www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zgorela elektronika pomivalnega stroja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.47
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2015 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iščem nadomestno elektroniko pomivalnega stroja

Gre za Bosch S9GT1B

Bosch_elektronika.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  292.5 KB
 Pogledana:  22 krat

Bosch_elektronika.jpg

Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.19
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2015 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam da zadevo prvo spucaš, tudi če je zadeva črna se jo ponavadi da usposobit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2015 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očistil sem, ampak je FR4 zgorel do te mere, da bo po odstranjevanju pod relejem luknja.

Bosch_o_top.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  75.83 KB
 Pogledana:  22 krat

Bosch_o_top.jpg

Bosch_o_bot.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  64.47 KB
 Pogledana:  26 krat

Bosch_o_bot.jpg

Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
faraday
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Nov 2011 20:55
Aktiv.: 0.21
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 10, 2015 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podoben primer sem imel jaz nekaj let nazaj na našem pomivalnem stroju. Na Bosch-ovi spletni strani so pozivali uporabnike pomivalnih strojev da naj jih pokličejo , ker so nevarni zaradi vžiga . Preberi spodnji link.

https://dishcareaction.com/sl-si/bosch

Zamenjava je bila brezplačna ne glede na to da ni bil več v garanciji .
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 11, 2015 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Faraday hvala za tole informacijo. Rezultat preverjanja je spodaj. Bom videl kakšen bo odziv.

Lp, Frenki

Bosch_napaka.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  31.18 KB
 Pogledana:  48 krat

Bosch_napaka.jpg

Nazaj na vrh
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.66
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2015 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na ASWO stane nova elektronika (orig. koda 00489422) 102 EUR neto.

Po slikah sodeč, bi jaz popravljal, še preden bi gledal ceno za novo. Porezkati moraš vse kar je črno, ker prevaja tok.
Enkrat sem popravil napajalnik od TV, ki je imel luknjo v tiskanem vezju. Najprej sem moral ugotoviti, kaj je tam sploh bilo. Bilo je na sekundarni strani, pod kondenzatorji.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2015 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat bom počakal. Številke stroja sem prepisal na spletno stran, ki jo je navedel faraday in rezultat preverjanja je, da stroj spada v serijo z omenjeno napako. Poklical sem na spletni strani navedeno telefonsko številko, kjer pravijo, da ne glede na garancijski status nadomestni kos brezplačno menjajo. Za naslednji teden imam napovedan termin popravila. Sporočim, kako se bo izšlo.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 474 dni