www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem - Avgust 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.20

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 18, 2015 7:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trot je napisal/a:
in dodal sem en konvektor s špiralo

Zanimivo, kje pa si staknil ta konvektor, če ni skrivnost?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 18, 2015 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je bil en star konvektor, za v noge pihat Smile Mi je pa kar mal živce pokravžlal - original je imel plastične distančnike med lopaticami, te sem vzel ven, ker bi se stopili. Potem pa so lopatice začele lezti narazen in drgniti v okvir, dokler ni ena zapela in se je vse skupaj potrgalo. Na srečo sem potem našel še enega, tam pa sem lopatice ventilatorja ovil z žico, tako da jih centrifujalna sila ni mogla razpret. Zdej pa dela BP.
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 19, 2015 12:53 pm    Naslov sporočila:  Menjavam žarnico na Reanultu in preklinjam Odgovori s citatom

Menjavam žarnico na Reanultu in preklinjam.

Prekljinjam Renaulta, ki da tako slabe kabelske čeveljčke, da se od vročine scvre izolacija in privari čeveljček na kontakt žarnice.

Prekljinjam zakonodajo, ki nam diktira, da se stalno vozimo s prižganimi lučmi in se kontakti na žarnicah pregrevajo.

No, končno sem odtrgal kontakt, a v sami žarnici, tako da se steklovina sesula v žaromet, do kamor nimam dostopa.
Zamenjam žarnico, en kabelski čeveljček je ostal brez izolacije.

V tretjem tisočletju pa bi že morali znati narediti kontakte tako, da prenesejo obremenitev, kaj ne?

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 19, 2015 1:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Prekljinjam Renaulta, ki da tako slabe kabelske čeveljčke, da se od vročine scvre izolacija in privari čeveljček na kontakt žarnice.

to se zgodi tudi če namesto celega kabel čeveljčka nekdo natakne konektor samo na pol Anxious

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 19, 2015 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Starim BMMjem (2003 +- 2leti) se zgodi, da kontakti zoksidirajo do točke, da se na spoju troši dovolj moči, da pride do samoužiga...
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 20, 2015 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko jaz menjavam žarnico in če se mi zdi da je sila natikanja konektorja premajhna, ga s kleščami malo stisnem skupaj.

Drugače pa obstajajo tudi keramična ohišja konektorjev (fastonov). Ampak za H7 žarnice niso nevemkoliko potrebni in zato ga na desni kratki luči sploh nimam več.
Drugače bi bilo mogoče pri H4 žarnicah, kjer lahko prej pomešaš žice med sabo.

Najslabši H4 konektorji kar se jih kdaj videl, so pa tile: http://shop.wesem.com/grafika/podkategorie/6672/produkty/a_07128/a_07128_zdj_hr.png Ker se stikajo z žarnico samo na eni strani površine. Pa še kovica se zrahlja sčasoma.
Na 3 traktorjih sem jih že zmetal stran in nadomestil z bolj spodobnimi.

Tudi takšni: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41T4EXsdZcL._SY300_.jpg So komaj za odtenek boljši. Keramično ohišje je sicer vredu, ampak kontaktna pločevina pa je tanka in mehka kot repa. Na traktorju tudi niso zdržali dlje kot 2 sezoni.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.89
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2015 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priprava enega ET200S za testiranje (Tole sem počel danes v službi)

Priprava in sestava podnožij in modulov:

Priklop na testno "tristotko", katero imam v pisarni za namen testiranja

Konfiguracija in testiranje:

Delaaa Wink

Zakaj sem si tole pripravil napišem v nadaljevanju... Wink ***klik***

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2015 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva je zaživela ... zdaj pa naprej Smile

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2015 6:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, Arduinu sem dodal DC-DC pretvornik, tako da lahko vse skupaj dela na 24V.
najprej sem zamenjal originalni regulator z LM317 vendar se je na 24V preveč grel, potem sem pa dal tega Kitajca in sedaj je vse skupaj hladno kot špricar.

Moj Ramps1.4 ima gor vse elektrolite 32V, tako, da to ni problem, problem je lahko edino polyfuse varovalka 10A (velika), ki je narejena samo za 16V in je mišljena za ogrevanje mize.

Trenutno pa rišem tiskanino za ogrevalno mizo iz Alu PCBja velikosti 305 X 256, ki jo bom zrezkal in na katero naj bi direktno tiskal (brez stekla).

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 22, 2015 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka rešitev s kitajcem je dobra ideja. Identičnih imam nekaj doma, tako da te bom verjetno "kopiral". Počasi se bo nabral material, potem pa sestavim skupaj tole "low cost" varianto. Bomo videli kakšen bo končni rezultat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.55
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 29, 2015 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In sem pričel z rezkanjem AluPCB ogrevalne mize za 3D tiskalnik.
Je pa hec, da tale AluPCB ni ravno popolnoma raven, če gledam celotno površino 305 x 256mm, zato sem moral iti malo globlje.
Tako izgleda v CopperCAMu:

tako pa med obdelovanjem na CNCju:

Rezkam pa z 20 stopinjskim 0.1mm kitajcem Wink .

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni