www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

kako dati zvok iz tv na hisni kino??? Prosim za pomoc

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zoranb10
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 15 Dec 2013 21:22
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2015 3:48 pm    Naslov sporočila:  kako dati zvok iz tv na hisni kino??? Prosim za pomoc Odgovori s citatom

Zdavo.

Doma imam Phillipsovo televizijo in Phillipsov hisni kino.Prosil bi vas za pomoc pri vzpostavitvi zvoka iz tv na hisni kino, nikakor mi ne gre.
Npr ko zvecer gledam porocila bi imel rad zvok na hisnem kinu in ne na tv.

Prilagam slike obeh naprav za lazjo predstavo. Hisni kino in tv sem povezal z HDMI kablom.

TV: http://www.philips.si/c-p/37PFL4606H_58/4000-series-lcd-televizor-s-tehnologijo-pixel-plus-hd

HIŠNI KINO:http://www.philips.si/c-p/HTD3510_12/5.1-kanalni-domaci-kino-dvd

Najlepsa hvala za pomoc

20150417_162816.jpg
 Opis:
tv
 Velikost datoteke:  1.76 MB
 Pogledana:  25 krat

20150417_162816.jpg

20150425_132040.jpg
 Opis:
tv1
 Velikost datoteke:  3.82 MB
 Pogledana:  34 krat

20150425_132040.jpg

20150425_132215.jpg
 Opis:
Hisni kino
 Velikost datoteke:  2.45 MB
 Pogledana:  12 krat

20150425_132215.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.29
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2015 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popodatkih TV ne podpira ARC (audio return channel - povratnega zvočnega kanala), zato bo treba dodati en kabel.

Imaš dve opciji:
a) bolj "prava", malo dražja
Priključiš Digital Audio out (cinch) TVja na optical digital in HK. Potrebuejš adapter, ki ti coax spdif signal pretvori v toslink (optični). Adapterje se dobi v trzinu po cca. 20€, potrebuješ še en optični in en coax kabel.

b) cenejša a slabša varjanta
Izhod slušalk TV priključiš na Aux in HK (uporabiš kabel mini-jack - 2xRCA).

Zakaj je varjanta a) boljša od varjante b):
- ker se signal pretvarja iz digitalnega v analogni v hišnem kinu, se od TV prenšajo vsi avdio kanali (ne samo stereo če jih je več, recimo če v TV vtakneš ključek s filmom, ki ima prostorki zvok, se bo le-ta prenašal na HK, oz. bi se moral)
- izhod za slušalke ima navadno nivo nekoliko višji od klasičnega avdio vhoda in obstaja možnost, da aux vhod na HK prekrmiliš
- Glasnost je načeloma samo ena, kar pomeni, da rabiš spreminjati glasnost le na HK. V drugem primeru, na TVju spreminjaš glasnost slušalk, na HK pa glasnost HK - torej imaš dvojno nastavitev glasnosti.

TA SUHI ŠKAFEC PUŠČA. Saj ni tako težko, no!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.90
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 25, 2015 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravilno nastavi vse P... v tv in pametnih hišnih kinih. pa Wink
Je pa to res včasih zelo težka zadeva.

Me je že večkrat Z... moj Sony z Sony.jem pa sta oba pametna Mr. Green

Lp,R
Nazaj na vrh
zoranb10
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2015 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Hvala za odgovore.Odlocil sem se da bom ta teden kupil ta pretvornik SPDIF. Upam da bo delalo.

Se vprasanje: mislite d bi zadostoval samo en coaxielen kabel iz tv( digital audio out v hisni kino v audio in) ???

Zanima me samo ali mora biti nato hisni kino vedno ko gledam tv tudi on prizgan?? Zaradi zvoka.
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2015 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rabiš coax iz TV v pretvornik in potem TOSLINK (optični) kabel med pretvornikom in domačim kinom.

Coaxialec iz digital out na TV v audio in na kinu ne bo delovalo. Pri digital out je zvok namreč digitalno kodiran, audio in na HK je pa klasičen analogni avdio vhod.

Lahko zadnje vprašanje malo jasneje napišeš?

Nazaj na vrh
pomar
Član
Član

Pridružen-a: Čet 04 Dec 2008 21:15
Aktiv.: 1.24
Kraj: okolica Ptuja

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 28, 2015 7:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hišni kino ne rabi bit vedno vklopljen. Še vedno boš imel zvok na zvočnikih od televizorja. Na digitalnem izhodu se glasnost ne spreminja. Zato ko poslušaš zvok na hišnem kinu utišaš zvok na televizorju.
Nazaj na vrh
zoranb10
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 29, 2015 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Ravnokar sem klical na Philips podpora in tammi je prijazna gospodicna resila problem. Fora je bila v nastavitvah hisnega kina,treba je bilo nastimati da hisni kino vlece zvok preko HDMI-ja iz TV-ja.Potrebnih je bilo 5,6 pritiskov na daljincu od hisnega kina in zadeva deluje.

Sedaj samo prizgem tv nato z daljincem od hisnega kina prizgem hisni kino in na gumbu SOURCE najdem ARC IN in zvok se avtomatsko aktivira oz prenese na hisni kino.

Jaz se pa ze en teden ubijam od brige kako resit tezavo Smile

Hvala vam vsem za cas in pomoc ki ste mi jo nudili !!!!!
Nazaj na vrh
BluPhenix
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 06, 2015 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm. Nekoliko višje sem zapisal, da zadeve ne podpirajo ARC, ker sem se zanašal na zapis na povezavah do slovenskih strani omenjenih izdelkov. Sedaj sem pogledal angleška navodila in videl, da dejansko oba podpirata ARC in se da rešiti, kot te je gospodična vodila.

Se opravičujem za spregled (in skorajšnje prepričanje v nabavo coax-rca pretvornika). Še en razlog več, da se bom izogibal slovenskim spletnim stranem elektronskih izdelkov.

Lepo, da si rešil. (Sicer pa glede na to, da sem sam omenil ARC, bi lahko tudi sam pogledal v navodila opreme ali je ARC dejansko podprt, bi zadevo rešil že zdavnaj ... )

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni