|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
korosecs Član

Pridružen-a: Sob 22 Jan 2011 23:27 Prispevkov: 191 Aktiv.: 1.09 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2014 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni se kapton trak tudi dobro obnese. Seem imel park rat tezavo z oprijemljivostjo ki sem jo resil z abs juice on (seveda za abs)
_________________ Lp, Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 1:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Kroko je napisal/a: |
Imam še nekaj kapton traku viška (v roli, širina 200mm, dolžina 30m, cena 30 EUR) |
Ali je tvoj trak drugačen kot tisti iz eBaya (beri Kitajske)?
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skat Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10 Prispevkov: 402 Aktiv.: 2.03 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Mere stekla so 215 x 215 mm debeline 5mm
Meni je steklo počilo potem ko sem predelal ogrevanje mize z 24 na 12V, ker se mi ni dalo čakat ca 20minut. Vendar sem malo površno postavil steklo, tako da so ga vijaki oz podložke mogoče malo preveč napenjali. Nameravam pa še malo popravit podložke, da ne bodo tiščale preveč na rob.
Zaenkrat sem raje malo nanj zategnil vijake, pa kar bo pa bo.
_________________ ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Majci Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2013 23:03 Prispevkov: 282 Aktiv.: 1.86 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2014 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisti ki uprabljate kapton trak, a tiskate direkt nanj ali namažete s abs-om prej?
Imam še vedno obe original stekli, ki jih prej namažem s absom. Napajanje imam priklopljeno kot 24V. Napajalnik navit do konca, in pred tiskanjem počakam kakšnih 5 minut. Kakšna je temperatura nevem. Pridejo pa prvi trije sloji podlage še vedno mehki po končanem printanju.
_________________ When i am sad, i stop being sad and be awesome instead! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Musty Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 8:54 Prispevkov: 1575 Aktiv.: 7.13 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 1:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Imaš pretoplo če so prvi trije sloji še vedno mehki.
Neposredno na kapton za normalen oprijem, kapton + abs juice oziroma uhu lepilo za ekstra oprijem. Recimo tisk zelo kvadratnih zadev ipd.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
lucca brassi je napisal/a:
s tem ga direktno uničiš |
Zakaj ? saj ga peskaš v "mehkem" stanju potem pa zakališ in tekstura naj bi se ohranila. |
Kaljeno steklo je ''prednapeto steklo'' . Naredi se ga tako da se še vroče površinsko hladi , tako nastane trdnejša površina in mehkejša sredica .
Če ti strukturo po površini narediš hrapavo jo ne narediš enakomerno , vezi niso enakomerne zato ob ohlajanju prej ali slej poči.
VARNOSTNO STEKLO |
so plasti stekla medsebojno lepljene s tankim filmom plastike .Njegov namen je da ob poku delsi stekla ostanejo prilepljeni na plastičen film da ne poškodujejo
osebe v avtu npr . Sloj plastike pa ni odporen na hude temp spremembe - temperaturno razliko
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skat Član

Pridružen-a: Čet 05 Mar 2009 12:10 Prispevkov: 402 Aktiv.: 2.03 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2014 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz printam na kapton in na alu ploščo. Se mi super obnese.
Imam še nekaj kapton traku viška (v roli, širina 200mm, dolžina 30m, cena 30 EUR) |
Kroko! Eno rolo kaptona rezerviraj zame ! Ko pridem po CNC vzamem še to, če je prevzem že na vidiku, sicer pa zadolžim spet mirkatmira.
_________________ ne sekiraj se, če kaj crkne, vsaka šola nekaj stane! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
diehart Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 17:46 Prispevkov: 501 Aktiv.: 2.11 Kraj: okolica I G
|
Objavljeno: Pon Dec 15, 2014 11:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Ko sta meni počila oba stekla sem dal gor navadno šipo 3mm, ki se pa je dokaj enostavno ukrivila in se mi tako ni preveč obnesla.
Potem sem šel do steklarja po kaljeno steklo, na katerega se pa nič ne prime (na navadno steklo se je lepo prijelo z uhu lepilom).
UHU ne deluje, tako da sem moral prešaltati na abs juice.
Pred tem sem poizkusil povečati oprijemljivost s brušenjem površine stekla, pa ni preveč pomagalo. Brusil sem ga po kaljenju.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
194.76 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StricGeza Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53 Prispevkov: 1047 Aktiv.: 4.72 Kraj: Gradišče pri Divači
|
Objavljeno: Sob Dec 20, 2014 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz printam na kapton in na alu ploščo. Se mi super obnese.
|
Kako si pa rešil ravnost plošče ? Jaz imam kos Al 5mm ki je bil odrezan na hidravličnih škarjah pa je kar zvit-napet na sredini.
_________________ Človek,kateri ne dela napak,običajno ne dela nič!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni