|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
varovalka Neznanec

Pridružen-a: Čet 21 Avg 2014 21:53 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2014 10:01 pm Naslov sporočila: pomoč - avtomatska varovalka |
|
|
Zdravo,
Včeraj sem montiral luč v kuhinji, ko sem vklopil varovalko(ki sem jo predhodno izklopil in prižgal luč mi je ven vrglo varovalko. Po odpravi napake (kratek stik) sem varovalko ponovno namestil v pravilni položaj. A od takrat naprej mi polovica štroma v hiši ne dela. Ko sem z preiskuševalcem toka (faznbriferjom) pri varovalkah pomeril napetost na začetku in koncu (zgoraj in spodaj) . Mi pri štirih od skupno kakih 12 varovalk lučka ni zagorela - ni gorela ne zgoraj ne spodaj!
Prosil bi vas za pomoč kaj naj naredim, kaj je lahko narobe. Hkrati pa sem v hiši že izklopil glavno varovalko in jo ponovno vklopil, vendar brez uspeha.
hvalla za vse odgovore in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.48 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2014 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš tri fazno napajanje hiše, je verjetno ena glavna varovalka pregorela v omarici s števcem. Pokličeš elektro, da ti jo zamenjajo. _________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejcek81 Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 12:32 Prispevkov: 1526 Aktiv.: 7.68 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2014 10:36 pm Naslov sporočila: Re: pomoč - avtomatska varovalka |
|
|
varovalka je napisal/a: |
Prosil bi vas za pomoč kaj naj naredim, kaj je lahko narobe. Hkrati pa sem v hiši že izklopil glavno varovalko in jo ponovno vklopil, vendar brez uspeha.... |
Če bi v profilu navedel kraj bivanja, bi bilo dosti boljše.
Kar nekaj uporabnikov foruma smo na terenu in bi ti pomagali za kakšen "pir".
Samo ne vem kje so butale
LP _________________ Če ne gre - ne obstaja! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
varovalka Neznanec

Pridružen-a: Čet 21 Avg 2014 21:53 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Čet Avg 21, 2014 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
kraj bivanja: Logatec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni