|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
EL 34 Član

Pridružen-a: Tor 20 Dec 2011 18:28 Prispevkov: 186 Aktiv.: 1.13 Kraj: Ožbolt
|
Objavljeno: Ned Okt 26, 2014 1:35 pm Naslov sporočila: Sumljiva pošta |
|
|
Danes sem dobil po E pošti sporočilo od FedEx International Mail Service v angleščini, da nisem bil dosegljiv, zato moram osebno prevzeti paket v Kranju. V sporočilu je tudi okenček " Get Shipment Label" in navodilo Print this Label.
Ker pravkar čakam paket iz tujine, takoj nisem posumil, da je kaj narobe. Kliknil sem na Print in odprlo se je okno, kot če vzameš z interneta kak program. Ponujena možnost je Poglej in Zaženi. Kliknil sem Poglej in videl, da ima datoteka na koncu končnico exe. To mi zgleda kot nek program, ki je lahko nevaren, zato sem pošto izbrisal.
Da nekaj ni v redu, mi kaže tudi številka pošiljke. Vnesel sem jo na FedEx strani za sledenje pošte, vendar mi javlja, da je številka napačna.
Zanima me, ali sem šel že predaleč in kaj naj sedaj storim.
Lp
EL 34 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Okt 26, 2014 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če nisi zagnal je verjetnost, da si dobil kako nadlego precej manjša.
Zelo možno pa da, ko si kliknil na povezavo, da je le ta vsebovala query string,
ki nepridipravu potrdil tvoj naslov, kot veljaven & uporabnik dovolj naiven/nepreviden, da nasede.
Tako, da se ne čudi, če se ti bo število SPAM-a povečalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
đzuro Član

Pridružen-a: Čet 22 Maj 2014 17:09 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Okt 26, 2014 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lej ti sam zbris pošto od pošiljatelja. Nič ni narobe, aja pa spremen si geslo od pošte, k loh da so ti kšn program podtaknil. Od neznanih drugič raj ne odpiri!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni