|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
xenon2331 Član

Pridružen-a: Čet 26 Maj 2011 21:05 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.12 Kraj: Cerkno
|
Objavljeno: Sre Jan 21, 2015 8:47 pm Naslov sporočila: Rezkar za graviranje (aluminij železo) |
|
|
Pozdravljeni,
potreboval bi nasvet in sicer. Kupujem dober rezkar za graviranje v kovine predvsem v aluminij. Dosegel pa bi rad nekaj takega kod je na spodnji sliki. Nekaj sem poskušal z rezkarjem, ki je namenjen graviranju PCB-jev 0.2 30° vendar ga je po nekaj črkah zlomilo. Za kakršenkoli nasvet sem že vnaprej hvaležen.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
21.73 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
S podobnim rezkarjem (kitajski karbid, 0.2 mm, 20°) sem že veliko graviral Al. Predvidevam, da imaš podajanje primerno. Druga zelo pomembna zadeva je mazanje, ker se Al rad lepi na orodje. Jaz uporabljam kar WD40.
Tudi v jeklo gre ampak zelo počasi.
_________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xenon2331 Član

|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 7:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala bom poskusil. Mogoče sem bil malo preveč pohlepen s pomikom pa tudi hladil nisem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
xenon2331 Član

|
Objavljeno: Ned Feb 01, 2015 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
piroman je napisal/a: |
S podobnim rezkarjem (kitajski karbid, 0.2 mm, 20°) sem že veliko graviral Al. Predvidevam, da imaš podajanje primerno. Druga zelo pomembna zadeva je mazanje, ker se Al rad lepi na orodje. Jaz uporabljam kar WD40.
Tudi v jeklo gre ampak zelo počasi. |
Hvala za nasvet, pa mi je le uspelo. Malo manjši pomik ter hlajenje sta zelo izboljšala rezultat!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 501 dni