www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Klešče za stiskanje RJ45 konektorjev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mitja320
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Aktiv.: 0.40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 30, 2016 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

damjango je napisal/a:

Žal nisem imel časa, da bi poslikal, mogoče jutri. Imam pa še doma nekaj konektorjev RJ45 in ene Interdiskotove klešče za krimpati, s katerimi bom stisnil konektorje. Da bom lahko lociral, kateri del kabla je še poškodovan.

Jaz sem imel s temi kleščami veliko problemov. Ne spomnim se pa, če je bila težava tudi v priloženih konektorjih. Telefonskega kabla se ni dalo nikakor stisniti, UTP je pa kakšen šel dobro, večinoma sem jih pa stiskal po parkrat pazljivo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi se ogibat vtičnic, raje naj bo kabel v enem kosu vez iz zida. Saj po navadi je to nekje zadaj za omarami skrito. Tako prohraniš in še spojev se izogneš.

Če imaš klešče, ki pritsnejo vse pine na enkrat, potem je ok. Če pa imaš take, kot na princiou škarij, da najprej zajamejo en skrajni pin, nato pa na koncu drug skrajni pin, take klešče pa niso ravno najboljše.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damjango
Član
Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56
Aktiv.: 4.86
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Poskusi se ogibat vtičnic, raje naj bo kabel v enem kosu vez iz zida. Saj po navadi je to nekje zadaj za omarami skrito. Tako prohraniš in še spojev se izogneš.

Če imaš klešče, ki pritsnejo vse pine na enkrat, potem je ok. Če pa imaš take, kot na princiou škarij, da najprej zajamejo en skrajni pin, nato pa na koncu drug skrajni pin, take klešče pa niso ravno najboljše.

Glede na to, da imam hitrost interneta 4/2 MB/s (mogoče tudi pri 10/2, kar bi lahko dobil pri telekomu) ne bi bilo opazne razlike, enako bi bilo z lotanjem, na 30m kabla.

Vtičnice pa mi pridejo prav zaradi tega, ker nikoli neveš če se original konektorji poškodujejo (zlomi zob, kateri drži skupaj) in potem je problem. Še posebej pa, ker lahko potem naprej po sobi speljem v prihodnosti kabel kamor želim.

Glede teh mojih klešč pa imam velikokrat slabe izkušnje, jih uporabljam samo za testiranje. Ponavadi gre nekaj konektorjev v smeti.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 12:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Te so v redu klesce:

https://www.comms-express.com/assets/images/gallery/large/STCB1_large.jpg

Te pa niso ok:

http://catena.si/image/cache/data/product/main/tel-0082-800x800.jpg
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.37
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 1:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako imaš napeljan kabel po podstrešju? Jaz sem imel doma kabel kar prosto položen na stropnikih in ga kune lepo glodajo, potem sem ga pa obesil na špirovce, da kune težje pridejo poleg in od takrat je mir.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 2:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz, če slučajno misliš na klešče kot so na sliki spodaj, ti lahko iz prve roke po več kot tisoč stisnjenih RJ45 in več sto RJ11 zatrdim, da s samimi kleščami načeloma ni nič narobe, le znat jih je treba uporabljat. Tako kot linkat slike.

4800_11.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  13.75 KB
 Pogledana:  3401 krat

4800_11.jpg

Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
qwertz, če slučajno misliš na klešče kot so na sliki spodaj, ti lahko iz prve roke po več kot tisoč stisnjenih RJ45 in več sto RJ11 zatrdim, da s samimi kleščami načeloma ni nič narobe, le znat jih je treba uporabljat.....
Se popolnoma strinjam z napisanim, imam popolnoma enake (celo barve) že kar nekaj let in sem z njimi skrimpal ohoho RJ11 in RJ45 brez vsakih problemov, tako mehak kot trdi kabel, seveda s pravimi konektorji za tak kabel Dancing .
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem v petih letih, ko sem upravljal delo informatika in sem v podjetju menjal koaks z UTP-jem stisnil na stotine konektorjev. Imel sem klešče kupljene pri Eltehniki (enake kot so na fotografiji, ki jo je pripel MadMax) Klešče so bile zakon. Z njimi ni bilo nobenih težav. Kasneje sem si za doma nabavil nekaj podobnega kot so prve na qwertz-ovi povezavi. Te so bile "drek od dreka". Ker očitno niso vsi konektorji popolnoma enakih velikosti se je zgodilo da nekaterih konektorjev ni stiskalo dovolj. Klešče so romale v smeti. Sem kasneje nabavil eno interdiskont varianto, podobne konstrukcije kot tiste na MadMax-ovi fotografiji. Delajo čisto zadovoljivo.
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 31, 2016 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pod "niso ok" (qwertz-ov link) se skriva spodnja slika.
Malce drugače kot naše iz LeTehnika, a na isto vižo, le manj univerzalne (nimajo RJ11/12).

Ne rečem da se z "mojimi" najlažje dela, ampak pred dobrimi 15 leti, ko sem jih kupil, so bile drage kot pri zlatarju... (mimogrede, na sliki niso moje, so pa enake, slika v prejšnjem prispevku je iz neta)
A dražje ("profi") izvedbe so bile pa popolnoma "nedostupno savršenstvo" navadnemu smrtniku.

Kljub temu so naredile ogromno.
Pa tudi tista črna plastika za distanco je še vedno cela, kljub temu, da sem polovico konektorjev v življenju stisnil z njimi.
Se pa razpada tista prozorna plastika ki se ji reče embalaža. Ta pa je že vsa polimana z mkgajverjem...

tel-0082-800x800.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  43.58 KB
 Pogledana:  2 krat

tel-0082-800x800.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni