|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
fire Član

Pridružen-a: Sob 20 Nov 2010 13:17 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: JN76WN
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 5:21 pm Naslov sporočila: izdelava cnc rezalnika |
|
|
Pozdravljeni! Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj z izdelavo CNC plazma rezalnika. kje naj kupim motorje? Obstaja kak usb krmilnik? potem še potrebujem stepperje za motorje? V bistvu nimam ničesar od delov na žice in se ravno ne spoznam veliko na elektroniko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rplink3r Član

Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02 Prispevkov: 507 Aktiv.: 2.27 Kraj: Levec
|
Objavljeno: Pet Jan 24, 2014 7:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klikneš na forumu "CNC rezkalni stroj" in malo prebereš , za začetek. _________________ "The statement below is false."
"The statement above is true." |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fire Član

|
Objavljeno: Pet Mar 14, 2014 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
kaka je pa razlika med analognim in digitalnim microstep driverjem? katerega rabim za koračni motor? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fire Član

|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
oh... sem obupal... nekje sem prebral da HF vžig ali preboj povzroča težave pri delovanju elektronike... tako da najbrž nima smisla. glede na to koliko bi jaz to rabil se mi ne splača. še najmanj pa, da kupujem rezalnik z nekim drugim sistemom za 2 ali 3 čuke... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
fire je napisal/a: |
oh... sem obupal... nekje sem prebral da HF vžig ali preboj povzroča težave pri delovanju elektronike... tako da najbrž nima smisla. glede na to koliko bi jaz to rabil se mi ne splača. še najmanj pa, da kupujem rezalnik z nekim drugim sistemom za 2 ali 3 čuke... |
Zato sem tudi sam zaključil s tem...
Sem pa naredil da je delovalo in ko smo dali gor za plazmarezalnik z list vžigom ... to je bila milina delovalo je kot je treba...
To pa je bil prevelik strošek, ki bi upravičil delo... + za neravno ploščo bi bilo potrebno dotai senzoriko zua izračun odmika za goriščnico.... _________________ -
"Želja po znanju je v naravi vsakega dobrega človeka." Leonardo Da Vinci |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fire Član

|
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 11:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
No leto je naokrog.. Zima in spet malo časa. Premislil sem si. Trenutno sem v fazi izdelave mize 2*1.5m. Motorji še sicer delujejo na mizi ampak sem prepričan da mi bo uspelo. Težave mi povzročajo nastavitve, saj o elektroniki in računalnikih skoraj nimam blage veze. Uspelo mi je nastaviti delovanje motorjev, vklop in izklop plazme z relejem, težave mi zdaj najbolj povzroča Z os. Zanima me ali se da v programu mach3 nastaviti samodejno spuščanje osi z do obdelovanca (stikalo) in potem določen odmik nazaj gor. deluje to brez THC regulatorja? in kako se to nastavi :/ Aja še to. Nameravam nabavit plazmo brez HF vžiga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ssikuc Član

Pridružen-a: Tor 04 Feb 2014 9:03 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.09 Kraj: Zagorje ob Savi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fire Član

|
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja. Prav tole bi potreboval. Žal angleščine ne obvladam ne vem kako dobro, niti ne vem kdo je avtor tega posnetka. Ali obstaja kdo v SLO stvar obvlada?
https://www.youtube.com/watch?v=HZlV4dUuvMI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni