|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
z@nim@me Neznanec

Pridružen-a: Tor 22 Apr 2014 12:04 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2016 11:31 am Naslov sporočila: Okvara - Kamera za pregled kanalizacije |
|
|
Pozdravljeni,
lahko da je bila tema že kdaj načeta ampak ker je nisem našel sem se odločil da odprem novo.
Torej v podjetju kjer sem zaposlen si lastimo kamero za pregled kanalizacije. To je v bistvu voziček (avto) na katerega je nameščena kamera (slika). Vse skupaj je preko kabla povezano na kontrolno enoto in potem naprej na upravljalnik s komandami (naprej, nazaj, levo, desno, pogled v levo, pogled v desno, kroženje v smeri urinega kazalca,itd...). Vse skupaj mislim da je 14 komand. No in težava je nastala ker mi 4 komande ne delujejo. Se pravi vrtenje glave kamere okrog svoje osi in pa pogled levo/desno. Motorčki v sami glavi delujejo (testirani) ne dobijo pa signala iz upravljalnika. Enostavno se nekje izgubi. Kabelske povezave sem medtem že preveril ampak kot kaže vse deluje. Sumim pa da je težava na relaciji kodirnik/dekodirnik. Kodirnik je v upravljalniku dekodirnik pa v samem vozičku (avtomobilu kameri).
No in sedaj me zanima, če se kdo izmed vas ukvarja s takimi popravili ker bi zadevo morali popraviti.
Za vsak odgovor se že vnaprej lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav, Simon
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
1.84 MB |
Pogledana: |
27 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.03
|
Objavljeno: Tor Maj 10, 2016 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je "tisto", kar ti imenuješ "kodirnik" in "dekodirnik"?
Koliko žic ima povezovalni kabel?
Poslikaj še upravljalnik.
Če so kakšne membranske tipke, so se lahko izrabile, zaradi pogoste uporabe nekaterih funkcij.
Če so klasične tipke, pa lahko oksidirajo kontakti, zaradi preredke uporabe nekaterih funkcij.
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 485 dni