www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ugotoviti krajo USB diska

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joc987
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 09 Apr 2014 15:56
Aktiv.: 0.06

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 3:34 pm    Naslov sporočila:  Ugotoviti krajo USB diska Odgovori s citatom

Mi lahko kdo pomaga in sicer v službi smo 4 osebe ki uporabljamo računalnik,do tega prostora imamo samo mi dostop. Nekaj dni nazaj sem imel nanj priključen svoj osebni USB disk. Po dveh dneh se vrnem v službo v pričakovanju da je disk tam in ni ga bilo več. Ostali sodelavci vsi rtdijo da ga niso vzeli.
KAKO bi ugotovil kdaj je bil disk izklopljen iz računalnika?
Tako bi takoj vedel kdo ga je vzel. Imam XP operacis.sistem. Obstaja kakšen pogram?

hvala za pomoč in odgovore

Lp Joco
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
xsyt
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 22:19
Aktiv.: 6.48
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://superuser.com/questions/264034/are-usb-unplug-events-logged-in-windows-7-when-was-my-mouse-stolen
Podoben primer, spodaj opisano za WinXP.

joc987
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 5:06 pm    Naslov sporočila:  ni šlo Odgovori s citatom

tole je napisano na tej strani za XP,pa ne vem kaj to pomeni:

Ni dnevnik od njih žal - ti dogodki so izgubljeni za vedno. Vedno sem si želel dmesg ekvivalent na Windows.

Z operacijskim sistemom Windows XP in starejši, ki jih lahko uporabite winmsd za izdelavo izhod konfiguracijo sistema, ampak v novejših različicah je bil nadomeščen z msinfo32 (GUI aplikacijo, da nisem tako prepričan o razčlenjevanju izhod).

Tako tistih, ki dajejo samo pokažete-in-time informacije, čeprav, tako za miško kraji detektivsko delo, ki ga bi morali biti redno prijavi izhod winmsd v datoteko. Moram priznati, da sem osebno šel z webcam komentar v prihodnosti.

joc987
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa še povem da nisem administrator
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.01
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 5:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa misliš, da bi računalnik vedel kdo je ključek potegnil iz vtičnice?

Z malo vaje bi to znal storiti tudi pes. (Pa se ne rabi prijavit na računalnik.)

Drugače pa to stori verjetno tudi kakšna snažilka.

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.00

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 6:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Njega zanima kdaj je bil ključek izklopljen. Jasno da PC ne ve kdo ga je izvlekel.
Iz tega bo že zaključil kdo je imel takrat od njih štirih pristop k PCju.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz bi iskal vse datoteke z imenom log ali končnico *.log
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2014 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam da se ne gre ravno za USB - ta je že pogrešljiv, temveč:

1. kdo zaboga ima še dostop, če ni vzel nobeden od nas štirih
2. Podatki na USB so kočljivi
3. Gre se za princip - da se to v bodoče ne bi dogodilo več

Za 1. pozicijo bo potrebno izločevanje čas in lokacija posameznikov, da se vidi ali je nekdo bil tam.

Veliko vprašanje - glede na to da nisi administrator - ali imate vsak svoje podatke za doostop do PC-ja ali uporabljate skupno uporabniško ime in geslo.
Tu bi znal veliko pomagati administrator omeržja, da pogleda prijave iz tega računalnika v omrežje.

Za 2. in 3. pa se je najbolj obneslo da se zažene ''vik in krik'' v določenih krogih - kjer predvidevaš, da je krivec. V smislu da USB je že USB in pogrešljiv - samo podatki pa ne smejo iz podjetja in kakšna varnostna služba je da ima do prostora dostop še nekdo drug (vedno so na enem mestu vsi ključi in če ga nekdo vzame - tudi snažilka mora podpisati, da ga je vzela) in naj pregledajo ali pa se spomnijo komu so dali ključ, če ne bo ''hudič v bajti'' če mi bo ''renco spiskra odneslo''.

Sicer bi na ta način moral reagirati takoj ko si prišel do spoznanja, da ni nobeden od četverice. Sam sem na ta način pred več kot 10 leti dobil vrnjen mobilni aparat.

Zna se zgoditi - da se USB ključek čudežno pojavi - zadosti se 3. točki.

joc987
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2014 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj me pa zanima koliko % je možnosti da gre za isti disk in sicer v Event viveru sem zasledil.
14.6 sem jaz bil v službi in ob 5:28 ko grem domov je v Eventu narisan rumen triotnik in napisano datum,čas 5:28,opozorilo, ftdisk,dogodek 57
15.6 sem spet jaz uporabljal disk in je v Eventu isto izpisal
26.6 ko pa je zmanjkal disk isti izpis v Eventu oziroma isti alarem,sicer je čas

A je to dokaz da se gre za izklop diska in koliko % ja,da je. Ker če je to 100%,potem ga imam.

V priponki slike iz Viverja [/img]

joc987
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2014 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha tukaj priponka

Event viver(printScrn).doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Event viver(printScrn).doc
 Velikost datoteke:  262 KB
 Downloadano:  54 krat

.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 06, 2014 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
joc987
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 07, 2014 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

se pravi je 100% ta napaka pravilna. Ker jaz ga skoraj vedno kr izklopim,se pravi nepravilno in potem je to to.
Tako, sedaj vem kdo mi ga je vzel, 98% vem,samo prepričati ga še moram na "lukav" način,da mi ga vrne"

Hvala

Edi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2007 23:12
Aktiv.: 0.79
Kraj: Ljubljana - Kot pri Ribnici

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2014 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer je tole malo hecno. Če je USB nekdo vzel zgolj zaradi USBja ga je verjetno že sformatiral in uporabil za svoje namene. Torej so podatki načeloma izgubljeni.Če ga je vzel ravno zaradi podatkov, je pa glup, ker jih ni samo presnel in vrnil ključek, pa ti tega še opazil nebi.
Javi kako se ti je izšlo Very Happy
Nazaj na vrh
DusanK
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Aktiv.: 12.87
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 05, 2014 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Inštaliraj in poženi USBDeview in sortiraj po Last Plug/Unplug datumu. Mogoče se da kaj logičnega ugotoviti iz tega.
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni