|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pomlad Član

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.99 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2016 11:42 pm Naslov sporočila: Problem z grafično kartici GE force GT |
|
|
Urejam namizni HP računalnik in ugotovil sem, da na grafični kartici stoji ventilator. Na roko se ne vrti lahko, kaj lahko naredim ? Kaj se da storiti, da popravim ventilator ? Se da razstaviti, drugega verjetno ne bom našel ? Ima kdo idejo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 15, 2016 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ima vent na statorju nalepko, jo previdno odlepi. Če je vse prav, boš pod nalepko zagledal os rotorja, ki ima razcepno podložko ali pa(če je ventilator manjši) samo s tesno papirno ali plastično podložko, ki jo previdno snameš. Na ta način razstaviš vent in ga očistiš, ter podmažeš... sestaviš in to je to.
Pišem na pamet, če bi bila pripeta slikca dotičnega ventilatorja, bi bilo lažje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
torrex Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2011 10:06 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.40 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sre Mar 16, 2016 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Na ebay-u lahko najdeš nadomestne ventilatorje, če ga ne moreš sam popravit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 16, 2016 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Ventilator ima nalepko na rotorju... itak. Zgoraj sem napačno zapisal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matko5 Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2014 22:53 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.87 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Mar 16, 2016 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa ventilator začne hladiti samo takrat, ko temperatura preseže neko vrednost. Ali si ventilator opazoval nekaj časa ali si samo na hitro videl, da se ne vrti? Poskusi obremeniti grafično kartico s kakšnim HD filmom, računalniško igro, ipd. Tudi jaz imam Nvidio in ventilator se začne vrteti samo takrat kadar je obremenjena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.75 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Sre Mar 16, 2016 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sploh ni nujno. Sem jaz našel en hrošč na nekem drugem tipu nvidie (upam da ne prepozno). Ko se je kartica pri obremenitvi bolj segrela so obrati ventilatorja upadli, nakoncu se je pa pri največjem segrevanju ugasnil. Zadevo sem rešil kar tako, da sem lijo 12v in zemjo od ventilatorja pricinil direkt na vhodni konektor kartice tam kjer je polek 5v prisoteno tudi 12v. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Mar 16, 2016 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odstrani nalepko in naolji s strojnim oljem-kapljica, nato ga ročno vrti dokler ne bo tekel gladko. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Mar 17, 2016 8:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
To sploh ni nujno. Sem jaz našel en hrošč na nekem drugem tipu nvidie (upam da ne prepozno). Ko se je kartica pri obremenitvi bolj segrela so obrati ventilatorja upadli, nakoncu se je pa pri največjem segrevanju ugasnil. Zadevo sem rešil kar tako, da sem lijo 12v in zemjo od ventilatorja pricinil direkt na vhodni konektor kartice tam kjer je polek 5v prisoteno tudi 12v |
.
res je poglej driverje
https://steamcommunity.com/app/380600/discussions/0/528398719789619160/
http://www.blitzbasic.com/Community/posts.php?topic=89340.
namesto olja uporabi raje grafitno mast ( medeninasta puša je sintrana s grafitom )
olje ko se segreje počasi izteka in packa naokoli in še odnaša grafit _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni