www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Varovalke pancarke 25 A zamenjava
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mikro2010
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Apr 2015 9:15
Aktiv.: 0.23

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 9:23 am    Naslov sporočila:  Varovalke pancarke 25 A zamenjava Odgovori s citatom

Kolega ima problem z PANCARKAMI, sicer ima 3 x 25 A ampak mu ob zagonu kompresorja večkrat vrže vn pancarke,čeprav ima avtomatske varovalke c 20A.
Jaz sem mu začasno dal glavne -pancarke 35A in je vse ok .
Zanima me če se da še kje dobit varovalke ki so v resnici 35A napis pa je 25A... Smile

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.01
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A nebi bilo lažje naredit kaj okoli kompresorja v smislu mehkega zagona?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 9:44 am    Naslov sporočila:  Re: Varovalke pancarke 25 A zamenjava Odgovori s citatom

mikro2010 je napisal/a:
Kolega ima problem z PANCARKAMI, sicer ima 3 x 25 A ampak mu ob zagonu kompresorja večkrat vrže vn pancarke,čeprav ima avtomatske varovalke c 20A.
Jaz sem mu začasno dal glavne -pancarke 35A in je vse ok .
Zanima me če se da še kje dobit varovalke ki so v resnici 35A napis pa je 25A... Smile

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav

Kaj to se je dalo dobit?? Kdo je bil "proizvajalec".
kot je napisal Sebastjan je veliko boljša rešitev. 20A varovalka pa mislim, da ni selektivna 25A zato pa prihaja do opisanih težav.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.90
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je samo v tem, ker nima pravega štromarja.
nima
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03
Aktiv.: 1.40
Kraj: Bakovnik

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali izklopijo tudi c20A avtomatske varovalke, ko vrže ven pancarke?
Nazaj na vrh
Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.25
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Problem je samo v tem, ker nima pravega štromarja.

Se strinjam. Smile Štromarja je treba zamenjati.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.84
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prvo, da razjasnimo pojme: kolega nima NOBENEGA problema s pancarkami, ampak z mašinerijo. Nabavil je premočan kompresor! Če res rabi tako močan kompresor, potem definitivno rabi močnejše pancarke, posledično pa firmo, ker več kot 25 A privat ne dobiš, če prav vem.

Mehki zagon bo edina rešitev. Lahko bi dal hitre 20A varovalke, a s tem ne rešiš ničesar, saj boš dvigoval avtomate non stop. Poglej, kako je vezan motor - če je v trikot, potem si zmagal. Samo en kontaktor in časovni rele vmes.
Glede tistih varovalk: ko bo ( bognedaj) kaj zgorelo, bo (lahko) hudič. Takrat bodo preverjali in tudi ugotovili, da varovalke niso bile prave. Najmanj, kar bo, se kolega v takem primeru lahko poslovi od zavarovalnine, če ima kaj zavarovano, ni pa izključena kazen. Že tako ti ne bi smel imeti dostopa do pancark Shame on you
Po želji, ampak jaz se ne bi igral s tem, še posebej, če to ni pri meni. Karkoli bo, boš kriv TI.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.59
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 10:39 am    Naslov sporočila:  Re: Varovalke pancarke 25 A zamenjava Odgovori s citatom

mikro2010 je napisal/a:
Zanima me če se da še kje dobit varovalke ki so v resnici 35A napis pa je 25A... Smile .....
Ja, menda jih še vedno delajo, seveda je pa potrebno prave ljudi tam okoli Trbovelj poznat!
Z malo ročnih spretnosti, lahko narediš tudi sam. Kupi 25A in 35A in "poštrunfaj", saj ni tako težko Wink .

Ja in pravi štromarji točno vedo, kje se to dobi.

@protoncek, si se pa razpisal, pa tako enostavno vprašanje je. Ni mi pa jasno, zakaj bi kaj gorelo?
In kaj bodo ugotovili zavarovalničarji? Da so pancerke originalne, na katerih piše 25A, da niso bile odpirane, da uporabnik nima dostopa do njih, ker imajo ključ samo lokalni DESarji in seveda možno, da so v tovarni pomotoma na 35A varovalke natisnili 25A Wink .
In česa je potem kriv uporabnik?

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.84
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisal sem samo skrajno možnost. Zakaj bi gorelo? Ja zakaj pa recimo trenutno gori v bližini černobila? Zakaj se pa vname garaža, bajta, hlev? Nikoli ne veš...
Verjemi, danes zavarovalnice naredijo vse, samo, da ni treba plačat...če najdejo napačne varovalke, bo moral uporabnik dokazovati, ne zavarovalnica. Ali pa zasebna tožba...saj ne, da je v resnici kriva močnejša varovalka, ampak je pa nekaj, na kar se lahko oprejo in se izognejo plačilu. Brez skrbi, vse je mogoče ugotoviti. Če se ugotovi, da je originalna in na njej piše narobe, bo pa na=bala firma, ki varovalke dela...

Hotel sem samo povedati, da to ni rešitev. Prava, profesionalna rešitev v takem primeru je soft start. Vse ostalo je "šalabajzerizem".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Ler
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Maj 2010 20:53
Aktiv.: 1.08
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjemite, da danes zavarovalnice ne izplačajo odškodnino kar tako, če je sum da je blio kaj narobe z elektriko. V našem podjetju je direktor, ki je sodni izvedenec za elektro stroke. Vsake toliko časa dela mnenja za zavarovalnice in elektro distribucije ravno za take zadeve, ki jih piše protonček (kraja elektrike, prevezave mimo števca, sprmemebe varovalka, nepravilne instalacije,....). Dokler se nič ne naredi vse špila, ko pa je nekaj narobe se pa gleda vse po liniji zakona in pravilnikov. Tukaj ni izjeme, uradniki na sodišču niso milostlivi. Vsak, ki dela bilo kakšne predelave naj se zavaruje, da ne bo na koncu odgovarjal za škodo, pa če tudi dela kolegu.
Nočem strašit, sem pa izkusil že na lastni koži, pri kolegu. Res da je šlo le za uničeno vtičnico, ki jo je sam vezal na koncu se pa je izgovarjal, da so jo vezal jaz.
Nazaj na vrh
jozede
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32
Aktiv.: 2.93
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 2:30 pm    Naslov sporočila:  Re: Varovalke pancarke 25 A zamenjava Odgovori s citatom

mikro2010 je napisal/a:

Lep pozdrav

Kompresorji imajo za lažji zagon običajno ventil za izpust pritiska iz tlačne cevi. Kadar ta ventil ne deluje, ostane pritisk v tlačni cevi in batu kompresorja. Če se kompresor ustavi v taki poziciji, da mora takoj komprimirat je zagon lahko zelo težak. Pri mojem se je enkrat to naredilo motor se sploh ni zavrtel.
Preveri kako je s tem ventilom, mogoče je rešitev v tem.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.04

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 3:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zvezda-trikot avtomatiko ima kompresor že vgrajeno?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.50
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka, a si imel kakšno navezo v Trbovljah?
S59RA
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Jan 2014 14:45
Aktiv.: 0.18
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nove varovalke imajo natisnjen logo podjetja, tako, da lahko na predelave varovalk pozabite. Poleg tega je nadzor strog in sankcije za zaposlene znane. Ne vem, kdo bi tvegal izgubo službe zaradi ene varovalke. Poleg tega se glavne varovalke evidentirajo in plombirajo s plombami s črtnimi kodami. Tako je v vsakem trenutku jasno, kdo je plombo in posledično varovalko namestil. Tako je vsaj na področju Krškega z okolico.
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.59
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2015 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne, @Nace, nimam naveze niti je nisem imel, poznam pa človeka, ki jo ima. Kljub temu, mi jih ni uspelo dobiti, ker pač to ni krompir na tržnici.

S59RA je napisal/a:
Nove varovalke imajo natisnjen logo podjetja, tako, da lahko na predelave varovalk pozabite. Poleg tega je nadzor strog in sankcije za zaposlene znane. Ne vem, kdo bi tvegal izgubo službe zaradi ene varovalke. Poleg tega se glavne varovalke evidentirajo in plombirajo s plombami s črtnimi kodami. Tako je v vsakem trenutku jasno, kdo je plombo in posledično varovalko namestil. Tako je vsaj na področju Krškega z okolico.

Lahko pišeš karkoli, toda, videl sem jih na lastne oči. Torej kljub nadzoru in sankcijam (kaj je že to) jih je mogoče dobiti, take z logom podjetja, saj so tam narejene.

Bom pa za hec pogledal kako bi šlo s predelavo nove in če bo to šlo, potem bo šlo tudi s tisto, ki ima črtno kodo.

Kako gre že tista s čevlji in glisto Very Happy

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 486 dni