|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.63 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Maj 01, 2016 10:34 pm Naslov sporočila: Kaj trenutno počnem Maj 2016 |
|
|
Še vedno se ukvarjam z Rohde Schwartzovim SMLU signal generatorjem. Ko tole pišem, me čaka na delovni mizi da ga zaprem .
Po zamenjavi vseh elektrolitov je možakar čudežno oživel, vendar z eno manjšo hibo, namreč, njegov stopenjski attenuator je delal samo od 0 do -15dB na -20dB je pa izhod čudežno izgubil sinusoido.
Ker je to zadnja stopnja pred izhodom, sem enostavno preveril, če je signal stalno prisoten na vhodu attenuatorja. In ta je bil.
Logično je napaka v samem attenuatorju, v stikalu, v žičnih povezavah ali kontrolni logiki, ki poganja osem motorčkov v attenuatorju, ki premikajo kontaktna peresa za 90 stopinj.
SMLU s spodnje strani z odprtim attenuatorjem:
Desno na pokrovu modula (oscilatorji) je eno dvojno kontaktno pero, za stopenjsko preklapljanje slabljenja, ki sem ga vzel iz attenuatorja za tisti del, ki ni več delal.
Na spodnji sliki se vidi kako je vse skupaj narejeno. Kontaktna peresa so gnana preko plastičnih vzvodov, ki so nataknjeni na osi motorčkov in desnega vzvoda (črni) enostavno ni bilo, levi (beli), pa je bil počen in ni čudno, da ni delalo!
Glede na to, da imamo nek 3D tiskalnik, eni sicer pravijo, da je trska, kakorkoli, sem si rekel, da vidim, ali gre ali ne, natisnit ta 8mm dolg kos debeline 1mm.
Najbolj me je skrbelo, kako bo natisnil "štift" debel 1.5mm, ki pride v kontaktna peresa:
Zamenjal sem šobo (0.25mm), nastavil debelino layerja ma 0.06mm, zmanjšal hitrost tiskanja na 25mm/s in natisnil en kos.
Tako kot sem pričakoval, vse je bilo OK razen "štifta", kajti kljub ventilatorju se plastika ni hotela tako strditi, pred tiskanjem naslednjega sloja, da se ne bi več premikala. In tako je nastal en zmazek ustrezne višine nikakor pa ne valjček.
Zadevo sem rešil tako, da sem dal tiskati devet kosov in to je bilo to.
Še enkrat se je "trska" izkazala. Za delo je porabila celih 22 minut in attenuator je tak kot nov in seveda delujoč .
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.05
|
Objavljeno: Pon Maj 02, 2016 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
obtaja ena nastavitev minimum layer time. Seveda v Curi. Ne vem o njeni korelaacji z ostalimi, vem pa da se mi je v preteklosti glava ustavila nekje ob robu in cakala.. ta minimum time
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7830 Aktiv.: 33.14 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
@Jaka57 Narisal pa si v Solidworksu?
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.63 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 7:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
@Jaka57 Narisal pa si v Solidworksu? |
Seveda Brane, saj veš, da z drugim ne gre .
Japajade, je Sketchup čisto OK za vse naše potrebe!
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.65 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 12:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bcnc je naredil svoje ,draftsight tudi, zdaj bo treba malo pljunit v roke in zalepit..3D tiskalnik še nima pravega "pilota"....
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
362.57 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
|
329.7 KB |
3 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7830 Aktiv.: 33.14 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
solomojster je napisal/a: |
..3D tiskalnik še nima pravega "pilota".... |
Kopilot je probal.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 5:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Triglav, ki sem ga obnovil za sinovo slamnato taščo, mi je bil tako všeč, da sem šel na Bolho pogledat, če se še kje kakšen valja.
In je bil v Kamniku, za celih 15€ in še furnir je tak, da bo, po rubinovi polituri, pasal "genau" pod plazmo .
Sedaj pa razstavljanje, zamenjava kondenzatorjev, čiščenje kontaktov, po potrebi uglasitev, sproti politiranje in seveda še kakšen čvek ob .
Ja, ni nam dolgčas .
_________________ Lp, Jaka
Nazadnje urejal/a Jaka57 Tor Maj 03, 2016 6:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26 Prispevkov: 851 Aktiv.: 4.65 Kraj: NOVA GORICA
|
Objavljeno: Tor Maj 03, 2016 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
..3D tiskalnik še nima pravega "pilota".... |
Kopilot je probal.
 |
Čestitam.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 8:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster, rabiš eno podobno kolo? Bom z njim naredil enega "blesavega" robota (rabi eno samo tako kolo).
|
62.71 KB |
2 krat |

|
|
71 KB |
1 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
Omni_wheel_stl.zip |
2.16 MB |
Downloadano: |
3 krat |
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.69 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Brane, me prav zanima kakšen stvor boš naredil !!!
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Še ustvarjam (eno grdobo).
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
......kolo je "bukovo".  |
Ideja pa odlična!
Tisto moje sestaviti je pravi ! Malo morje drobiža, ki ga je treba sestaviti. Osem osovinic, osem valjčkov in dve stranski plošči v kateri moraš vsak del pravilno postaviti. Potem pa kihneš in "Jovo na novo"! Zamisel je dobra, sestavljanje pa
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
solomojster Član

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je, sestavljanje takih koles je precej zahtevno. Po drugi strani so pa taka kolesa precej draga.( v prodaji)
Potrebnih bo kar nekaj motorjev ustreznih moči. Pomislil sem na motorčke ki dvigajo parabolo avtomobilskih luči.(reciklaža) Seveda v novem ohišju in prenosi. Mogoče pa bo le prišel ta dan, ko bom kaj natisnil.
V glavi je projektov preveč . Realnost vse narediti pa utopija...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2016 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako izgleda pred postavljanjem druge polovice kolesa. Pri postavljanju druge polovice pa ti pobegnejo osovinice ( 1,2mm x 12mm) iz ležišča. Pa jovo na novo...
|
180.78 KB |
8 krat |

|
|
191.41 KB |
4 krat |

|
Albert Einstein
Nazadnje urejal/a Branez Pet Maj 06, 2016 8:08 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 473 dni