www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

daljinsko voden voziček
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.47
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 4:20 pm    Naslov sporočila:  daljinsko voden voziček Odgovori s citatom

Sam nimam izkušenj z radisko vodenimi napravami, zato bi prosil za pomoč.
Imam dva motorja 24v180w 9.4A z reduktorjem od invalidskega vozička. Doma imam daljinsko vodeni helikopter in 6 kanalno napravo za daljinsko vodenje, ki bi jo uporabil. Za poganjanje motorjev bi potreboval regulator, vendar se tu zaplete. Vozicek bo imal pogon na zadnjih kolesih (vsako kolo svoj motor) spredaj pa bosta dva vrtljiva kolesa. Ker bi želel imeti na daljincu na eni ročki komande za naprej nazaj in levo desno , ne vem kakše regulator moram nabaviti?

krko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19
Aktiv.: 2.90
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 5:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preprosto... kupiš regulatorje, podobne kot imaš v helikopterju in jih zvežeš na sprejemnik na take kanale, ki ustrezajo pravilni ročki.

Za levo desno, pa daš samo Y kabel in na motorju obrneš priključke.

Hm..... mogoče pa le ni tako preprosto.....

Lahko poveš kaj več podatkov o motorjih in komandi?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70782.97

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam ta sprejemnik in oddajnik.

zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je "analogen" oddajnik (napacen izraz za oddajnik, ki ni podprt z mikserji).

Preostaneta ti dve moznosti: hardverski delta mikser na sprejemniski strani (prikljuci se med sprejemnik in regulatorja), ali pa bolj fleksibilna in zanesljivejsa - nabava novega kompleta (recimo tega z linka za naravnost smesno ceno). Ampak ti bolj priporocam nekaj bolj sofisticiranega - z digitalnimi trimerji in displejem - takrat se morje moznosti nastavitev sele odpre.

svaku sem pred dvema letoma zrihtal TOLE. Moznosti toliko, da se ti zvrti. Sam imam HiTec Optic6, takrat ko sem jo kupil sem bil glavni na vasi, zdaj pa sem ob tem Turnigyju kot en neandertalec. In to za manj kot petino cene. Smile
Nazaj na vrh
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš oddajnik brez delta mikserja.

Dobi se ustrezni "adapter" za sprejemniško stran. (npr: ga ne uporabljam)
ali pa narediš mehanski mikser

Regulator pa rabiš če boš poganjal na 24v mora prenest 6S paket najbolje, da iščeš med avto ali pa čolnarskim oddelkom.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

miharix je napisal/a:
Imaš oddajnik brez delta mikserja.

Dobi se ustrezni "adapter" za sprejemniško stran. (npr: ga ne uporabljam)
ali pa narediš mehanski mikser

Regulator pa rabiš če boš poganjal na 24v mora prenest 6S paket najbolje, da iščeš med avto ali pa čolnarskim oddelkom.

Nagibam se k temu da bi kupil nov odajnik in sprejemnik, kot ga je predlagal zok.
Glede regulatorje mi ni jasno kaj pomeni 6S paket? Je regulator , ki ga je predlagal mare69 tak?

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70782.97

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 03, 2014 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mora biti regulator za krtačne motorje? Na kaj moram biti pazljiv pri iskanju?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20632__Turnigy_dlux_30A_SBEC_Brushless_Speed_Controller_w_Data_Logging_2s_4s_.html
Je tak regulator dober za to kar potrebujem? Je za regulator važno kakšno napetost bo pretakal?

Ler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53
Aktiv.: 1.07
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2014 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Imam dva motorja 24v180w 9.4A z reduktorjem od invalidskega vozička.

Mene pa zanima kje si nabavil motor, ker jaz že kar nekaj časa iščem pa ga ne najdem.
Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2014 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ebay.de . Jaz sem mel kar sreco ,ko sem naletel na licitacijo kjer ni bilo nekega zanimanja. Tudi na ebay. Com jih maš kar nekaj .
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2014 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem pred kakim letom kupil kompleten starejši električni invalidski voziček z zanič baterijami in manjkajočim polnilnikom za 80 EUR preko slovenske strani z malimi oglasi. Kot (nekdanji) navdušen modelar se imam nekoč namen lotiti izdelave univerzalnega daljinsko vodenega stroja za košnjo okrog hiše in odstranjevanje snega z dvorišča - torej z zamenljivimi delovnimi priključki.

Razmišljal sem že o krmiljenju regulatorjev obeh pogonskih motorjev takšnega stroja, da bi bil čimbolj okreten (t. i. "tank drive"). Gre za nastavitev preslikave med položaji krmilnih ročic na modelarskem oddajniku za daljinsko vodenje in signali za krmiljenje obeh motorjev. Naletel sem na tole uporabno stran - morda še komu pride prav:

http://home.kendra.com/mauser/Joystick.html
Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2014 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšne motorje si dobil v vozičku?
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.14
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 04, 2014 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na pamet ne vem. Gre za manjši voziček, uporabljala ga je neka gospa. Zanesljivo so motorji 24 V, za moč oz. nazivni tok bom pa pogledal danes ali jutri in javil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni