|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
svetelj Član

Pridružen-a: Pon 23 Okt 2006 17:46 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.11 Kraj: Šenčur pri Kranju
|
Objavljeno: Ned Nov 26, 2006 9:38 am Naslov sporočila: Računalnik se ugaša |
|
|
Pozdravljeni!
Imam težavo z računalnikom. Kadar se ga ne obremenjuje preveč, deluje izvrstvo. Ko pa ga obremenim, še posebno grafično-Torej ko zaženem kakšno igro, se kmalu zaslon in zvok ugasneta, računalnik pa ne reagira na nobene komande. na zaslonu se mi pokaže kot takrat, ko ga ugasnem torej no signal. Včasih pa se zaslon sammo nekako preklopi. Za kakšne 5 sek. ugasne, potem pa mi pokaže namizje in poročilo o težki napaki in da se mora grafična resetirat.
Pa še nekaj! Ko je računalnik prižgan malce dalj časa se dogaja, če kaj pade na kišto rač. se izklopi nekajkrat pa tudi ko se ga samo dotaknem redimo tipka izvrzi CD. Računalnik naredi isto kot pa zgoraj opisano. torej zvok in slika se izklopita, rač. pa ne reagira na komande.
Računalnik je že bil vsaj 5x na servisu, pa tam deluje vse OK
Matična je že bila zamenjena, programsko formatiran velikokrat.
Sumim da je za vse to odgovorna grafična!!! Samo ne dobim pa razlage glede tega da mi ugasne če recimo premaknem kišto računalnika
Oprema pa je:
Windows XP profesional
Računalnik:
Intel (R) Pentium(R) 4
CPU
3,00Ghz
1,00Gb RAM _________________ Pozdrav!
Jure Svetelj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Nov 26, 2006 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Po vsej verjetnosti sumiš prav. Tudi meni so se podobne stvari dogajale kakšna dva meseca, potem pa je grafična dokončno odpovedala. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.53
|
Objavljeno: Ned Nov 26, 2006 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
A z drugo graficno pa se nisi poizkusil ? Ugibati na daljavo nima smisla; ce kaze, da je graficna najbolj verjeten krivec, ko zamenjas kot prvo (sicer pa vsako komponento po vrsti, da izlocis problematicno). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.95 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Nov 26, 2006 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razen grafične bi krivec lahko bil tudi napajalnik. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.98
|
Objavljeno: Ned Nov 26, 2006 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je že Sokrat napisal, preveri še s kakšno drugo grafično.
Pred tem pa preveri ventilatorček na grafičnem procesorju. In zaprašenost hladilnih reber.
Z alkoholom iz prve pomoči očisti kontakte od vodila (NE uporabljaj WD-ja ).
Pri meni je bil za podobne simptome pri dotiku ohišja z mokrimi rokami napajalnik kriv posredno - neposredno pa je bil kriv iztaknjen ozemljitveni vodnik v šuko vtičnici. Sem imel na rumenem, črnem in rdečem kablu proti dobri ozemjitvi v sosednji vtičnici tudi do 70V napetosti .
LP, Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svetelj Član

Pridružen-a: Pon 23 Okt 2006 17:46 Prispevkov: 26 Aktiv.: 0.11 Kraj: Šenčur pri Kranju
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ventilatorji čisti vsi! Delajo na max.. Hladilna rebra spucana! Samo problem je ker nimam druge grafične!! Ker pa to ni moj računalnik ampak od atija, on ne igra igrc, mu ne nagaja in ne potrebuje nove grafične.  _________________ Pozdrav!
Jure Svetelj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...Samo ne dobim pa razlage glede tega da mi ugasne če recimo premaknem kišto računalnika.... |
V napravi je očitno slab kontakt. Slab kontakt je lahko sprovociran z:
a) premikanjem naprave,
b) segrevanjem naprave.
Odpravljanje napake: Temeljit pregled na oko in rahlo premikanje pozameznih komponent (žice, kabli, konektorji, kartice) med delovanjem.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.53
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
svetelj je napisal/a: |
Ventilatorji čisti vsi! Delajo na max.. Hladilna rebra spucana! Samo problem je ker nimam druge grafične!! Ker pa to ni moj računalnik ampak od atija, on ne igra igrc, mu ne nagaja in ne potrebuje nove grafične.  |
Torej naj se ati ubada s tem - tezava odpravljena. Nove graficne, ki niso namenjene igranju novih (3D) iger, sicer stanejo vsega skupaj nekaj tisocakov (manj ze zaradi uporabljenega materiala in posiljanja ne morejo biti). Rabljene graficne, ki niso namenjene igranju novih (3D) iger, lahko dobis prakticno zastonj, le na pravem mestu je potrebno vprasati. Za preizkus so slednje cez glavo dovolj ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svetelj Član

|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede kontaktov sem že gledal premikal in počel vse mogoče, pa nisem ugotovil vzroka!!!
Glede grafične pa tako ko bo začela nagajt atiju, pa bo potrebno novo kupit!  _________________ Pozdrav!
Jure Svetelj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.95 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2006 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
svetelj je napisal/a: |
Glede grafične pa tako ko bo začela nagajt atiju, pa bo potrebno novo kupit!  |
Hmmmm.... potrudi se
Ideje so gonilo napredka ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni