|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Matko5 Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.87 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2015 2:40 pm Naslov sporočila: Izbira valja za barvanje |
|
|
Pozdravljeni!
Odločil sem se za barvanje opaža okoli hiše, vendar ne vem kateri pleskarski valj bi bil najbolj primeren za to barvo: http://www.belmojster.net/izdelki/?izdelek=1&ID=917
Sem že preizkusil z valjem iz pene, vendar se barva peni in se ne nanaša enakomerno. Sem gledal po spletu in videl, da prodajajo valje iz najlona, poliestra, poliamida, velurja in poliakrila, vendar ne vem kateri bi se najbolj obnesel.
Kakšen nasvet bi bil dobrodošel.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4766 Aktiv.: 20.14 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2015 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem prebarval vse z klasičnim čopičem "na dlake"
Kolega je to opravil bistveno hitreje z električnim brizgalnikom barve. Je malo več izgub, pobarvano pa je OK _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2015 3:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še en glas za brizganje, elektro pištola ali HVLP pištola na zrak.
Drugače pa "penzl" boljše dela od valjčkov na hrapavih površinah, za lakiranje in gladke pa so valjčki boljši. _________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2015 3:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
S čopičem "na dlake" sem tudi jaz prebarval tisto kar sem dosegel. Za višje stvari sem poskusil tudi s tem, da sem ga privezal na dolgo palico, vendar je stvar malo nerodna, zato bi raje višje stvari prebarval z valjem, vendar ne vem s katerim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 6.01 Kraj: Goriška
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

|
Objavljeno: Tor Avg 18, 2015 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piše, da se za vodne premaze uporablja kratkodlake valje iz velurja, Beltop pa je premaz z organskimi topili tako, da še vedno nisem čisto prepričan. Bom vseeno preizkusil valj iz velurja pa bom videl kako se obnese. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmda, no - v mislih sem imel bolj prvo (zgornjo) sličico z linka...
Če pa že na vsak način vztrajaš pri valjčku... si videl tale valjček iz mikrovlaken? Ti je opis všeč?
OT: če boš z valjčkom delal počasi, prav dosti "barve" ne bo končalo na tleh (to leti na gostoto premaza). Nič nisi napisal, kako je opaž narejen: "neviden" stik ali stil ladijskega poda (reža oz. utor med deskami)? V drugem primeru se lahko zgodi, da z valjčkom utora ne boš pobarval. In si spet pri čopiču... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.05 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Valjček iz velurja bi bil kar pravi za nanašanje beltopa.
Samo problem je v tem, da barvanje opaža zaradi utorov ne moreš kvalitetno izvesti z valjčkom. Valjček iz velurja je trd in ima "dlake" dolge ~ 3mm. S tem ne boš mogel pobarvati utorov.
(Po posvetu s profesionalcem )
Če hočeš izvesti kvalitetno delo, boš moral uporabiti čopič. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

|
Objavljeno: Sre Avg 19, 2015 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaenkrat mi je važno, da pobarvan večji del opaža. Zdaj vem med katerima valjčkoma naj izbiram v trgovini (mikrovlakna ali velur). Utore bom mogoče kasneje pobarval še s čopičem.
Hvala za nasvete.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

|
Objavljeno: Čet Avg 20, 2015 6:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Če boš utore barval kasneje: imej v mislih, da vsak sloj takšnele lazure malo potemni les - torej boš moral biti presneto natančen, da se ne bo poznalo tudi na deskah... (kaj naj rečem: praktične izkušnje ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni