www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

daljinsko voden voziček
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
transalp
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2012 7:08
Aktiv.: 2.13
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 15, 2014 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede preslikave pomikov ročic(e) na oddajniku sem v enem od prejšnjih zapisov objavil povezavo na spletno stran o načrtovanju krmiljenja takšnih pogonov, kjer je vse res lepo obrazloženo, napisano in tudi številsko predstavljeno v tabelah.

Diferencialni ali klasični tankovski način, kjer vsaka od ročic (leva, desna) krmili pogon pripadajoče (leve, desne) strani, je sicer zelo enostaven, vendar se ga je treba nekoliko privaditi. Vsaj meni je bolj všeč krmiljenje vozička z eno samo ročico z nameščenima obema vzmetema, ki vračata ročico v nevtralni - sredinski položaj po obeh oseh. Vsakršen premik ročice iz nevtralnega položaja povzroči akcijo, enako kot pri klasičnem krmiljenju z dvema ročicama pa je omogočeno tudi obračanje vozička na mestu. Pri takšnem obračanju se en motor vrti naprej, drugi pa z enako hitrostjo nazaj. Pravzaprav tudi invalidi upravljajo električne vozičke z eno samo krmilno ročico ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.46
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 20, 2014 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nabavil sem dvo kanalni krmilnik Sabertooth 2x32 . Poleg krmilnika je še program describe, kjer se lahko nastavlja lastnosti krmilnika. Ker sam nimam nobenih izkušenj z nastavitvami bi prosil če mi lahko kdo vsaj v grobem razloži kaj vse se nastavlja oziroma katere nastavitve so za moj voziček pomembne. Krmilnik sem nastavil, da se voziček vozi kot tank in elektro magnetne zavore tudi delujejo. Prilagam slike programa describe.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni