|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fixy Neznanec

Pridružen-a: Pon 15 Sep 2014 8:20 Prispevkov: 9 Aktiv.: 0.07 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 8:26 am Naslov sporočila: Časovni rele za kratek premik snopa |
|
|
Pozdravljeni, lep čas je že minil odkar sem se ukvarjal z elektronika, pa sem malo zarjavel, zato potrebujem vašo pomoč. Potrebujem namreč rele, ali kaj v tem stilu, ki bi ob vklopu imel čas delovanje 1 sekundo, potem se pa bi izklopil. Ob vsakem vklopu bi zadevo ponovil.
Za kaj ga potrebujem? Prosim izogibajte se komentarjem, da ni zakonito.... V avto vi vgradil original Bixenon luči, ker so samo plug & play, ker avto nima serijsko vgrajenega samodejnega nastavljanja snopa luči, ki je nuja za xenon bi rad naredil zadevo tako da bo sprejemljiva za policaje in tehnični pregled. Se pravi da ob kontaktu se na lučeh spusti snop dol in takoj dvigne avtomatsko na zgornjo pozicijo.
Kako bi to izvedel?
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Motorčke boš tudi zamenjal?
Original od ne-xenon so vsaj ene 15x počasnejši od xenon verzije.
Navadni se premika celo večnost, tapravi pa v manj kot sekundi. Opazno iz aviona...
Saj vem, da ne boš poslušal, pa vseeno: daj ti vseeno raje spucaj luči (parabole in stekla) in vgradi malce boljše žarnice. Če imaš probleme z vidom, potem ni prava rešitev to, da =beš druge udeležence v prometu... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
[offtopic]
Ojej, ne spet...
O ksenonu se govori TUKAJ in TUKAJ, ta tema je o timerju o katerem govori avtor.
(sicer proti pravilno nastavljenemu HID v projektorju z zaslonko za HID nimam nic, nudi visjo vidljivost, nasproti vozecim pa bistveno manj blesci kot halogen)
[/offtopic]
Ce imas dovolj hitre motorcke (recimo Laguna Phase II jih ima kljub halogenu), ti priporocam da naredis majhno ploscico z mikrokontrolerjem - recimo AtTiny13 bo vec kot prevec za to nalogo. Pa se cisto po svoje mu lahko ukazes, kako naj deluje. Pa na pol zastonj je. 
Nazadnje urejal/a zok Pon Sep 15, 2014 10:20 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fixy Neznanec

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
zok je napisal/a: |
Ce imas dovolj hitre motorcke (recimo Laguna Phase II jih ima kljub halogenu), ti priporocam da naredis majhno ploscico z mikrokontrolerjem - recimo AtTiny13 bo vec kot prevec za to nalogo. Pa se cisto po svoje mu lahko ukazes, kako naj deluje. Pa na pol zastonj je.  |
Gre se ORIGINAL BIXENON žaromet, ki ima pravilen hitri elektromor. Dj mi mal povej glede tega mikrokontroloerja, AtTiny13-to je kater od članov foruma, da mi lahko pomaga glede tega?
Hvala
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem si ze na pol zmagal.
Za kateri avtomobil gre? Odvisno od konstrukcije motorcka - morda sploh ne potrebujes nobenega vmesnika... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fixy Neznanec

|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2014 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Gre se za Alfa Romeo 159. Jutri grem iskat žaromete, kaj več bom jutri izvedel.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fixy Neznanec

|
Objavljeno: Ned Sep 28, 2014 8:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdevo sem uštimal brez dodatnih komponent. do letnika 2009 so imele vse alfe 159 napeljavo že not za vse možne kombinacije in je bila zadeva samo plug&play, če si dokupil senzorje in jih zmontiral spredaj zadaj, samo priklopil ker je konektor že zraven bil je vse skup delalo. ker je moja 2011 so ji vse pobral ven, zaradi teže al česa, nevem, v glavnem, elearn, pa shema kak je vse zveza, sem na pin 9 na vsaki luči potegnil INT(kontakt) in pa pina 12 povezal med levo in desno lučjo, ker je leva luč master, desna pa slave in očitno preko pina 12 pošilja podatke in to je to. daš kontakt, se spustijo dol in dvignejo gor na višino.
napisal sem toliko če bo komu to kaj pomagalo.
lp
Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni