|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
primo Član

Pridružen-a: Sob 26 Jan 2008 11:36 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 12:45 pm Naslov sporočila: Pomoč Composite priključek |
|
|
Rad bi kupil tole zadevo: http://xyuns.en.alibaba.com/product/60381599242-802284188/PTV780_XYUNS_iOS9_and_online_upgrading_supported_car_miracast_Airplay_box.html
priključil bi na moj 7 inch monitor v avtu, ki ima vga in composite (rumen, rdeč, bel)vhode. Ker je na sliki viden rumen, rdeč in bel kabel sem bil ssiguren, da lahko priklopim na moj monitor. Za sigurno sem jim pisal in dobil odgovor da podpira CVBS "This PTV780 X-Link supports HDMI & CVBS(AV) output , without RCA , if you want RCA that need customizes .Please check the picture of the (CVBS)AV Cable."
Glede na sliko mi ni glih jasno.
Če to drži in glede na sliko na kateri so narisani Pin konektorji, bi lahko to povezal na moj monitor na kompositni vhod? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20 Prispevkov: 637 Aktiv.: 4.32 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem sicer kaj točno sprašuješ.
Poveži skupaj po barvah pa bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker se na te stvari ne spoznam veliko, samo sprašujem , če to napravo za katero trdijo, da ima samo CVBS izhod, lahko nekako povežem na moj monitor, ki ima kompozitni rumeni činč, avdio pa bi povezal na AUX vhod na avtoradijo.
Nazadnje urejal/a primo Sre Nov 04, 2015 1:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj to je eno in isto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
kolikor vem to ni isto. CVBS je komponentni priključek ima rdeč, zelen and plav ćinč za video, plus rdeč in bel za avdio. In to ne moreš priključit na napravo ki ima kompozitni RCA vhod rumen za video in rdeč in bel za avdio. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj si rekel, da se ne spoznaš...
Kratica CVBS pomeni Color Video Blanking Sync. Kar pa je standardno pri kompozitnem priključku v današnjih časih.
Ti pa mešaš z RGB, kjer je za vsako barvo drug kabel.
In kje ti vidiš na sliki moder in zelen kabel? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne vem zgleda da sem napisal po kitajsko. Ni se treba matrat naprej, vseeno hvala. Na sliki res ni modrega in zelenega kabla. Priložil sem link izdelka in napisal, kaj so mi kitajci odgovorili, da ima naprava CVBS priključek, kar se ne ujema s sliko. In ker je na strani tudi slika celotnega priključka z vsemi Pini, me je samo zanimalo preprosto mnenje nekoga, ki se na to bolje spozna in ne pametovanje, ali se da to povezat na kompozitni RCA priključek rumeni činč, na mojem monitorju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Oprosti, sem ti že reke, da se ne rabiš več trudit. Ker totalen bedak tudi nisem. Vem kaj je komponentni CVBS in kaj je kompozitni RCA. In sem tudi že probal. Imam kamero, ki ima tako CVBS rdeč, zelen and plav ćinč za video, plus rdeč in bel za avdio izhod , kakor tudi kompozitni rumen, bel in rdeč. In lahko katerega koli zelenega, rdečega ali plavega vtikam z vso močjo v rumenega kompozitnega na zaslonu ne bo slike. Da bo mir in da nehava to neproduktivno dopisovanje ti priznam tvoje strokovno mnenje da je CVBS in RCA isto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
shmandi Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto ni CVBS ampak komponentni YPbPr.
No, zdaj sem pa jaz tudi obupal :) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
če bi pogledal njihovo stran in specifikacije je napisano VBS(AV) out-put
1xCVBS. Kar se ne ujema s slikami in ker je na eni sliki tudi slika vseh PIN priključkov sem tukaj prosil za pomoč nekoga ki se malo bolj spozna in ve da CVBS in RCA ni isto in mi svetuje da če lahko na katerega od tistih Pinov priključim rumen video činč, ki bi deloval n amojem monitorju. . Da ne izpadem totalen idiot sem pravkar v avtu na monitor priključeval kamero. V rumeni kompositni video činč sem priklopil rdeč komponentni činč in črnobela slika je blinkala. Pri plavem prav tako. Ko sem prklopil zelenega je bila celo stabilna slika, vendar črnobela. Ko pa sem na kamero priklopil kompositni kabel in rui+umeni činč v rumenega na monitorju pa je bilo vse OK. Čeprav sem že prej to vedel da ni isto CVBS in RCA mi ni dalo mira in sem še enkrat poskusil. Lep pozdrav in brez zamere. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
primo, resnično utrujaš!
shamandi ti je vse razložil, ti pa še vedno mešaš RGB s CVBS.
Če se ne motim, so pri RGB G (zeleni) še sinhro impulzi, zato je slika stala.
In seveda ni CVBS in RCA isto, CVBS je video, RCA je pa konektor! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še en pametnjakovič se je oglasil. Jaz sem skozi govoril o kompozitnem in komponentnem priključku. Pa me imate za bedaka kako je to eno in isto. Pa nima veze to. Če niste razumeli za kaj sem rabil nasvet, ne vem zakaj se oglašate. Človek prosi za pomoč vi pa filozofirate in me imate za bedaka. Koristnega nasvet pa niste dali niti enega. Torej po vaše lahko to kupim in bi moglo delat saj je vseeno ali je CVBS, ali je kompozitno ali komponentno. Največja piz... za vas je ker sem pomotoma zraven dodal RCA, ker so pač tako kitajci napisali.Ne vem kaj ni je shamandi vse razložil in tudi ti Jaka 57 nisi nič razumel. Jaz nisem prosil za pomoč zakaj pri komponentnem zelenem vtiču vtaknjenega v rumenega kompozitnega slika stoji. To sem ze vedel Prosil sem za pomoč če se da glede na sliko PIN konektorjev tisto napravo da povezati na kompozitni vhod monitorja. In ne utrujam samo jaz vas ampak tudi vi mene s temi konstruktivnimi nasveti.
Nazadnje urejal/a primo Sre Nov 04, 2015 9:33 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.70 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
shmandi ti je lepo napisal že v prvem odgovoru. Kitajci pa očitno ne znajo niti svojega teksta brat, ker tam lepo piše da je kabel na sliki "CVBS(AV) Cable :12V Audiob+ Video input ,Standard AV cable".
Pametnjakoviči ali ne, rešitev ti je bila ponujena takoj v prvem odgovoru od shmandija. _________________ As every cat owner knows, nobody owns a cat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primo Član

|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2015 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
In azaključim in se ne javljam več. . Glede na sliko na tisti strani, na kateri so narisani PIn konektorji, slika: Cable pin definition, connector pin distribution, sem pričakoval čisto enostaven odgovor:"rumeni činč povežeš na ta in ta pin, belega na tega in rdečega na tega in tako boš lahko ta izdelek priključil na tvoj monitor." Sicer se mi je malo sanjalo kako, vendar sem hotel dobit potrditev vas strokovnjakov, če so moje domneve pravilne. No in namesto tega enostavnega nasveta se je razvilo vse to. Lep pozdrav in na svidenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni