|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.88 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2011 2:03 am Naslov sporočila: |
|
|
robertos je napisal/a: |
anze90 je napisal/a: |
Evo zamenjal sem vse kondenzatorje, diode in dušilko(tuljavo) v okolici switcherja, in sušilni stroj veselo suši. |
Imaš morda načrt, ali lahko morda poslikaš elektroniko, ker mi je res čudno, da bi imel switcher napajalnik, do sedaj so imeli vsi klasični kondenzatorski napajalnik. Zanimivo, vedno kaj novega....
Če pa je sušilec mlajši od 5 let je pa itak v garanciji. |
slika tiskanine(Gorenje D62225)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
59.81 KB |
Pogledana: |
28 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 12:43 pm Naslov sporočila: Re: Sušilnik perila Gorenje |
|
|
satelitko je napisal/a: |
SP610/210, kondenzacijski.
V zadnjem času stalno po določenem času izklaplja termo stikalo grelca na zadnji strani pod pokrovom. Malo sem razmišljal, da se mogoče pregreva zaradi slabega "zračenja". Preden se ga lotim, bi povprašal za morebitne izkušnje. |
V soboto sem ponovil vajo čiščenja. Stroj sedaj "deluje" - termo stikalo ne izklaplja, vendar perila ne posuši do konca. Po ponovljenem postopku je perilo suho.
Pri razdiranju sem za vrati opazil tipalo. Predvidevam, da je to senzor temperature zraka, ki vklaplja in izklaplja grelec. Je možno, da ima tolikšno napako, da greje premalo?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregorN Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48 Prispevkov: 1162 Aktiv.: 5.43 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda pa le; imamo sušilni stroj star cca. 15 let in perila ne posuši le takrat, ko je prekomerno napolnjen. Preveri, da ga ne polnijo preveč.
Letos sem ga prvič, odkar smo ga kupili odprl in je bila v njem "prašna koca", kakšna 2 cm debela plast prahu (ni kondenzacijski, cev visi čez balkon). Sem se samo čudil, da tisti motorček, ki suče cel boben ni odpovedal.
_________________ LP! Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

Pridružen-a: Pet 06 Jan 2012 22:24 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.32 Kraj: Selnica
|
Objavljeno: Ned Sep 30, 2012 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Tudi meni je začel nagajati Gorenjev sušilnik tip SP611/110 model WL941AL. Ima enake siptome kot sušilnik od Satelitko. Perilo namreč ne posuši do konca, če pa ponovim postopek, je pa sušenje OK. Zgleda, da nekaj izklaplja grelec. Ne vem kje ima senzor vlage?. Verjetno bo treba si vzeti čas in ga celega razkopati in očisti. Nekje sem bral, da naj bi imel senzor vlage na metlici, katere drsi po bobnu.
Videl sem tudi v notrajnosti stikalo- podobno termo stikalo levo od vrat. Mogoče bi lahko to kaj nagajalo?
Termo stikalo grelca ni bilo nikoli izklopljeno.
Hvala vsem za nasvete in pomoč.
Lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janezstrmsnik Član

Pridružen-a: Pet 06 Jan 2012 22:24 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.32 Kraj: Selnica
|
Objavljeno: Tor Okt 02, 2012 5:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Da vas obvestim, da sem napako odpravil. Kriv je bil slab lot na enem izmed releju kartice. Zadevo sem malo na novo polotal, prav tako tudi priključne kontakte.
Zaenkrat deluje. Je pa res, da bi bilo fajn vzet vse narazen in vso zadevo temeljito očistit.
Ne vem pa še vedno zakaj služi tipalo (podobno termo stikalu), ki je zmontirano levo od vrat (gledano notrajnost ohišja)?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
P1party Neznanec

Pridružen-a: Čet 15 Nov 2012 20:19 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 9:35 pm Naslov sporočila: GORENJE - WT 831 |
|
|
Zdravo,
na modelu WT831 (kupljen v Graz-u) je pokvarjen programator model T900.
Na rezervnih delih so mi prodali nov programator SP EC 4516.
Kako naj vem kam pride kak kabel, če pa so oznake drugačne?
Pomoč?
Hvala.
_________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sodrgerg Član

Pridružen-a: Čet 20 Avg 2009 14:16 Prispevkov: 61 Aktiv.: 0.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 10, 2014 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
Imam problem z sušilnim strojem Candy goc 780bt, stroj ne greje. Na displayu pokaže napako E08 kar naj bi pomenilo napaka termične varovalke.
Zanima me kje naj bi se ta varovalka nahajala?
_________________ To, kar vemo, je kapljica; to, česar ne vemo, je morje.(Isaac Newton) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Sep 13, 2014 8:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
anze90 je napisal/a: |
Azrael je napisal/a: |
Kondenzatorjev in diod verjetno nisi meril koliko "puščajo" pri obratovalni oz. pri maksimalni dovoljeni reverzni napetosti?
Jaz bi diode kar menjal, lahko se katera od njih vede kot zener dioda, z zenerjevo napetostjo okoli 300 - 350 V.
Če stroj nima stikal za popoln izklop in je elektronika stalno pod napetotjo, je lahko slab tudi elektrolitski kondenztor, ki začenja prebijati. Tudi to lahko zmuči diode in dušilko. |
Evo zamenjal sem vse kondenzatorje, diode in dušilko(tuljavo) v okolici switcherja, in sušilni stroj veselo suši.
hvala za nasvete  |
Sicer stara tema, ampak imam identičen problem pri prijateljevem sušilcu. Crknila tuljava, ampak nisem preveč prepričan, če dobro vidim barve. Mogoče kdo ve vrednost tuljave? Meni se zdi rjava-črna-rdeča-srebrna, kar naj bi pomenilo 1mH, to pa se mi zdi veliko za tako tuljavo velikosti upora.
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaziii Član

Pridružen-a: Pon 18 Feb 2013 19:43 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Dolenjske Toplice
|
Objavljeno: Ned Sep 14, 2014 1:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni so barve enake kot jih navajaš. rjava-črna-rdeča-srebrna.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
127.55 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Pol bo pa že prav. Bom naročil, pa zamenjal. Hvala za info.
_________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pomar Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.25 Kraj: okolica Ptuja
|
Objavljeno: Tor Okt 13, 2015 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam problem z sušilcem Gorenje D61112. Izklaplja se varnostni termostat. Ko stisnem gumb na varnostnem termostatu deluje nekaj dni nato se ponovno izklopi. Zanima me zakaj prej ne izklopi delovni termostat kateri je zaporedno vezan z varnostnim nad grelcem? Sušilni stroj se uporablja vsak dan.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NN365 Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.40 Kraj: Okolica MB
|
Objavljeno: Ned Dec 11, 2016 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se priključujem s svojim problemom.
Torej Gorenje sušilec D60.25 nič ne deluje, nič ne sveti. Kot da ne bi bilo elektrike. Preveril, napetost pride do "programatorja" tiskane ploščice. kaj več ne bi vedel, preveriti. Po mojem je verjetno v okvari ta glavna ploščica.
Je to smiselno zamenjati, mogoče ima kdo kakšno približno oceno v kakšnem rangu so ti programatorji?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni