www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektronski termostat

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 10:01 am    Naslov sporočila:  Elektronski termostat Odgovori s citatom

Lep pozdrav , za en projekt bi potreboval elektronski termostat 220v obseg 100-180 oC ter lcd prikaz teperature v obsegu do 900 oC. Prosim ce ima kdo kaksno idejo, kje bi lahko nabavil to robo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko dobiš pri meni imam kar nekaj varijant.
kakšno imaš sondo?
kakšeo imaš krmiljenje moči (kontaktor ali SSR?

Termoreg.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  34.88 KB
 Pogledana:  4 krat

Termoreg.jpg

kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.72
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, nekaj podobnega bi tudi mene zanimalo za inkubator/valilnico jajc le ne morem se odločiti ali bi kupil za ogrevanje grelec za pralni stroj ali IR žarnice. Hec je, da mora biti tako vlaga kot toplota.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 17:36
Aktiv.: 0.75
Kraj: Severna Primorska-Idrija

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 8:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi imamo v službi tele, pa pt100 tipala.
http://instrumentation-central.com/pages/west_6100_control_support.htm

lp
Nazaj na vrh
stbe
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25
Aktiv.: 0.65
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:
Hmm, nekaj podobnega bi tudi mene zanimalo za inkubator/valilnico jajc le ne morem se odločiti ali bi kupil za ogrevanje grelec za pralni stroj ali IR žarnice. Hec je, da mora biti tako vlaga kot toplota.

Za valilnico bi jaz dal kaj takega. termostat
Nazaj na vrh
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 26, 2014 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:

hi, Če nočeš imeti trdo kuhanih (pečenih) jajc potem probaj z žarnicami.
Zgoraj omenjeni regulator z lahkoto opravi tudi z vlago. Imam tudi sondo, ki meri oboje.
Torej rabiš žarnico, dva regulatorja in sondo.
Za regulacijo temperature ti priporočam še SSR rele za natančno krmiljenje grelca.
za dovajanje vlage pa priporočam še en mini grelec, na katerega postopno doziraš vodo s črpalko ali ventilom da izpari.

Lude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Nov 2013 23:27
Aktiv.: 0.44
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2014 4:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobranka je napisal/a:

Tudi sam ti priporočam regulator, ki ga je dal stbe. za grelec ti svetujem, da uporabiš cekas žico, ki jo naviješ okoli nekega okroglega predmeta da dobiš vzmet.
Tole

Grelec pralnega stroja IR žarnice se ne obnesejo najbolje.

Glede vlage je odvisno kako veliko valilnico imaš. Jaz sem pri moji (notri gre 63 jajc) rešil tako, da sem na dno valilnice dal 2 kvadratna podstavka od loncev za rože in potem vsake toliko doliješ notri vodo, zadeva preizkušeno daje dobre rezultate v popvrečju 85% izvaljenih jajc.

Lp
Nazaj na vrh
gasilko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 17:52
Aktiv.: 1.13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2014 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jerjur , termostat bi moral bit čimmanjši brez ohišja in brez displeja z sondo z nastavitvijo od 80-200 oC, vklapljal pa bom grelec 1000 w ,termometre z prikazom temperature z tipalom, pa bi potreboval posebaj služili bi samo za prikaz temperature na različnih pozicijah ,tipala pa bi naj prenesla do 900 oC.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.96
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 27, 2014 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gasilko je napisal/a:
Jerjur , termostat bi moral bit čimmanjši brez ohišja in brez displeja z sondo z nastavitvijo od 80-200 oC, vklapljal pa bom grelec 1000 w ,termometre z prikazom temperature z tipalom, pa bi potreboval posebaj služili bi samo za prikaz temperature na različnih pozicijah ,tipala pa bi naj prenesla do 900 oC.

Zakaj pa naj bi tipala prensla do 900 stopinj, če boš s termostatom reguliral do 200 stopinj Question

Glede na dosedanje informacije to ne bo za valilnico ker najbrž ne rabiš v trdo zoglenelih jajc ... Laughing
Iz prakse z ljudmi predvidevam, da je ta projekt nekaj v zvezi s krušno pečjo.

Če je tako nezahteven projekt pa potem uporabi termostat za pečico el. štedilnika in termometer, ki je na steklu pečice.

- termostati

- termometri
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni