www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gorenje - error E4
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
uros_k
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Sep 2009 21:29
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.07
Kraj: Konjice

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 02, 2014 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav, konfiguracija je opisana v tem dokumentu:

https://www.dropbox.com/s/ohcb1mqw4nrpu72/gorenje_indukcija_konfiguracija.pdf

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi1
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pet 25 Apr 2014 9:19
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2014 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo Uroš,

Hvala za spodnje vendar nimam dostopa - mi javi (No Access
The owner has not granted you access to this file.)

Ali lahko mi dodeliš dovoljenje?

Hvala in lep pozdrav
Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sandil
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 06 Apr 2014 9:57
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 06, 2014 6:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gapi1 je napisal/a:
uros_k je napisal/a:
Pozdrav, pri nas je pomagala samo menjava indukcijskega kuhališča. Potrebno je še potem vprogramirati v sistem. Lahko pošljem postopek če kdo potrebuje.

Lp

Zdravo UROŠ

Prosilk bi te za pospopek kako vprogramira novo indukcijsko kuhališče. Sem tudi zamenjal tuljavo in mi sedaj javlja E4


Jaz te prosim če mi lahko postopek pošlješ na mail: sandi.lila@gmail.com

imam zamenjano ploščo pa mi nedela če ni sprogramirana.

Lp Sandi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
uros_k
Član
Član



Pridružen-a: Čet 03 Sep 2009 21:29
Prispevkov: 10
Aktiv.: 0.07
Kraj: Konjice

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 02, 2014 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.scribd.com/doc/227681613/gorenje-konfiguracija

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janezfun
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 02 Dec 2014 10:11
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 23, 2014 10:44 am    Naslov sporočila: icon_cool  Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kaj pomeni napaka E6 Gorenjeve indukcije EIK 695c .

LP,
Janez
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ronil
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Čet 06 Feb 2014 12:14
Prispevkov: 3
Aktiv.: 0.03
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 16, 2016 12:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stara tema, enak problem Smile
E4 in ena plošča ne dela.

Plošča je Koerting, ampak tehnično najbrž enaka kot ostale Gorenje.

Drugi dokument je neuporaben (za štedilnike z vrtljivimi gumbi), prvega ne morem dol potegnit...

Sem pa našel tole, kjer je tudi opis konfiguracije:
https://partners.gorenje.si/fts/GetDigitDoc.aspx?sifra=377252&jezik=sl&tipVsebine=1&docName=ict621asc-sl.pdf

Koerting sicer nima Lock tipke, najbrž se uporabi tipko za vklop za vstop v meni?
Nisem na lokaciji štedilnika, bo verjetno trajalo preden bom lahko poskusil Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dlenic
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Pon 29 Jul 2019 8:01
Prispevkov: 2
Aktiv.: 0.08

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 30, 2019 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Indukcijska plošča Gorenje ICT 620AC. Zadnje čase mi desni plošči javljata napako E4, vedno istočasno. Če malo udarim po plošči napaka izgine, tudi plošči pričneta delovati. Vendar se običajno v nekaj minutah napaka spet pojavi.
Ploščo sem že odprl, preveril vse kontakte, vendar ni posebnosti. Ima kdo mogoče še kakšen predlog kaj bi lahko bilo narobe?

_________________
Damo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
semrola
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Ned 10 Nov 2019 8:53
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2019 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Mogoče bo priloga v pomoč Cool

LP, Peter


Ima morda še kdo to datoteko 4-037-0915.pdf? Sam nimam pravic za download. Če se najde kdo, mi jo lahko pošlje na semrola007@gmail.com. Hvala.

EDIT: sem dobil, hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mitjaq
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 12 Nov 2019 9:23
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.05
Kraj: Markovci

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 13, 2019 7:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Mogoče bo priloga v pomoč Cool

LP, Peter


Imam napako E6 Gorenjeve indukcije EIK 695c. Rabil bi ta dokument 4-037-0915.pdf za pomoč.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
grizo
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Tor 15 Dec 2020 22:00
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2020 10:09 pm    Naslov sporočila:  Napaka E4 Odgovori s citatom

Kaj se da to napako e4 resetirat na indukciji gorenje it 606 ax ?

Hvala


Nazadnje urejal/a grizo Čet Dec 17, 2020 2:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arepansek
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sre 16 Dec 2020 13:38
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.14
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2020 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Imam problem z napako E4, ki se mi pojavlja. Zanima me kako resetiram ploščo?
Imam model indukcijske plošče Gorenje EIT690.

Hvala za poslano.

lp, Andraž
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Knap
Član
Član



Pridružen-a: Ned 21 Nov 2010 14:20
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 2:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1. NAPAKA E4


V primeru napake E4 oziroma ob menjavi IHE (indukcijski grelni element) je potrebna konfiguracija IHE.

Dostop do servisnega menija – osnovna indukcijska konfiguracija:

Pritisni in drži senzorsko tipko za zaklepanje (tipko minus, če ni tipke za zaklepanje) ter v nasprotni smeri ure pritiskaj (začenši z desno sprednjo kuhalno površino) vsa razpoložljiva senzorska stikala kuhalnih površin – na prikazovalniku se pojavi C0 (C utripa).

