www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

nakup baterijskega vrtalnega vijačnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ pobesneli, tudi jaz imam milwaukee in moram reči, da sem bil na začetku skeptičen, saj te firme nisem poznal (v službi sem uporabljal udarni vrtalnik in vijačnik od makite). Sedaj pa lahko rečem samo, da mi ni žal, da sem jo dobil (za rojstni dan Very Happy ) Zadeva je zelo robustna (kvalitetne izdelave, podobno kot makita) in po štirih letih mi akumulatorji še vedno super delajo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti kar nabavi predlagan komplet trafota in adapterja, ravno dewaltov polnilec je šel rakom žvižgat,ker je nekdo mislil, da bo dovolj samo odcvikat US plug in namestiti šuko...

Da ne bo tema, kako popraviti nov vrtalnik in skurjen polnilec...

Boš pa moral malo odbrusiti originalni US plug na polnilcu, ker je polariziran in ne bo šel v vtičnico na trafotu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem začel tolči v hiši sem prvo imel na izposoji makito (ne spomnim se modela amak okoli 800W) potem še dewalt.
Dewaltova je bila 650W (če se prav spomnim) pa je imela več udarne moči kot makita. Tako sem se odločil za dewalta 810W in moram reči, da po enem letu hudih obremenitev je šla glava (orodje je padalo ven, ko se je glava segrela). To so mi v času garancije brezplačno zamenjali. Kolega, ki mi je posodil makito pa se mu je zlomila osovina glave in to je moral plačati za popravilo. In menda je to kar klasični problem makite.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem imel black&decker pnevmatsko in sem moral plačati za menjavo glave, ker sem menda "grdo delal z njo" - menda nisem mazal svedra pred vtikom, nisem ga čistil.....
Tako da to je več ali manj domena servisov in koliko si se pripravljen skregati. Presvsem pa, KDAJ se ti to naredi ( v garanciji ali izven). Če bi se os zlomila v garanciji bi jo zamenjali zastonj in pika, sicer sledi inšpekcija.

Sicer je pa govora o baterijskih, ne o klasičnih vrtalkah. To je čisto drug rang.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.66
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V podjetje so nam zadnjič prišli predstavit milwaukee orodje. Ni da ni. Zdaj imajo celo brushless motorje noter. Ko dobimo naročeno, bom kaj več lahko napisal. Za domačo uporabo se mi zdijo pa cene previsoke. So še dražji od makite.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda, to je že profesionalno orodje. Za doma je še makita draga, saj je tisti najbolj prodajan komplet (14.4V z dvema accujema) včasih prišel malo pod 200 evrov , kar je veliko, a vseeno malo, če računamo da baubau varianta za 40 evrov ni vredna niti 4, kar šele 40. Se spomnim, ko sem eno tako nabavil - napolnim accu, jo čez en teden vzamem v roke - se mašina niti premakne ne, kaj šele da bi vrtala - accu popolnoma prazen, sam od sebe...za razliko od makite, ki je (bila) polna še po nekaj mesecih.

Če boš kaj pametnega izvedel, napiši, pa še kakšno ceno, da dobimo neko predstavo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kupiš staro, malo rabljeno makito z zanič baterijami in jih predelaš na LiPo. Boš imel precej muzike za malo denarja Wink
Pobesneli
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24
Aktiv.: 5.02
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi imamo v podjetju kot sem že omenil celotno garnituro milwaukee orodji. Običajno malo kotno brusilko skurimo v 6 mescih, poskusili smo že vse znamke ( makito, b&d,hitachi,itd itd) kotna brusilka od milwaukee ima 1400W in zaenkrat nam držijo leto, leto in pol. Isto njihov vrtalnik ki ima planetarni menjalnik z njim vrtamo dnevno in vrezujemo navoje do M12 v profile. Zadeva dela cele dneve že eno leto.

glede cene akumulatorskega vrtalnika bi rekel da ni pretirana, z glave ne vem ma mislim da je okoli 300€, je pa za domačo uporabo gotovo lifetime naložba.

Vidim nekatere kupujejo z obija ali podobnih trgovin vrtalnike za 50€, menjajo jih pa kot po tekočem traku ker baterije opešajo. Pa pravijo da so tiste za 200€ predrage Wink

Drugače pa imam izkušnje tudi z hitachi dv 14dsl ki sej jo kupil za osebno rabo, mislim da je bila okoli 250€. Pa je prebilo diodo in mosfet v regulatorju. Sumim sicer da se je zgodilo to zaradi prahu ki se je zalepil okoli in v motor. V navodilih pa piše da garancija ne velja,če v notranjost pride železen prah. Popravilo me je sicer stalo 5€, ker sem sam naredil operacijo.
Nazaj na vrh
webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.48
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko je napisal/a:
Imam Makito in Metabo. Dolgo časa sem prisegal na Makito, zadnje čase pa samo še Metabo. Ko primerjam izdelka med samo me Metabo bolj prepriča tako po moči, teži kot samemu občutku. Na primer: Metabino malo fleksarico lahko prižgem z eno roko, Makite ne morem.

Makite delajo v raznih levih državah po celem svetu, Metabo je narejen v nemčiji in to se vidi.

Tudi sam -- sem sicer pred leti kupil ''promo'' kufer in sem najbolj zadovoljen - v šihtu pa dewalt in makita -- sedaj sem si nabavil Boss bom videl kako se o obnesla. Do sedaj najbolj zadovoljen z Metabo.

Tako Dewaltko ''sarejšo izvedbo'' sem na šihtu gonil --- dobro da je nismo redno uporabljal - bila je skoraj še enkrat težja od brez udarne glave.

@Pobesneli
Kolga je po nekaj mesecih dela z milwaukee na šihtu, si za doma nabavil celo garnituro (vijačnik, fleks, udarni vijačnik ..) Pravi, da boljšga trenutno ni na tržišču.

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zok je napisal/a:

cero je napisal/a:
Tale za 234€ ima recimo "glavo" in menjalnik plastičen,
Verjemi, da vitalni deli glave niso plasticni.
qwertz je napisal/a:
Ne pozabi na transformator iz 230 V na 110 V, če je vse skupaj iz ZDA.
Ce prav pomnim, ima DeWalt napajalno napetost polnilcev 110-240 V. Upam, da se ne motim. Zagotovo pa lahko trdim, da imajo vgrajene stikalne napajalnike.

Zato pa sem napisal glavo v narekovajih.
Glede napajalne napetosti pa tudi sam računam, kot je pri polnilcih za telefone računalnikih in podobni opremi, ki ima obseg napajalne napetosti 110-240V.
Nazaj na vrh
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.34
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 21, 2014 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bivši firmi smo naredili cca 3MW sončnih elektrarn s tremi "mašincami" milwaukee. Šlo je za privijanje fi 10mm lesnih vijakov za nosilno konstrukcijo direktno v 50 let stare špirovce. cca 10K vijakov. Po dveh mesecih takega dela on zore do mraka, polnilci so medtem polnili rezervne akuje, je bilo potrebno zamenjati krtačke. Ampak novejši modeli imajo brezkrtačne motorje, skratka, robusten stroj, tako da bo tole moja naslednja investicija.
xenon2331
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Maj 2011 21:05
Aktiv.: 0.12
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 29, 2014 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni, sam sem zelo prisegal na Makito, vendar smo v firmi kupili Kress-ov baterijski vijačnik in moram reči da je po mojem mnenju za razred boljši od Makite.
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No danes mašina prispela. Za 218€ (dajatve in poštni stroški vključeni) sem dobil udarni vrtalni vijačnik dcd995 z ročajem za vrtanje z vibracijami, baterijo 4Ah ter polnilec ki je žal deklariran samo za napetost 120V, vse skupaj pa je v priročnem tekstilnem kovčku. Polnilec imam trenutno priključen kar preko varijaka ga bo pač potrebno še porihtat, ampak mislim da ne bo prevelik problem. Nasplošno sem zadovoljen, bomo pa videli kakšna je kvaliteta čez kakšno leto dve.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni