|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebastig Član

Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 21:35 Prispevkov: 144 Aktiv.: 0.76 Kraj: World
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2016 11:32 pm Naslov sporočila: Svetilka iz Lidla- zamenjava led modul diode |
|
|
Pozdravljeni,
kupil sem svetilko v lidlu,LIVARNO LED plug-in light, jasno ne pričakujem nekega vrhunskega izdelka ampak za 13 EUR pa že mora delovat normalno in varno. Svetilka se direktno vtakne v vtičnico in potem ima potenciometer za nastavljanje svetilnosti led modula. No fino to prinesem domov in vklopim nakar opazim da takoj ko vklopim led ugasne!!! Madona saj pa ja potenci metra niti nisem navil do konca......to se zgodi vsakič ko vklopim svetilko in jo skušam navit do konca. Ali bi lahko bilo da lidl oz ta proizvajalec nateguje ljudi z led diodo 3W oz max nazivno moč 4.7W ta led dioda ki je motnirana v sami svetilki pa je dejansko samo 1W in sprejme max 3 V napetosti, vse kar je pa več pa enostavno ugasne? Skušal sem izmerit z multimetrom pa je napetost ki pride po žicah 2.8V ne glede na to ali je maximalno vklopljena ali minimalno. Prilagam slike kako izgleda in kako izgleda led modul.
SVETILKA
LED modul
Vprašanje, se da kje nabavit modul močnejši od 1W da bi zamenjal tega ki je zdaj vgrajen?
LP
S |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3579 Aktiv.: 16.02
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2016 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če na ledico pripelješ prevelik tok, bo samo 1x ugasnila. Tebi se to zgodi vedno, ko jo vklopiš.
Bo nekaj drugega narobe.
Nesi nazaj in zamenjaj. _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastig Član

Pridružen-a: Sob 21 Nov 2009 21:35 Prispevkov: 144 Aktiv.: 0.76 Kraj: World
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2016 12:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj to sem hotel na začetku......pa na žalost ne najdem računa kam sem ga dal......
Lp
s |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4218 Aktiv.: 17.84 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 481 dni