|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
S56NC Član

Pridružen-a: Pon 31 Jan 2011 17:26 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.60 Kraj: Strmca-Postojna
|
Objavljeno: Pet Avg 08, 2014 8:21 pm Naslov sporočila: Popravilo pulznega generatorja |
|
|
Pozdravljeni!
Dobil sem pulzni generator Advance PG-59 10Mhz, ki ga moram popraviti. Problema sta dva; en kanal ne deluje (bom že odkril napako) in pa sam napajalni del oddaja močno slišno frekvenco zaradi česa pišem tu.
Zanima me ali je ta slišna frekvenca (precej visoka za človeški sluh) normalen pojav ali je to zaradi starosti, dotrajanosti ? Precej me moti in bi jo rad izničil vendar ne vem od kod izvira ne kaj jo povzroča. So to tranzistorji ali je stvar le tako zasnovana? Gre se mi za to ker me po nekaj sekundah prične boleti glava.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Avg 09, 2014 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nekaterih stikalni napajalnikih je to normalno ob nizki obremenitvi.
Mogoče pa je kakšen elektrolitski kondenzator na primarnem delu slab. Pogrej s fenom, da boš videl, če je bolje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni