. Po mojem bi moral biti ta konektor vredu tudi na wiznetu w5100.

Vezje sem naredil po shemi, ki je na arduino strani za ethernet šild, le da nisem dal tistega čipa na reset signalu za zakasnitev reseta. To sem preizkusil tudi na šildu in je slučajno delalo.
Po nasvetu profesorja, sem reset linijo na wiznetu prekinil in dal pullap upor na 3.3V in tipko za ročni reset wizneta. Prej ko sem imel reset signal povezan direktno, potem sploh se ni vzpostavila lan povezava.

Vezje sem pa tudi že tisočkrat preveril, če kaj nebi vredu povezal.

V pdf dokumentu je shema kako sem povezal.

Bi prosil, če mi lahko svetujete zakaj ne dela to, kako bi moralo.

PCB_Project1.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  PCB_Project1.pdf
 Velikost datoteke:  821.52 KB
 Downloadano:  23 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sem že izmeril napajalni tok v wiznet in je bil v mejah normale, bil je takšen, kot piše v datašetu od čipa wiznet w5100.

Se mi pa zdi, da se malce bolj greje čip, kot pa na šildu.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je še kdo našel kako napako v vezju, če je primerjal z shemo, ki je na arduino strani od ethernet šilda, jaz je ne najdem?

Imam pa že naročen novi wiznet, če je mogoče tega odneslo.

Program pa ni kriv, ker sem prej na testni plošči s pomočjo šilda imel narejeno in je še vse delalo. Na mikrokrmilniku je pa samo naložen osnovni program za arduino ethernet server.

Tudi na mikrokrmilniku ni slabih spojev ali kratkih stikov na SPI pinih.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 21, 2014 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sheme nisem šel primerjat z shieldom.
Mi pa manjka povezava RCT z VCC na rj45 konektoru. Je to namerno/z kakšnim razlogom?
Kje se zadeva zatakne?
Lahko z mikrokontrolerjem komuniciras z njim (SPI igra? lahko nekaj nastaviš in ven prebereš enako?)?
Zadeva komunicira z mrezno opremo?
Dobi IP (DHCP)?
Kristal deluje (preveri z osciloskopom)?
Praviš da je konektor preverjen. Si prepričan? Pin out štima? 2 konektorja ki izgledata enako imata ponavadi ravno drugačen pinout...
Po shemi ne vidim da bi imel kakšne kondenzatorje na napajalnih linijah okrog čipa. So mogoče potrebni?

Sem ti navrgel par kosti za glodat Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 8:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RCT sem tudi povezal na 3.3V. Kristal sem zamenjal. Konektor je pa čisto isti, tudi po datasheatu sem pogledal pinout konektorja in štima.

Tudi sem dodal kondenzator 100nF pri konektorju med 3.3V in maso.

Na konektorju samo sveti LED za indikacijo, če je LAN povezan, nikoli se pa ne zasveti LED, ki je za indikacijo, če se pošiljajo podatki.

Problem to, ko hočem vtipkati IP, ki sem ga v programo duločil, potem ne odpre. Tudi ping test z wiznetom ne uspe, ker gredo vsi biti v izgubo.

SPI pini ustrezajo, ker sem imel prej na testni plošči tudi ethernet šild povezan na teh pinih in je delovalo.

Program je pa čisto osnovni za ethernet server, ki je že orginal v primerih pri arduinotu.

Tudi sem že zamenjal kabel in je isto.

Drugače pa danes dobim drugi wiznet in jutri bom šel v laboratorij na FERI,. da se zamenja in se še preveri kristal z osciloskopom.
Nazaj na vrh
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 9:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri še komunikaciji preko SPI. Nek register preberi, ga nastavi na neko drugo vrednost in ponovno preberi. Tako boš videl če ti komunikacija špila.

Kako imaš napravo povezano v mrežo? Preko routerja? V kolikor ja potem poglej diagnostiko routerja če se je na tiste portu kamor je povezan wiznet preneslo kaj podatkov.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na SPI imam še priključeno SD kartico, katera dela brez težav. Wiznet imam povezan direktno na mrežno kartico. Poskusil sem z navadnim UTP kablom in tudi z crossover UTP kablom in je isto.

Tudi prej ko sem imel na testni ploščici, sem imel wiznet in sd kartico priključeno z istima pinoma za /ss in je delovalo, razen tega, ker sem tam imel mikrokrmilnik v DIP ohišju, sedaj je pa v TQFP ohišju.
Nazaj na vrh
damjango
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 22, 2014 12:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem konektor odlotal. Sedaj se wiznet dosti manj greje in skupni tok v vezju je padel za 100mA.

Sicer pa ne morem verjeti, zakaj nebi bil konektor v redu, če sem pa istega z isto oznako in istim pinout-om uporabil pri modolu ENC28J60 in je delalo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni