www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj - stikalo na vratih

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jozekuch
Član
Član

Pridružen-a: Ned 06 Apr 2008 15:47
Aktiv.: 0.77
Kraj: Brezova reber

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 12:16 am    Naslov sporočila:  Pralni stroj - stikalo na vratih Odgovori s citatom

Spoštovani,
sumim, da se je pokvarilo stikalo na vratih pralnega stroja (Gorenje PS 306 BM).
kateri dve žici moram kratko zvezati, da bom preveril?
Na stikalu so tri žice ... črna, vijolična in bela.
hvala in dob'r dan

2015-01-18 23.38.27.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  67.87 KB
 Pogledana:  22 krat

2015-01-18 23.38.27.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jozekuch
Član
Član

Pridružen-a: Ned 06 Apr 2008 15:47
Aktiv.: 0.77
Kraj: Brezova reber

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri žicah so sledeče oznake:
C - črna žica
N - bela žica
L - vijolična žica
Nazaj na vrh
bbrane
Član
Član

Pridružen-a: Čet 14 Jun 2007 15:02
Aktiv.: 2.69
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 9:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skleni tisti dve ki sta debelejši ( ne vem na pamet barv ) - tam teče bremenski tok !

LP

romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.91
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot so ti je že svetoval bbrane in bo delovalo v primeru okvare.
Potem pa ˇOBVEZNOˇ menjaj stikalo, da nebo poplave.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

romc je napisal/a:

Ma kaki....pri meni je bill prejšnji Gorenje veliiiiko let brez njega...v bistvu je bil še pod garancijo, ko je uradni serviser rekel, da ga sicer lahko zamenja, a bo čez leto, dve spet crknil, zato ga povsod brikajo.
Poplava bo, če je upravljalec prazne glave. Resnično ni treba da prav za vsak "drek" skrbi elektronika, ljudje pa se poneumljamo... Ne vem, za druge,ampak jaz najprej POGLEDAM, če je izključen (na poziciji stop), šele potem odprem. Enako velja za pomivalni stroj. Če je vsaj malce pameti, potem stikalo ni potrebno.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
romc je napisal/a:

Ma kaki....pri meni je bill prejšnji Gorenje veliiiiko let brez njega...v bistvu je bil še pod garancijo, ko je uradni serviser rekel, da ga sicer lahko zamenja, a bo čez leto, dve spet crknil, zato ga povsod brikajo.
Poplava bo, če je upravljalec prazne glave. Resnično ni treba da prav za vsak "drek" skrbi elektronika, ljudje pa se poneumljamo... Ne vem, za druge,ampak jaz najprej POGLEDAM, če je izključen (na poziciji stop), šele potem odprem. Enako velja za pomivalni stroj. Če je vsaj malce pameti, potem stikalo ni potrebno.

Če pametno razmišljaš, ga boš zamenjal, ker deluje obene tudi kot zapah.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvisno...pri meni je bil zapah in to stikalo čisto ločeno.
Zanimivo, da včasih, ko tega ni bilo (pralni stroji so pa ŽE bili)vseeno ni nobenega potegnilo noter... Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s57be
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Nov 2012 23:06
Aktiv.: 0.42
Kraj: polzela

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zamenjaj stikalo cc.12eur,pa bo mir, če je res stikalo.Stikalo odpove zaradi vlage , je pa res da skozi njega gre velik tok.Ako ti ps. ne daje nobenih znakov življenja je stikalo,v primeru da pa sprejema vodo pa je nekaj drugega narobe
.Lp......

Nace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Odvisno...pri meni je bil zapah in to stikalo čisto ločeno.
Zanimivo, da včasih, ko tega ni bilo (pralni stroji so pa ŽE bili)vseeno ni nobenega potegnilo noter... Brick wall

Ne gre za to da koga not potegne ampak da imaš stanovanje v najslabšem primeru pod vodo, ko se med pranjem odprejo vrata.
Tisto na sliki ima funkcijo zapaha.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2015 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, sem narobe napisal. Bom pa takole rekel:
od cca. leta 67, odkar imamo pri nas pralni stroj nismo niti enkrat imeli stanovanja pod vodo, pa je bil stroj vedno brez tega varovala.
Še vedno mi namreč ni jasno, zakaj hudiča bi odpiral vrata med delovanjem. Saj tudi vrata avtomobila ne odpiraš med vožnjo Brick wall
Ta varovala so same ena izmed neumnosti EU in oh in sploh varovanja. Resno me čudi, kako smo (so?) ljudje včasih preživeli brez teh varoval in podobne krame...
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2015 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne bi pisal brez veze, če ne bi občutil na lastni koži. Starejši stroji so imeli samo navadno vratno stikalo-dve žici in sem jih enostavno premostil. Tisti kavelj na vratih in na stroju plastična ploščica pa nista dosti držala vrat zaprtih, ko je bil stroji prenapolnjen in je stroj malo poskočil in posledično so se vrata odprla.... Če me nebi bilo doma bi plavali.
Ko že omenjaš avto, pri starem fičotu je bil prednji pokrov že malo zdelan od rje in se mi je med prehitevanjem odprl in tema pred očmi. K sreči se je vse dobro izteklo.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni