|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljazek Neznanec

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2015 14:02 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.06 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Sep 11, 2015 1:09 pm Naslov sporočila: TIA Portal pomoč |
|
|
Pozdravljeni,
imam sledečo težavo. Na krmilniku S7-1200 prejemam podatke v obliki polja bytov Oz. characterjev (array of chars). Podatke prejmem preko RS232 povezave, z uporabo bloka RCV_PTP jih shranim v nek DB. Iz tega polja bytov želim nato izluščiti neke vrednosti, problem tu pa nastopi, ker le te niso na fiksnih mestih v array-u. Ali kdo ve, če obstaja kakšen blok, ki opravlja funkcijo find oziroma locate, tako da vrne položaj znaka v arrayu? Sem iskal v TIA Portalu, googlal, a našel nisem ničesar uporabnega.
Prosim za pomoč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazek Neznanec

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2015 14:02 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.06 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Sep 11, 2015 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že našel nekaj, se opravičujem. Preden sem pisal na forum sem že kar nekaj časa iskal rešitev, ravno sedaj pa sem našel v TIA portalu še neke bloke, ki sem jih prej očitno vedno spregledal: Extended instructions>string+char>instructions. Tu sem našel blok FIND, ki mislim, da bo zadostil moji potrebi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni