|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pogorevc Član

Pridružen-a: Pet 16 Avg 2013 23:07 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.37
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.87 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko kupiš tudi cenejšega, saj se ga ob okvari lahko popravi. Nekateri uporabljajo tudi popravljene starejše laminatorje in še vedno naredijo TIV. Gledati moraš, da ploščica pride skozi.
To je samo moje mnenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že slišal, da so bile težave in je bilo potrebno stružit valje. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pogorevc Član

|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je pa z papirjem? Zaenkrat se nimam printerja in razmisljam o tem, da bi printal v bližnji fotokopirnici, kjer imajo profi printerje na toner? Ali se bo zadeva prijela na ploščico iz navadnega belega papirja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.90 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navaden bel papir ne,ker ni gladek.O tem veliko piše na forum. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekateri profi printerji odpadejo, ker so tonerji drugačni. Že na pogled - ko pogledaš natisnjeno stran, se črke svetijo, medtem ko se pri domačem ne. Po moje zna biti temperatura višja, zato se potem toner ne prenese na PCB.
Pa tudi dvomim, da bodo hoteli dati notri reklamni papir...je le neka nevarnost, da se zabije notri, printer pa predrag za tako telovadbo. Jaz ga vedno nalepim na navaden papir ravno zato.
Sicer imam jaz doma tak lidl laminator, a ga uporabljam za laminiranje, ne za PCB. Namreč - ko enkrat laminator uporabljaš za PCB, je za laminiranje več ali manj neuporaben, ker se valji sčasoma nekoliko razmaknejo in zato folijo ne stiskajo dovolj skupaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.45 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam tega Lidlovega. 1.5mm debela ploščica gre lepo skozi.
Tukaj je nekdo opisal predelave termostata: http://www.hw2sw.com/2011/09/23/turn-a-common-laminator-into-a-pcb-laminator/
Jaz predelave nisem naredil. Sem pa ploščico (1mm) spustil skozi ene 20 krat. Par malenkosti sem sicer moral popraviti z alkoholnim flomastrom, sicer se je pa toner lepo prenesel. Če bi se igral s termostati najbrž niti to ne bi bilo potrebno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Nekateri profi printerji odpadejo, ker so tonerji drugačni. Že na pogled - ko pogledaš natisnjeno stran, se črke svetijo, medtem ko se pri domačem ne. Po moje zna biti temperatura višja, zato se potem toner ne prenese na PCB.
Pa tudi dvomim, da bodo hoteli dati notri reklamni papir...je le neka nevarnost, da se zabije notri, printer pa predrag za tako telovadbo. Jaz ga vedno nalepim na navaden papir ravno zato.
Sicer imam jaz doma tak lidl laminator, a ga uporabljam za laminiranje, ne za PCB. Namreč - ko enkrat laminator uporabljaš za PCB, je za laminiranje več ali manj neuporaben, ker se valji sčasoma nekoliko razmaknejo in zato folijo ne stiskajo dovolj skupaj. |
Tudi na navadnem tiskalniku se sveti, če je na njem polno tonerja. Sicer pa nižja temperatura, hitrejši tisk, zato dvomim, da imajo profi printerji toner na višji temperaturi.
Meni se je tudi parkrat zgodilo, da se mi je reklamni list zataknil za valj. Zadnjič mi je to uničilo valj. Sedaj prakticiram to, da z malim kosom maskirnega (papirnati) selotejpa nalepim kos reklamnega papirja na običajni list. Od tedaj nimam več težav. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pogorevc Član

|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej navaden papir beli odpade. Mora biti pac tak gladek kot je reklamni? Kateri printer pa mi svetujete v primeru nakupa? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pogorevc Član

|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP
Kako se pa obnese recimo ta gladek papir, ki ostane od nalepk? Imam možnost dobiti ta papir na katerem so nalepke je kar gladek? kateri printer pa svetujete za tako nalogo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz uporabljam samo tak papir. Obnese se bolje kakor vse drugo, samo previden moraš biti, ker se toner zelo slabo prime nanj. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Jun 23, 2014 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno od printerja, oziroma tonerja v njem. Moja Konica ni tiskala uporabne stvari na takem papirju. Je treba preizkusit, če gre je to gotovo najboljša varianta.
Sem pa zadnje dni malce testiral z revijo ONA in je rezultat na videz enak hoferjevem papirju, le odstrani se ga lažje (čeprav tudi hoferjev gre zelo hitro dol). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lude Član

Pridružen-a: Sob 23 Nov 2013 23:27 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.44 Kraj: Brežice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Jan 03, 2015 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je problem če nima notri klasičnih termostatov ampak NTC grelec - tega ni mogoče predelati na višjo temperaturo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TRIROG Član

Pridružen-a: Čet 30 Avg 2007 12:23 Prispevkov: 84 Aktiv.: 0.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2015 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je kdo že kupil in lahko kaj pove o teh, ki so trenutno v akciji? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni