|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pkucler Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2007 15:34 Prispevkov: 107 Aktiv.: 0.50 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2015 9:18 pm Naslov sporočila: Star TV šteka |
|
|
Navadni star TV + pretvornik, antena vse OK, ampak se dostkrat pojavljajo kocke na TV-ju, ni internetna povezava, navadna antena na strehi.
Kaj je problem?
TV
pretvornik?
bi nakup LCD-ja rešil problem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2015 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
TV nima nič s kockanjem.
V meniju pretvornika imaš tudi prikaz jakosti in kvalitete signala. Sploh slednji bi znal nihat.
Morda pa antena le ni "vse ok", a prej probaj z drugim (sposojenim) pretvornikom (najlažje izločiš).
So pa tudi razlike med pretvornikii, eni so pač malce bolj "gluhi". Med takimi je bil recimo Denver DMB-105, drugače odličen aparatus...
Nakup novega TVja je v takem primeru loterija.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucler Član

|
Objavljeno: Pon Apr 27, 2015 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tam kaže okrog 50-60/oboje, včasih pa kr vrže na 0, Bil je serviser pri nas pa je vse zmeru, pregledu, in še vedno se pojavljajo kocke.
Signal - pokritost bi morala bit OK, ker sem preveril an spletu in smo v ˝coni˝
Kateri pretvornik pa je najboljši?
Ker trenutno je en star, prej smo mel explorer.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko tudi kabel nagaja, če je stari. To se pojavlja samo na določenih kanalih, ali na vseh? Lahko pa probaš tudi malo korigirati anteno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 8:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Če ti niha signal do 0, potem ni vredu. Tudi 50-60 se mi zdi slabo. Meni dela vredu, ko sta jakost in kvaliteta na 80.
Meni se sliši, kot problem za anteno (napačna smer, polarizacija), lahko pa je tudi pretvornik slab. Sem že slišal tudi za problem, ko je bil za podobne težave kriv napajalnik pretvornika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ZoranB Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 14:23 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.66 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 8:39 am Naslov sporočila: Pretvornik |
|
|
Nekateri pretvorniki kitajske izdelave imajo zelo kratko življensko dobo, večinoma zaradi slabih elektrolitskih kondenzatorjev. Največkrat pomaga zamenjava kondenzatorjev. Kakšno anteno imaš? Če ne poznaš pripni slikco, največkrat pomaga tudi kakšen ojačevalec signala med anteno in sprejemnikom, po možnosti napajan iz sprejemnika. Na kateri lokaciji si in iz katerega oddajnika sprejemaš signal?
L.P.
Zoran
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucler Član

|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 9:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Polhograjsko hribovje, antena ima OK smer-Krim, kabel je vredu, v sosednji hiši LCD dela odlično, pr nam ta star tv-pretvornik ne.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ZoranB Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 14:23 Prispevkov: 102 Aktiv.: 0.66 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 9:52 am Naslov sporočila: Star TV |
|
|
Kakšna je antena (logaritemska, yagi, pasivna ali aktivna). Če imaš možnost si za test sposodi kakšen drug DVB-T sprejemnik in ga priklopi na obstoječo anteno, da vidiš ali je antenski sprejem OK. Koliko star je DVB-T sprejemnik?
L.P.
Zoran
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
pkucler je napisal/a: |
Tam kaže okrog 50-60/oboje, včasih pa kr vrže na 0, Bil je serviser pri nas pa je vse zmeru, pregledu, in še vedno se pojavljajo kocke.
Ker trenutno je en star, prej smo mel explorer. |
No jaz ti lahko napišem, da sta Vestel DT-1A HD (T8010) in Homecast T3100 CO sprejemnika, ki dobro delujeta v težkih razmerah. Malo si poglej še Telstarjev forum, kjer je zabeleženih še nekaj sprejemnikov, ki imajo dober tuner. Od novejših, ki jih še prodajajo bi morebiti bil vredu še kakšen od Synapsa.
Se mi pa zdi, da ti zdajšnja škatla odpoveduje poslušnost in boš tako ali tako moral menjat. No vseeno me zanima kako si bil zadovoljen pa z Xplorer sprejemnikom? Jaz namreč nisem bil, švoh tuner.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 8:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
pkucler je napisal/a: |
Ker trenutno je en star, prej smo mel explorer. |
Kateri stari pretvornik pa imaš. Jaz namreč zbiram stare pretvornike 10+ oz 15+ let in zanje nudim 1000€ po komadu
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Škoda, da ne sme biti 16 let star, bi ti ga osebno pripeljal.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
no ja, mogoče pa že imam tak model
Branez, pokaži vsaj kako sliko
Satelitski ne pridejo v poštev
_________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Apr 28, 2015 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Izvoli!
@pkucler -Daj se malo potrudi, pa napiši v lepi slovenščini!
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
352.61 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
Opis: |
Še starejši. Ta je brez ohišja, je bila huda zima, pa sem... |
|
Velikost datoteke: |
570.73 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pkucler Član

|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2015 8:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupil nov pretvornik in zadeva deluje je pa zdaj problem sledeči, ker imamo doma kmetijo in ko se vžge traktor ali kaj podobnega začne pa spet štekat in po ugasnitvi stroja TV spet normalno dela.
Obstaja kakšna rešitev?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Čet Maj 14, 2015 8:28 am Naslov sporočila: Malo za šalo, malo zares |
|
|
Med oranjem ne glej TV!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni