www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Logični analizator

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
diehart
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46
Aktiv.: 2.11
Kraj: okolica I G

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 10:22 am    Naslov sporočila:  Logični analizator Odgovori s citatom

Svoj čas je bila nekje tema "Iskanje po forumu" pa niti tiste ne najdem. Laughing

Se pravi, iščem temo v kateri ste se pogovarjali o poceni logičnih analizatorjih iz ebaya. Vem, da jih nekaj oseb ima in da so različna menja, tako da se priporočam za tisto temo, oziroma za feedback o teh zadevah, sploh softwerski del (free, ne free; podpira, ne podpira).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jospeti
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 12:14
Aktiv.: 0.72
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 10:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tej temi je govora o logičnih analizatorjih. Pomešani so med osciloskopi.

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=36431&postdays=0&postorder=asc&highlight=osciloskop&start=120
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dejko1
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Mar 2008 0:21
Aktiv.: 1.29
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj gesel za iskanje: Saleae logic, Buspirate, USBEE, SUMP

Sam sem imel vse od naštetih (usbee in saleae sta bila klon, SUMP pa samo SW naložen na eno spartan razvojno ploščico). Za usbee in saleae lahko tudi samo naložiš SW (v bistvu rabiš zapisat samo USB ID) na razvojne ploščice CY7C68013A.

SW je pri Logic in USBee vezan na USB ID ploščic, tako da rabiš ustrezen HW da deluje. Seveda uporaba na klonih ni legalna, dela pa vseeno. Cene originalov so rahlo zasoljene glede na "malo" hardware-a ki ga dobiš, ampak se odkupijo s softverom Smile Sploh ko primerjaš kakšne so cene dekoderjev na osciloskopih...

Analogni del z 8 biti do +-10V in brez predojačevalnikov/preddelilnika je marginalno uporaben.

Drugače izgleda da sta obe firmi že malo napredovali v HW, tako da vprašanje če najnovejše verzije programov še podpirajo klone.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
arksi
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Sep 2008 10:19
Aktiv.: 3.66
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 1:23 pm    Naslov sporočila:  Re: Logični analizator Odgovori s citatom

diehart je napisal/a:
...... oziroma za feedback o teh zadevah, sploh softwerski del (free, ne free; podpira, ne podpira).

Bom še jaz malo vskočil v tole temo Angel .
Za "pokušino" se tudi jaz naročil en logični analizator iz Kitajske in sicer tale. A kdo tega že uporablja? Ali deluje zanesljivo? Kateri software je najboljše uporabiti za njega?

LP
Nazaj na vrh
IzidorM
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Jan 2011 17:54
Aktiv.: 0.61
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 2:42 pm    Naslov sporočila:  Re: Logični analizator Odgovori s citatom

arksi je napisal/a:
diehart je napisal/a:
...... oziroma za feedback o teh zadevah, sploh softwerski del (free, ne free; podpira, ne podpira).

Bom še jaz malo vskočil v tole temo O:) .
Za "pokušino" se tudi jaz naročil en logični analizator iz Kitajske in sicer tale. A kdo tega že uporablja? Ali deluje zanesljivo? Kateri software je najboljše uporabiti za njega?

LP

Jaz uporabljam doticno zadevo. Vec ali manj za dekodiranje i2c-ja. Sicer namesto original softwara uporabljam sigrok sw, ki ponuja enotno okolje za kup instrumentov:
http://www.sigrok.org/

Lp, I

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 5:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem je že tekla tema, uporabi iskanje!
Na hitro: zadevo ima Kroko, preizkusil sem ga tudi jaz in deluje ...ne odlično, ampak ZELO odlično. Je točno tisto,kar človek rabi za dekodiranje serijskega signala!

Jaz ga čakam --- mora priti v tednu, dveh...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
m.matic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43
Aktiv.: 0.80

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni deluje ok s Saleae 1.15 SW. Sem naročil na dx http://www.dx.com/p/logic-analyzer-w-dupont-lines-and-usb-cable-for-scm-black-148945#.VEvJrPl_uM0

Potrebno je bilo zamenjat VID in PID.
http://www.jwandrews.co.uk/2011/12/saleae-logic-analyser-clone-teardown-and-reprogramming/[/url]
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 25, 2014 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo....meni je Krokotov klon delal z verzijo 1.1.15 kot tudi z najnovejšo beta 2.xx. Bom videl, kaj bo z mojim...

Glede na to, da se "kregamo" glede FTDI-ja naj povem še, da če bi ne bo uspelo usposobiti klona bom zagotovo nabavil original!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bajdec
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56
Aktiv.: 1.51
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, danes sem prejel logični analizator in mi ga Windows 8 ne zazna, napiše neznana naprava. Medtem ko ga Debian Linux zazna normalno.

Bo treba menjat VID in PID? Gonilnike sem namestil, pa ni nič bolje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arksi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bajdec je napisal/a:
Hm, danes sem prejel logični analizator in mi ga Windows 8 ne zazna, napiše neznana naprava. Medtem ko ga Debian Linux zazna normalno.....

Katerega si pa nabavil? Lahko prilepiš link.

LP
Nazaj na vrh
bajdec
Član
Član

Pridružen-a: Čet 12 Nov 2009 19:56
Aktiv.: 1.51
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.banggood.com/USB-Saleae-24M-8CH-24MHz-8Channel-Logic-Analyzer-Latest-Support-1_1_15-p-74101.html

Tegale sem kupil. Moram ugotovit, zakaj z windowsi ne deluje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 29, 2014 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm...skoraj enakega sem (končno) dobil predvčerašnjim, priklopil, zadeva deluje kot raketa... Lahko pa pogledam, kateri čip je pri meni vgrajen...mogoče se razlikujeta po HW delu...
Sem pa jaz svojega naročil preko ebaja, in to TEGALE.
Nazaj na vrh
arksi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bajdec je napisal/a:
http://www.banggood.com/USB-Saleae-24M-8CH-24MHz-8Channel-Logic-Analyzer-Latest-Support-1_1_15-p-74101.html
Tegale sem kupil. Moram ugotovit, zakaj z windowsi ne deluje.

Točno takega sem tudi jaz naročil.

protoncek je napisal/a:
Hm...skoraj enakega sem (končno) dobil predvčerašnjim, priklopil, zadeva deluje kot raketa... Lahko pa pogledam, kateri čip je pri meni vgrajen...mogoče se razlikujeta po HW delu..........

Protonček, kateri softwer si uporabil za zajem signalov na računalniku? Mogoče tega https://www.saleae.com/logic16 ali kaj drugega?

LP
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 30, 2014 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega z linka, ja. Samo jaz sem namestil zadnjo beta verzijo gor.
Sicer je pa še ena možnost: računalnik spravi v način, ko ne preverja podpisa gonilnikov: (zdaj bo tole malo približno, na pamet) nastavitve računalnika (tam desno spodaj, ko se odpre pokončni trak, ko daš miško skrajno desno) tam najdi zagon in obnovitev ter daj dodatne možnosti zagona - napredni zagon ter mislim da ob rebootu F7 - disable driver signature. Mogoče bo tako šlo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni