www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Spajkanje LPC2138 & co.
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.46
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 10:35 pm    Naslov sporočila:  Spajkanje LPC2138 & co. Odgovori s citatom

Ravnokar sem dobil vzorce lpc2138 in ostalo (Tomaž, hvala!) ter MCB2140. Ker bo v mojih bodočih projektih zastopan tale malček (oz. mali velikan) sem se ob pogledu nanj kar malo zamislil.... Ali je možno doma v hobi delavnici prispajkati takle raster??

opis izkušenj dobrodošel!

lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 10:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mozno, sam sem prispajkal celo 144 pinskega LPC2378 in 128pinskega v celo manjsem rastru 0.4mm
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 12, 2007 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda je možno. Obe plošči sta v celoti naspajkani v domači delavnici.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je kdo poskusil prispajkat tele čipe tudi na doma izdelane plate brez zaščitnega zelenega laka?
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
fogl
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Sep 2004 22:37
Aktiv.: 0.34
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, meni je uspelo...
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fogl je napisal/a:
Ja, meni je uspelo...

Pripni kak posnetek ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
fogl
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

/* Je res tako tezko sliko pripet na forum? Na raznih shrani in podobnih streznikih bo cez en teden nedosegljiva. */

A je res težko enkrat nehat težit za brezveze?

Nazadnje urejal/a fogl Pon Jan 15, 2007 1:43 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.84
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 2:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se opravičujem, da je offtopic. Zanima me komu dajete izdelovati ploščice, da je zaščitena s tem zelenim lakom?
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.00
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fogl, kakšne povezave imaš to? 12 mils?
fogl
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 13, 2007 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Domenius je napisal/a:
kakšne povezave imaš to? 12 mils?

Ne, 10. Mogoče so nekje povezave ratale malo širše, ker sem sprintal 2 folije in se te nista povsem pokrili.

damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2007 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A lahko na hitro opišeš postopek spajkanja? V eni od tem sem prebral, da se zaspajka kar vse skupaj, nato pa s pletenico pobere višek cina....

Razmišljam, da bi si tud sam naredil takle adapter, edino planiral sem dat letvico 2x8 pin na vsako stran.

lp
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2007 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem se pred pol leta mučil brez pletenice pri 0.5 rastru in sem skoraj živce zgubil....
Tole je potrebno samo lepo poravnat in si lepo vzet čas in vse pine prispajkat. Edino škoda je oči...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 9:22 am    Naslov sporočila:  adapter Odgovori s citatom

Izdelal si bom adapter, podoben Foglovem, le da ima na vsaki strani letvice 2x8 pin, raster 100mils.
V bodočih projektih bom uporabljal podnožje, v katerega bom vtaknil tale adapter, in si tako olajšal sestavljanje, ter omogočil menjavo procesorja. Sicer bo zato vezje malo večje, ampak nič zato.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.92
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sploh ne vem kaj bi napisal..
daš gor in prispajkaš !

damo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 24, 2007 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kaj pa če hočeš kasneje zamenjati procesor (če ti npr pri eksperimentiranju crkne ali pa samo sumiš, da je) ali pa da gre za prototip, pa bi rad obstoječi procesor uporabil na novi reviziji pcb-ja. Vajen sem, da so procesorji na podnožjih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni