www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

36V Led driver -trafo- v 12V
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2014 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem prej omenil, odvisno od tega, kakšno kupiš : 30 stopinj, 60 stopinj... V vsakem primeru je z lečo kot ožji kot brez nje. Obstajajo tudi take, ki jim z razdajlo sprminjaš kot.

Psevdonim: za fluo je ena izmed rešitev LED fluo cev. Jaz sem nabavil tri v hofru, pa svetijo tako na oko vsaj enako kot fluo cevi, če ne celo bolj. S tem da je poraba manjša. Nedavno sem jih spet videl nekje - hofer ali lidl, se ne spomnim...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 6:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
LED fluo cev
a to gre v obstoječo luč brez predelav ? Dušilka, navadna ali elektronska, ostane ?
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Primerne so za luči s klasičnimi dušilkami.
Zraven dobiš lažni štarter (v ohišju je samo prevezava).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Psevdonim: za fluo je ena izmed rešitev LED fluo cev. Jaz sem nabavil tri v hofru, pa svetijo tako na oko vsaj enako kot fluo cevi, če ne celo bolj. S tem da je poraba manjša. Nedavno sem jih spet videl nekje - hofer ali lidl, se ne spomnim...

V lidlu sigurno, danes sem jih v našem videl ene 15kg na zalogi.

Sem pa tudi jaz kupil 2 pred meseci v hofru: prijetno presenečen nad svetilnostjo in barvo svetlobe. Le cena ni bila ravno taka, da bi delal zalogo.

Nazadnje urejal/a MadMax Pon Sep 15, 2014 9:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 9:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dušilka lahko ostane, ker je poraba toliko manjša, da ne moti. Zraven dobiš, kot pravi int47 lažni starter, ki je v bistvu samo prevezava.
Zadeva pa ni primerna za elektronske dušilke. V tem primeru jo je treba odstraniti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2014 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sijalki iz Lidla preverjeno ne delujejo dobro v induktivni tandemski vezavi.
Po vklopu naključna sijalka sveti približno normalno, medtem ko druga sveti opazno manj. Včasih se je zgodilo, da sta obe samo utripali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2014 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda ne deluje... switcherji nimajo radi, če se jih zaporedno veže Very Happy
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni