|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tom-Cat Član

Pridružen-a: Tor 20 Dec 2005 9:01 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Ned Avg 28, 2016 9:54 am Naslov sporočila: LED razsvetljava v hiši in doze |
|
|
Pozdravljeni.
Ne vem točno v katero skupino spada ta tema zato sem ustvaril temo kar tukaj.
V bližnji prihodnosti bomo morali narediti razvsetljavo v novogradnji. Odločil sem se za vgradne LED svetilke praktično po celi hiši. Nekaj podobnega kot to:
http://www.inled.si/vgradna-svetila/vgradna-led-svetila-slim-mat/vgradni-led-panel-slim-mat-okrogli-6w
Svetilke so zelo tanke, vgradnja pa bi bila v strop v katerem je izolacija kamena volna. Vsaka svetilka ima še svoj driver, ki se lahko tudi zagreje. Ker veliko kje povdarjajo da samih svetilk in pripadajočih driverjev (transformatorjev) ne bi vgradili tako da se dotikajo izolacije me zanima kako bi le-te vgradil v naš strop? Nikjer ne najdem pripadajočih ali vsaj podobnih doz... ljudje omenjajo glinene lončke za rože in podobne "homemade" zadeve ampak nekako se ne bi podajal v te vode. Res pa ne bi rad sam naredil distančnikov za izolacijo, ki bo mogoče čez 10 let "padla" na samo svetilko in bi bila možnost ognja. Če kdo ve za kakšne doze, ki bi bile dobre za ta namen bi se priporočal.
Lp
Tomaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Avg 28, 2016 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Kjer bo luč si namesti neko mediapan ploščo ali podobno pred nanosom lepila in mrežice, da boš kasneje lahko vrezal vgradno luknjo in bo zadeva dobro držala.
Glede gretja in izolacije ne skrbi, pri gradnji izreži malo več kamene volne v notranjosti, da ima luč in driver prostor.
Najbolj važno je, da boš lahko luč dobro fiksiral. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni