|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14677 Aktiv.: 61.80
|
Objavljeno: Pon Apr 26, 2004 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slowfly glede najine telefonske debate nekaj ugotovitev:
Glede premika glave levo desno naprej nazaj. Moram reči, da stvar ni zelo občutljiva. Kanele, ki jih sprejema jih je sprejemal tudi ko sem glavo kar občutno premikal na vse strani levo desno naprej nazaj gor dol ... Tistih progamov na V- poziciji pa vseeno nisem našel. Sem pa malo pregledal frekvence. Na V polarizaciji lovi le 3 frekvence 11567, 10979 , 10847. Na 11567 je tudi večina programov, ki jih vidim. Poskusil sem tudi montirati eno staro analogno glavo. Z njo je bilo "ujetih" nekaj kanalov, ki jih prej nisem lovil. Po tem sklepam, da nekaj ni vredo z samim LNB-jem. Preden da kupim novega si bom enega sposodil. Bom poročal o ugotovitvah. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2004 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, zdaj sem se spomnu, da te sploh nisem vprašal: Kakšen in koliko star kabel pa imaš (prej se mi je nekako logično zdelo, da si menjal vse, ne samo receiver)??? Če je star par let, sploh če je brez pravega opleta in folije - ne šparaj!
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2004 10:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Kabel je tisti prvi ... nisem ga menjal. Ne gre za to, da bi šparal - na kabel nisem niti pomislil. Bom dobil novega pa probal ... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2004 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
satelitko,
Kaj nar rečem, resnično vidim, da nimaš zastonj takega nicka...stvar DELA !! . Dobil sem konec novejšega kabla, ga potegnil provizorično po najkrajši poti - priklopil...DELA . Kabel je ta zadnje na kar bi pomislil. Preden sem prebral zgornji nasvet sem ravno v conradovem katalogu iskal glave. Popoldne sem se nameraval zapeljati v Graz. Bi kupil še eno ... zastonj . Upam, da bo kdaj prilika, da se ti kako odolžim s kakim , mogoče na sejmu elektronike, takrat sem se srečal že z kar nekaj obiskovalci foruma. Solwfly tudi tebi hvala za zelo uporabne informacije katere si mi telefonsko posredoval. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 27, 2004 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo , samo da si zrihtal. Tudi meni ni prišlo na misel , da nisi uporabil novega kabla , konektorjev .. , te zadeve so prepoceni.
Kot že rečeno , kar se dobro konča....
lp Slowfly |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Apr 29, 2004 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Me veseli in se priporočam, marsikje sem pa jaz "kratek", he he.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni