www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem April 2016
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2016 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na kitajskem!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2016 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne priporočam nakupa vremenske postaje.
V manj kot enem letu je odpovedal senzor za dež in ležaj v veternici.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2016 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

int47 je napisal/a:

Sorazmerno solidna postaja cena/kvaliteta je WH2080.

Meni obratuje ca 2 leti. Nekih večjih težav z njo ni bilo. Enkat so prišle strigalice v senzor za dež, da le ta ni deloval. Parkrat mi je padla komunikacija PC- postaja. Sicer pa postaja že već kot leto pošilja podatke na naš strežnik (lokalni radioklub) Tam gor je Raspbery. Prav tako tja podake pošiljajo še štirje člani, ki imajo enake postaje. ***klik*** Prav tako je ena taka postaja stacionirana na samem domu Kapunar.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 11, 2016 10:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni ista postaja deluje že 3 leta, pri eni drugi pa sem zamenjal ležajček v merilniku za veter in ponovno spet deluje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodjaskupine
Član
Član

Pridružen-a: Sre 06 Avg 2014 8:39
Aktiv.: 0.65
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2016 6:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
To delam:
.............
in preizkušam. Zato sem si naredil tudi lisico, ki jo v trenutku najdem, saj sem jo sam skril. . d'oh!

Obenem pa občudujem tiskanine, ki sem jih po treh tednih po naročilu prejel iz Kitajske.
.............
so glavni, sploh cena! 10 kosov velikosti 70 x 50mm s poštnino vred 19.29 €. Dobil sem še eno Arduino UNO ploščico kot darilo.

Sem že naročil kup drugih tiskanin.

Zdravo

Imas kaksno TIV za sprejemnik vec?
Sem interesent

73
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2016 7:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počasi, da pride še ostali material. Imam pa jih devet preveč. Smile

Naredil sem ohišje za moj FM sprejemnik.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.40

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2016 8:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
int47 je napisal/a:

Sorazmerno solidna postaja cena/kvaliteta je WH2080.

Meni obratuje ca 2 leti. Nekih večjih težav z njo ni bilo. Enkat so prišle strigalice v senzor za dež, da le ta ni deloval. Parkrat mi je padla komunikacija PC- postaja. Sicer pa postaja že već kot leto pošilja podatke na naš strežnik (lokalni radioklub) Tam gor je Raspbery. Prav tako tja podake pošiljajo še štirje člani, ki imajo enake postaje. ***klik*** Prav tako je ena taka postaja stacionirana na samem domu Kapunar.

Silvo, imaš kaj več podrobnosti o tem? Kako je povezano na rpi, kje ste nabavljali postaje itd.

Hvala.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2016 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postaje so bile nabavljene v Conrad-u. Doma imam Iskrin Nettop., ki je stalno vključen, mi služi kot medijski predvajalnik, f*p strežnik itd... Na njega je povezana postaja. Na oddaljeni lokaciji je postavljen razpberry. Kopmunikacija poteka preko f*p-ja
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 12, 2016 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

FM sprejemnik je v ohišju

in celo igra!

Pa še pogled s pospravljeno anteno.

Notranjost

Škatlica je velikosti 78 X 48 X 25mm. Baterije so 3 X AAA (seveda kupljene v kitajski trgovini tukaj v Koprivnici).
Teleskopsko anteno sem snel iz FM sprejemnika, kupljenega v isti trgovini kot baterije (20HRK = 2,65€), ker sem ugotovil, da če jo kupim v HTE me pride skoraj isto samo antena.

Tako je nastal mali FM stereo sprejemnik za ceno treh in pol škatlic cigaret.
Kitajci so glavni!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
l3banj12
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2014 23:25
Aktiv.: 1.28
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 13, 2016 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sweet! Applause Applause Applause
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 6:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Branez: Berem oba foruma ampak direkt vprašanje še največ zaleže:

Ali je ta FM radio kit bolj igračka ali ujame tudi kako postajo? Pa še: ali je primeren za uporabo tudi za ljudi, ki niso vsaj mali znanstveniki (govora je o programiranju postaj, frekvenc, večfunkcijskih gumbih...) torej če je enostaven.
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprejemnik je čisto preprost. Desni gumb je za enkoder za iskanje postaj (skoki po 100kHz od 87 do 108MHz). Levi gumb je glasnost v 20 skokih od tišine do polne jakosti. S pritiskom na ta gumb vključiš tišino (Mute) ponovni pritisk vrne na glasnost kot je bila. Sprejemnik pa je zelo občutljiv, bolj kot marsikateri "normalen" radio. To so nastavitve ki so tovarniške.
lojzek je napisal/a:
... Pa še: ali je primeren za uporabo tudi za ljudi, ki niso vsaj mali znanstveniki (govora je o programiranju postaj, frekvenc, večfunkcijskih gumbih...) torej če je enostaven.
Še drugi del odgovora: Na ploščici so USB konektor, priključki za serijsko komunikacijo, konektor za slušalke, dve izhodni stopnji za zvočnik (to v moji verziji nisem izkoristil, izkoristil sem samo izhod za slušalke). Preko serijske povezave lahko programiraš marsikaj, kaj vse pa je še moram ugotoviti.

Sedaj pa se odloči ti o tem ali je kompliciran ali ni. V glavnem, ko ga dobiš, ga razpakiraš, priključiš košček žice za anteno, vtakneš slušalke, vtakneš v USB konektor nek napajalnik od mobitela (5V), vrtiš knofe in uživaš v poslušanju številnih postaj.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 12:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej ni zakompliciran. V bistvu sem spraševal bolj zato, ker bi ga postavil v eno malo hribovsko hiško, kjer bi ga lahko uporabljal kdorkoli - pastir, lovci. In da ga takoj nekdo "ne razštela" in bi jaz imel zopet pot v hribe in delo. (no, to zadnje je v užitek, če imaš čas)

EDIT: sem že dva z Ebaya nabavil. Ker sem tam prijavljen, pa za 50c cenejša sta Smile
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Daj link, da bodo še drugi vedeli kje nabaviti!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 14, 2016 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa še link: tukaj

Drugače pa iskalni niz "DSP & PLL Digital Stereo FM Radio Receiver Module 87-108MHz with Serial Control" , skopiran iz tvoje banggood strani, tudi na ebaju vrže ven morje zadetkov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni