www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

466 TEKTRONIX

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marcc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08
Aktiv.: 1.02
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2015 10:11 pm    Naslov sporočila:  466 TEKTRONIX Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Zanima me koliko je vreden omenjen osciloskop. Imam namreč RIGOL DS1074Z in bi rad še imel enega na katodno cev...... Osciloskop baje deluje OK, torej koliko je še vreden?

Lp, M
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.87
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2015 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Leta 1976 je bil nov vreden 16.680 DM.
Danes pa se na Ebayu prodajajo za okoli 200$, če pa se prodajo...............

Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.54
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2015 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na eBayu jih je kar nekaj, celo pod 100$, toda problem je, da nekateri ne pošiljajo v SLO, tisti, ki pa pošiljajo, pa pošljejo preko USPSa, torej je potrebno prišteti še cca.80$, kako je pa z DDvjem pa ne vem.
Takega sem imel dolga leta v službi in mi je še danes žal, da nisem bil pozoren, ko je šel v odpis (beri, Cesta dveh cesarjev v zakop).

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.40
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2015 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam verzijo 466A z DMM44, delujoč in brezhiben. Ampak ... skoraj se ne spomnim, kdaj sem ga nazadnje uporabil. Vsaj z mojega zornega kota gre za lep kos nostalgije in trenutno nič več kot to. Če ga uspeš dobiti po primerni ceni (okvirno so ti zgoraj napisali) bo lep eksponat. Če pa gre za oddaljen nakup, bodo stroški pošiljanja glede na velikost in težo instrumenta verjetno visoki.
Ob nakupu preveri ohranjenost stikal in preklopnikov. Če boš rabil servisno dokumentacijo pa sporoči.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marcc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 11:08
Aktiv.: 1.02
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2015 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala vsem za pomoč!
Kolikor sem se pogovarjal hoče veliko več kot bi jaz bil pripravljen dati, ker imam namen v kratkem kupiti funkcijski generator in še en kos opreme in bi mi tam šlo navzkriž..... Bom premislil.

Hvala še enkrat vsem!
Lp, M
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.29
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2015 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je pa res starina.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
S56NC
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Jan 2011 17:26
Aktiv.: 1.60
Kraj: Strmca-Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2015 3:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem nabavil 468, ker mi je bil res legendaren za 320eur nekaj let nazaj. Deluje kot se za tak stroj spodobi, delal pa je tudi po cel dan brez izklopa.

Pozimi mi lepo ogreje delavnico Twisted Evil vonj, ki ga oddaja pa je ufff... Mr. Green
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni