|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
transalp Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08 Prispevkov: 340 Aktiv.: 2.13 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jun 15, 2014 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede preslikave pomikov ročic(e) na oddajniku sem v enem od prejšnjih zapisov objavil povezavo na spletno stran o načrtovanju krmiljenja takšnih pogonov, kjer je vse res lepo obrazloženo, napisano in tudi številsko predstavljeno v tabelah.
Diferencialni ali klasični tankovski način, kjer vsaka od ročic (leva, desna) krmili pogon pripadajoče (leve, desne) strani, je sicer zelo enostaven, vendar se ga je treba nekoliko privaditi. Vsaj meni je bolj všeč krmiljenje vozička z eno samo ročico z nameščenima obema vzmetema, ki vračata ročico v nevtralni - sredinski položaj po obeh oseh. Vsakršen premik ročice iz nevtralnega položaja povzroči akcijo, enako kot pri klasičnem krmiljenju z dvema ročicama pa je omogočeno tudi obračanje vozička na mestu. Pri takšnem obračanju se en motor vrti naprej, drugi pa z enako hitrostjo nazaj. Pravzaprav tudi invalidi upravljajo električne vozičke z eno samo krmilno ročico ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kunte Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58 Prispevkov: 348 Aktiv.: 1.46 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Jul 20, 2014 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Nabavil sem dvo kanalni krmilnik Sabertooth 2x32 . Poleg krmilnika je še program describe, kjer se lahko nastavlja lastnosti krmilnika. Ker sam nimam nobenih izkušenj z nastavitvami bi prosil če mi lahko kdo vsaj v grobem razloži kaj vse se nastavlja oziroma katere nastavitve so za moj voziček pomembne. Krmilnik sem nastavil, da se voziček vozi kot tank in elektro magnetne zavore tudi delujejo. Prilagam slike programa describe.
 _________________ LP Kunte |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni