www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vezava luči na prikolici

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zoraldinho
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 08 Avg 2016 8:29
Aktiv.: 0.07
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2016 8:55 am    Naslov sporočila:  Vezava luči na prikolici Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Me veseli,da sem novi član tako uporabnega foruma.Preden začnem brskati in prispevati svoje znanje imam eno vprašanje glede Avtoelektrike kjer me zmanjka.Rad bi zmontiral rabljene luči na tovorno prikolico katera je trenutno brez.
Iz glavnega voda,ki prihaja od avta vodijo 4 kabli.(Rdeča,rjava,rumena,bela) do desne luči katera ima (redečo,rjavo,rumeno in belo) nato se razveje še do leve katera ima (rjavo,rdečo,belo in zeleno).Kabel kateri pelje elektriko od leve do desne luči ima pa le tri.(rjava,rdeča in zelena).Luči imajo dve žarnici.(ena je dvojna)Kabli so originalni in vem,da je včasih delovalo.Prosim za nasvet kako naj povežem vse skupaj.Fotografije priložene.Hvala vnaprej!

2016-08-07 11.53.40.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.34 MB
 Pogledana:  1 krat

2016-08-07 11.53.40.jpg

2016-08-07 11.53.43.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.22 MB
 Pogledana:  4 krat

2016-08-07 11.53.43.jpg

2016-08-07 11.53.50.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.33 MB
 Pogledana:  9 krat

2016-08-07 11.53.50.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nima
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Feb 2014 14:03
Aktiv.: 1.40
Kraj: Bakovnik

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2016 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi uporabil tole.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2016 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nima je napisal/a:
Jaz bi uporabil tole.

Ko boš imel tole pa najprej poišči žico za maso, dalje je pa čisto trivialno.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2016 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morebiti ti pomaga tudi takšna povezava
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2016 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Delo boš imel tako ali drugače. Razmišljam, če ni bolje kupiti tistih par metrov kabla in vse skupaj narediti na novo, pa je mir. Predlagam industrijski kabel YSLY, 7x0,75 mm^2. Ali kak drug, ustrezen.

Prilagam še sheme:

http://reber.si/avtoelektrika/prikolica/index.htm
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 08, 2016 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ampak kupil si pa tudi najslabše možne luči na trgu... Mislim po kvaliteti plastike, togosti vpetja žarnice in stikih na žarnico. Wink
Nazaj na vrh
Zoraldinho
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2016 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za predloge fantje.Prikolica je dolgo stala zunaj in kabli so že čisto trdi.Tudi rabljene luči smo dobili zastojn od soseda.Kakorkoli povežem nikakor ne gorijo kot bi mogle.Ko prižgem smernike obe žarnici na levi utripata na desni je pa tema. Confused
Da ne zgubljam čas in živce grem po nove kable,vtičnico in luči.
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2016 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z novimi kabli in lučmi bo enako, če ne povežeš prav. Svetujem ti, da najdeš najprej žilo v kateri je masa, predhodniki so že podali povezave na sheme v katerem pinu v vtičnici je masa. Potem pa še to najdi na zadnjem delu prikolice, poveži na maso, ostale žice pa s poskušanjem pravilno povežeš.
Če pa imaš maso povezano tja, kamor ne sodi, je pa res lahko nerazumljiv lightshow.
Nazaj na vrh
Zoraldinho
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2016 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako sem tudi storil.Najprej sem maso povezal nato pa testiranje vendar določeni kabli sploh ne delujejo oziroma nimajo napetosti.Sumim vtičnico,ker je vsa rjasta.
Hvala za odgovor Marko.
Nazaj na vrh
Zoraldinho
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2016 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebaveh je napisal/a:
Ampak kupil si pa tudi najslabše možne luči na trgu... Mislim po kvaliteti plastike, togosti vpetja žarnice in stikih na žarnico. Wink

Dobil sem jih gratis Wink
Nazaj na vrh
Zoraldinho
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 09, 2016 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Morebiti ti pomaga tudi takšna povezava

Hvala Lojzek! Mi je zelo pomagalo med vezavo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni