|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Vladek Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 14:11 Prispevkov: 111 Aktiv.: 0.47 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 11:55 am Naslov sporočila: en LCD, več napravic |
|
|
A ima kdo kakšno idejo, kako (ekonomsko upravičeno) uporabiti en LCD modul za več napravic?
V enem ohišju bi želel združiti LC meter, frekvenc meter, W meter, pa mogoče še kaj.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lcd priključen na kontroler, ki z ostalimi komunicira po serijskem portu. Potem pa ena tipka s katero preklapljaš med napravami. Ali pa celo uporabljaš 4x20 LCD in prikazuješ 4 meritve istočasno.
Ekonomsko razumna rešitev. Edina stvar je ta, da moraš napisati protokol po katerem se potem ostale zadeve pogovarjajo s prikazovalnikom.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
po moje se ne splača komplicirat zaradi par jurjev, koliko stane lcd...
lahko pa na svojih napravah narediš konektor za lcd, potem pa še en lcd daš v ohišje s kablom. Tako sem jaz naredil v eni svoji napravici, kjer je bil lcd potreben samo za konfiguracijo in programiranje - lcd in tipkovnico sem dal v svoje ohišje, ki je nato služilo kot "terminal". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
damo: vrjetno ni stvar v parih jurjih. Ampak v združevanju več merilnih naprav v isto ohišje.
Sam sem že razmišljal o nečem podobnem, ampak se zaradi pomankanja časa še nisem lotil izdelave.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.45 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
V enem ohišju bi želel združiti LC meter, frekvenc meter, W meter, pa mogoče še kaj. |
se opravičujem, nisem dobro prebral... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Nov 17, 2006 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš varčevati iz kakršnihkoli razlogov z LCD displayem, potem lahko LCD izhode raznih naprav (voltmeter, frekvencmeter in podobno) preko manjšega upora vežeš paralelno na display. Z večpoložajnim stikalom zagotoviš, da je naenkrat prižgan en sam instrument, tako da ni konfliktov pri logičnih nivojih različnih mikrokontrolerjev. Upor na izhodu porta prepreči, da bi tekel prevelik tok iz aktivnega pina, ki je na logični enki, v ugasnjeno napravo.
Če ti paralelna vezava pinov ni všeč, vzameš multiplekserje, z katerimi povežeš pine LCDja na posamezen instrument.
Druga možnost, da narediš instrument, ki bo imel vse te funkcije in ne bo potreben preklop, je zelo komplicirana.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni