|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Darki Član

Pridružen-a: Ned 17 Jan 2010 20:05 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
navigator je napisal/a: |
Darki je napisal/a: |
Pozdravljen Miha999!
Verjetnost da zapustim tole državo je velika.
Razmišljam v smeri skandinavskih držav - na norveškem baje da iščejo elektronike!!! VLADI RS PA JE LAHKO ŽAL DA JO ZAPUŠČA VISOKO IZBOBRAŽENA POPULACIJA. SRAM NAJ JO BO....
OBUP in veliko RAZOČARANJE.... Čemu potemtakem študirati elektrotehniko? |
Ali misliš, da boš pa zunaj brez težav le na podlagi neke diplome iz FE Ljubljana in brez izkušenj dobil dobro službo????
ENAKE PROBLEME BOŠ IMEL KOT TU!! |
Samo vem da imajo smisel za mlade in zaposlujejo za razliko od naše lepe "dežele"! Če mladincu ne daš priložnosti se tudi udejanil ne bo v tistem za kar se je izučil!!! _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
Ofcourse, their HAIR!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70786.69
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
sory boris sem skeptik bolj. Šlo bo le na slabše. Ni prihodnosti v Sloveniji. Vsaj zdele jo ne vidim, ko se prebijam do zaposlitve in životarim na DSP-u. Človek se počuti nekoristnega in utrujenega od vsega - bolje da sem se opredelil za avtomehanika potemtakem. _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
Ofcourse, their HAIR!!! 
Nazadnje urejal/a Darki Čet Sep 18, 2014 3:28 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
vesta kaj je največja ironija življenja - ČLOVEK SE IZŠOLA ZA ENO - POTEM PA PREKVALIFIKACIJO DELA ZA NEKAJ POPOLNOMA DRUGEGA.... ahahahahahahahah .... patetikaaaa.... _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.71 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
vesta kaj je največja ironija življenja - ČLOVEK SE IZŠOLA ZA ENO - POTEM PA PREKVALIFIKACIJO DELA ZA NEKAJ POPOLNOMA DRUGEGA.... ahahahahahahahah .... patetikaaaa.... |
Patetika je marsikaj drugega, kot pa se prilagoditi in delati za to, da lahko preživiš, pa čeprav nekaj drugega kot tisto, za kar si se šolal. Temu rečemo prilagodljivost. Tudi to ni nekaj slabega, prej nasprotno. Sčasoma lahko pa prideš tudi do "šihta v svojem fohu". Jaz sem se šolal za elektrotehnika- elektronika, ker doma ni bilo denarja (smrt mame), sem začel delat v elektroinstalacijah, potem pa naprej v čisto druge vode (IT). Meni denar ne smrdi, od kjerkoli že pride, naučil sem se pa tudi marsikaj česar me v šoli niso.
To kar sem napisal ne pomeni, da se moraš prekvalificirat, sem repliciral zgolj na to, kakšen pogled imaš za "ironijo življenja". _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
je pri meni tudi ni bilo postlano z rožicami, vendar sem se prebil skozi študij - nagaral se za razliko od tistih ki so končali komaj srednjo. Sedaj pa tisti z srednjo se lažje zaposlujejo kot tisti s študijem. neprecenljivo res.... . Misel da grem sedaj prekvalifikacijo delat oziroma NPK kot ji pravijo je popolnoma apsurdna. Tudi to so mi ponujali na zavodu. Toliko o nadgradnji samozavesti po fakulteti!!
Eno vprašanje kolegi? Zakaj potem na faksu pravijo da za službo ni problem ko končaš študij, takoj delaš - ja končaš in delaš my ass.... na zavodu.  _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Darki Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
borisz je napisal/a: |
Eno vprašanje kolegi? Zakaj potem na faksu pravijo da za službo ni problem ko končaš študij, takoj delaš - ja končaš in delaš my ass.... na zavodu.  |
Odgovorov imaš kar precej napisanih. Nehaj stokati in zavihaj rokave!
Praviš, da si razvil električnega pastirja. Zakaj nisi dal oglasa na bolho in ga prodal? Potem narediš 2 ali 3 iz izkupička. Ko prodaš te, narediš naslednji krog in že kak EUR lahko vzameš ven.
Pa ne napiši, da se ne da, ker, če tako misliš, si si sam kriv.
Enu ljudje živijo svoje sanje, drugi pa sanjajo življenje. |
Pastirji niso atestirani, in sploh tako "na črno" nekaj prodajati brez garancije je sumljivo za NPU! Ne bi rad končal za zapahi!
Ti pastirji so izdelani za strica na hrvaškem, kjer ni žive duše zaradi bližnjih minskih polj, in so posebej narejeni da odganjajo divje prašiče. Je pa poraba nekako visoka - moj dc-dc pretvornik realiziran s feritnim trafotom, nekako potegne do 1A toka pri polnjenju - zato še malo "dograjujem" zadeve. Je pa res da je pastir 5J in pošteno udari! _________________ What's the difference between BAD and VERY GOOD electrical engineer?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
V osnovi bi lahko "delovno ljudstvo" razdelili v štiri kategorije:
- delodajalce
- delojemalce
- samozaposlene
- jamrače
V vlogi delodajalca boš seveda nekoga zaposlil le in izključno zato, da bo firma od tega imela korist. Običajen delodajalec jamra, kako drago je imeti delavca in kakšni so stroški in odgovornosti z njim. Večkrat pa pozabi, da je treba na dobrega delavca gledati kot na investicijo, ki lahko ob pravilni "uporabi" bistveno pripomore k uspehu podjetja.
V vlogi delojemalca boš pač skušal najti ali zanimivo delo ali pa nekaj, kjer bo treba delati čimmanj za najboljši izkupiček (javna uprava? ). Običajen delojemalec jamra, kako dolgočasno delo ima, da ga je preveč, da ni dovolj dopusta, da je plača prenizka ... in se navadno ne zaveda, da je v službi izključno z namenom, da firmi dela dobiček.
V vlogi samozaposlenega se nekako postaviš na realna tla, ker spoznaš obe plati (tako delodajalčevo, kot delojemalčevo) in hitro ugotoviš, koliko si na trgu dejansko (ne)vreden. Imam občutek, da bi kar nekaj samozaposlenih z veseljem šlo nazaj k delodajalcu, kljub temu, da so prej tam veselo jamrali, kako hudo jim je, kako nizka je plača (sploh za njihovo znanje in kompetence) itd.
Kot jamrač pa ... Bi hodil v službo, delal pa ne bi. Če že, potem kaj malega, da ni dolgčas med jutranjo kavo, malico in odhodom domov.
Konkretno, glede tvojega primera, mislim da si zaradi konkretne situacije postal malo depresiven (resnično dandanes trg dela pri nas ni prav rožnat!) - niti ne neupravičeno - ampak si se lotil problema reševati na napačnem koncu. Z jamranjem, da bi država, fakulteta ... morala kaj narediti, ne boš prišel daleč. Zavihaj rokave, pa kaj naredi!
LP, g
p.s. BorisZ, glede prodaje robe po Bolhi so zadnje čase inšpektorji precej aktivni: http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=27&t=57685 _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hribo Član

Pridružen-a: Sob 12 Nov 2011 13:38 Prispevkov: 150 Aktiv.: 0.91 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eno vprašanje kolegi? Zakaj potem na faksu pravijo da za službo ni problem ko končaš študij, takoj delaš - ja končaš in delaš my ass.... na zavodu.  |
Zakaj pa si šel študirat? A do da dobiš papir ali da se nekaj naučiš? Če si bil na uni smeri in če si hodil na predavanja, bi se lahko spomnil na besede od Slivnika, da diploma je samo papir in bi lahko na faksu postavili tiskalnik, ki bi tiskal diplome. Ja na faksu sedaj ko gledal je bilo polovico predmetov balast, nepotreben zato ker določeni profesorji niso v stiku z realnostjo odkar so dobili svoj naziv. Ampak polovica predmetov pa me je nekaj naučila, če že ne drugega kaj me ne zanima.
Vsi iz moje generacije imamo službe za določen čas in tako bo še nekaj časa, razlog je v tem da v nobenem primeru nivo znanja ni dovolj visok, da bi si nam kdo upal dati redno zaposlitev.
Sem diplomiral letos in kot študent sem delal pol leta za 3 evre na uro, zato da sem v pol leta lahko postal koristen podjetju. Ker cena začetnika je za podjetje vedno dvojna plača začetnika + plača tistega ki ga uči in ne more delat normalno toliko kot bi lahko.
Delo v tujini je pa brez dobrega CV zelo težko dobiti, ker tam gledajo samo tvoje znanje. Tudi sam razmišljam o tem, toda brez impresivnega CV lahko samo posodo pomivaš z univerzitetno izobrazbo. _________________ Failing to plan is planning to fail. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
diploma je samo papir in bi lahko na faksu postavili tiskalnik, ki bi tiskal diplome. Ja na faksu sedaj ko gledal je bilo polovico predmetov balast, nepotreben zato ker določeni profesorji niso v stiku z realnostjo odkar so dobili svoj naziv |
ker nimajo variabilnega dela plače, ki bi bil odvisen od ocene, ki jo za svoje (ne)delo dobijo od študentov. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Toda to vse ne zanima delodajalce, temveč samo "kje ste delali" in "koliko časa". D |
RES ENA VELIKA HVALA FAKULTETI ZA ELEKTROTEHNIKO, DA LAHKO DIPLOMO SEDAJ VRŽEM V SMETI  |
Ne vem, kako je danes. V času mojega šolanja se je bolj cenilo pomnenje podatkov in lepopis, kot razumevanje, povezovanje in uporabo znanja izven okvirov predmeta.
Sama diploma ne zagotavlja znanja in vsaj v privatnem sektorju, ne zagotavlja službe.
Z dobrim CV lahko dobiš povabilo na razgovor. Glede na izkušnje ima precej kandidatov nato težave potrditi navedbe iz CV.
Je razlika, ali govoriš z bodočim šefom, oz. sodelavcem, ali s kadrovnikom.
Vsaj za 1. primer lahko potrdim, da lahko šteje karkoli si se naučil, ali naredil na lastno pobudo.
Nič ni narobe, če na razgovoru poveš, da nečesa ne znaš in si se pripravljen to naučti.
Težava je, če tako odgovarjaš na večino vprašanj.
Prekvalifikacija ni nujno slaba stvar. Dodatna znanja lahko pridejo še kako prav. Večina mojih sošolcev ni zaposlena na točno takšnem delovnem mestu, kot bi glede na smer študija, pričakoval. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.51 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 18, 2014 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
na elektrofaksu je preveč lenobe, tako s strani profesorjev kot s strani nas študentov. To je tisti glavni problem _________________ Robots will steal your job. But that's OK. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni