www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Okvara - Kamera za pregled kanalizacije

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
z@nim@me
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Apr 2014 12:04
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2016 11:31 am    Naslov sporočila:  Okvara - Kamera za pregled kanalizacije Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

lahko da je bila tema že kdaj načeta ampak ker je nisem našel sem se odločil da odprem novo.

Torej v podjetju kjer sem zaposlen si lastimo kamero za pregled kanalizacije. To je v bistvu voziček (avto) na katerega je nameščena kamera (slika). Vse skupaj je preko kabla povezano na kontrolno enoto in potem naprej na upravljalnik s komandami (naprej, nazaj, levo, desno, pogled v levo, pogled v desno, kroženje v smeri urinega kazalca,itd...). Vse skupaj mislim da je 14 komand. No in težava je nastala ker mi 4 komande ne delujejo. Se pravi vrtenje glave kamere okrog svoje osi in pa pogled levo/desno. Motorčki v sami glavi delujejo (testirani) ne dobijo pa signala iz upravljalnika. Enostavno se nekje izgubi. Kabelske povezave sem medtem že preveril ampak kot kaže vse deluje. Sumim pa da je težava na relaciji kodirnik/dekodirnik. Kodirnik je v upravljalniku dekodirnik pa v samem vozičku (avtomobilu kameri).

No in sedaj me zanima, če se kdo izmed vas ukvarja s takimi popravili ker bi zadevo morali popraviti.

Za vsak odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav, Simon

IMG_0672.JPG
 Opis:
Kamera
 Velikost datoteke:  1.84 MB
 Pogledana:  27 krat

IMG_0672.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.03

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 10, 2016 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj je "tisto", kar ti imenuješ "kodirnik" in "dekodirnik"?
Koliko žic ima povezovalni kabel?
Poslikaj še upravljalnik.
Če so kakšne membranske tipke, so se lahko izrabile, zaradi pogoste uporabe nekaterih funkcij.
Če so klasične tipke, pa lahko oksidirajo kontakti, zaradi preredke uporabe nekaterih funkcij.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 485 dni