|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sirjost Član

Pridružen-a: Sob 20 Feb 2016 16:30 Prispevkov: 95 Aktiv.: 0.84 Kraj: pescenk bliz Cerknce
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2016 6:45 pm Naslov sporočila: lightshow |
|
|
Pozdravljeni. V šoli delamo lightshow in imam nekaj težav.
Najprej so mi delale samo luči ledice pa ne tudi ledica ki kaže ali je naprava vklopljena. To je trikanalni lightshow.
Potem se mi je ponesreči naredil kratek stik in nekaj povezav mi je zbrisalo oziroma "odletelo stran". Vse sem popravil potem pa namesto varovalke 3,15 A vzel varovalko 1,6 A saj sem mislil, da je ne bo stalilo saj nimam nobene moči prikljopljene. Vendar mi je ob prvem vžigu pregorela.
Zanima me kaj mislite ali je lahko kje napaka v vezju ali pa je bila varovalka res "premajhna".
Ali mi lahko svetujete kako to urediti.
Hvala za vnaprej. _________________ lp jerc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5522 Aktiv.: 24.09 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2016 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez bremena varovalka ne bi smela odleteti - torej imaš nekje eno kapitalno napako. Če ti je odžgalo vezi, raje naredi nov PCB - takega starega štukat ni ne varno ne na dolgi rok delujoče ...
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sirjost Član

Pridružen-a: Sob 20 Feb 2016 16:30 Prispevkov: 95 Aktiv.: 0.84 Kraj: pescenk bliz Cerknce
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2016 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že res vendar pa je zelo malo časa za to te možnosti ni odžgalo pa mi je le eno povezavo za to ni nič narobe.
Me pa še nekaj zanima če se lahko po kratkem stiku lahko kaj preklopi oziroma da se nekaj sklene _________________ lp jerc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.07
|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2016 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Daj shemo in slike, kristalna krogla je na dopustu  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sirjost Član

|
Objavljeno: Sre Maj 25, 2016 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jo bom poslal takoj samo da jo najdem. Sem pa že našel oz. odkril eno napako.
Ponesreči sem po tem ko je vse delovalo obrnil grec narobe tako da sem prispojil plus in minus na sekundar. _________________ lp jerc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 474 dni