Za dostop do osnovne indukcijske konfiguracije pritisni na senzorsko tipko vklop/izklop dokler se ne prikaže konfiguracija. Prikazovalnik kuhalnih površin prikazuje "C" za nekonfigurirane kuhalne površine, ob konfiguriranih pa se prikaže ”-” . Sedaj izberite kuhalno površino , ki jo želite konfigurirati s pritiskom na ustrezno senzorsko tipko. Simbol ”C” začne utripati. Sedaj morate v 20 sekundah postaviti posodo na kuhalno površino da omogočite IHE prepoznati pravilno pozicijo. Če bo pravilno zaznana, se bo na prikazovalniku prikazal simbol ”-”.
Ta procedura mora biti izvršena za vsako kuhalno površino dokler se konfiguracijski meni po konfiguraciji zadnje kuhalne površine avtomatsko ne zaključi. Upoštevajte, da v nobenem primeru ne smeta biti med konfiguriranjem dve posodi istočasno na indukcijski plošči.

Konfiguracijski meni se lahko zapre s pritiskom na senzorsko tipko vklop/izklop ali s pritiskom na katerokoli tipko ”+” , če so vse kuhalne površine konfigurirane.

Vse ostale menijske postavke se bodo zaprle s pritiskom na tipko za zaklepanje.

V vednost: kako resetirati vse IHE ?

ko smo v konfiguracijskem meniju (prikazane so konfigurirane in nekonfigurirane IHE), je potrebno pritisniti senzorsko tipko minus za nekaj sekund.

_________________
Iz črnega na belo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Knap
Član
Član



Pridružen-a: Ned 21 Nov 2010 14:20
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 2:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NAPAKA E4 ZARADI HLADNEGA SPOJA NA PRIKLJUČNICI

V primeru napake E4 na levih ali desnih dveh induktorjih, ki se lahko pojavi takoj pri vklopu plošče ali pa kasneje med obratovanjem (občasna napaka), je velika verjetnost, da je vzrok v hladnem spoju (lotu) tuljavic relejev na tiskanem vezju priključnice. Spodnje slike prikazujejo izgled slabih spojev in pa lokacijo na priključnici. Za odpravo napake je potrebno vizuelno preveriti spoje in če so ti slabi, zamenjati samo priključnico ! Indukcijskih ogrevalnih elementov ni potrebno zamenjati !

_________________
Iz črnega na belo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Knap
Član
Član



Pridružen-a: Ned 21 Nov 2010 14:20
Prispevkov: 60
Aktiv.: 0.46
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2020 2:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KONFIGURIRANJE BAZNE INDUKCIJE 1 (TOUCH CONTROL MODUL)

Konfiguriranje je potrebno ob menjavi IHE (indukcijski ogrevalni element) oziroma ko se na displeju prikazuje E4.

Procedura je sledeča:
Vstop v konfiguracijski meni je možen v roku dveh minut po priključitvi aparata na električno omrežje.

Pritisni in drži senzorsko tipko minus ter v nasprotni smeri ure pritiskaj (začenši z desno sprednjo kuhalno površino) vsa razpoložljiva senzorska stikala kuhalnih površin. Ob vsakem pritisku se sliši zvočni signal. Pritisniti je potrebno enakomerno in dokaj hitro. Če se zvočni signal sliši več kot enkrat, je potrebno ponoviti proceduro (plošče ni potrebno izključiti iz omrežja).

Na prikazovalniku se pojavi C za nekonfigurirane kuhalne cone, ob konfiguriranih pa se prikaže ”-”.

Sedaj izberi kuhalno površino , ki jo želiš konfigurirati s pritiskom na ustrezno senzorsko tipko. Simbol ”C” začne utripati. V 20 sekundah je potrebno postaviti posodo na kuhalno površino, na prikazovalniku se bo prikazal simbol ”-”.

Ta procedura mora biti izvršena za vsako kuhalno površino dokler se konfiguracijski meni po konfiguraciji zadnje kuhalne površine avtomatsko ne zaključi. Upoštevaj, da v nobenem primeru ne smeta biti med konfiguriranjem dve posodi istočasno na indukcijski plošči.

V vednost: kako resetirati konfiguracijo ?

ko smo v konfiguracijskem meniju (prikazane so konfigurirane in nekonfigurirane IHE), je potrebno pritisniti senzorsko tipko minus za nekaj sekund. Na vseh displejih nekaj časa utripa E, nato pa se prikažejo C-ji. Sedaj lahko izvedete ponovno konfiguracijo.

_________________
Iz črnega na belo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silvo_v
Član
Član



Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00
Prispevkov: 144
Aktiv.: 0.76
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2021 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V popravilo sem dobil indukcijsko ploščo Gorenje z napako E4 na dveh ploščah.

Pri obeh ploščah je bil zanič upor 39 Ohm-ov, preko katerega se napaja stikalni napajalnik. Upor mora biti "varovalni".

Lp, Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 225 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group