|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BrankoMN Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Sep 2014 11:58 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05 Kraj: Podgorica
|
Objavljeno: Ned Jan 22, 2017 12:08 am Naslov sporočila: Varstroj Varmig 1405 problem |
|
|
Kod uključenja gori lampica preopterećenje i ne daje nikakav znak. Aparat je koriten vrlo malo a garancija je istekla. Pretpostavljam da je problem u termoelementu koji je u namotaju trafoa. Mjerenjem pokazuje skoro beskonačan otpor. Naao sam eme od drugih modela i kod njih je termoelement paralelno povezan sa lampicom. Ima li neko emu da provjerim da li je to isto? Elektronika je MM-100, emu za nju imam
Na slici su označeni izvodi
Pozdrav
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
699.75 KB |
Pogledana: |
32 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.25 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 22, 2017 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav, Branko!
Preko tog termoelementa (temoosigurača), koji kao što kažeš ima skoro neograničen otpor, kartica dobija napajanje.
Za [slovenščina je zame španska vas] možeš defektan termoelement premostiti. Prati temperaturu i struju namotaja i ako ne naraste previše, možeš ugraditi spoljnji termo-prekidačkoji če jednostavno isključiti napajanje, ako temperatura namotaja naraste preko odrdjene granice.
Ako je termoosigurač odleteo zbog defektnog transformatora (kratki spoj izmedju namotaja) trebat češ ili zameniti transformator ili dati nekome ko se bavi prematanjem, da ti ga premota. Naravno obavezno ugradi termičku sklopku - reverzibilnu, koja mora imati dobar termički spoj sa namotajem.
_________________ Še dobro, da bitje srca in dihanje nadzoruje vegetativno živčevje. V nasprotnem primeru nekateri ne bi preživeli niti 24 ur. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrankoMN Neznanec

|
Objavljeno: Ned Jan 22, 2017 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Slowfly, hvala za kvalitetan komentar.
Već sam počeo traiti neki kontaktni termostat. Ako ne nađem odgovarajući (temperatura, način montae) probaću sa nekim od ve maina 30şC ili ev. 40şC a to je već stvar eksperimenta. Probaču prethodno da premostim da vidim kako se ponaa trafo.
Jo jednom hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BrankoMN Neznanec

|
Objavljeno: Tor Jan 24, 2017 2:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Isprobano. Trafo se grije i poslije nekog vremena počne sa dimi. Vidjeću ta je uzrok. Moram saćekati i pravu emu da prvo ispitam grebenastu sklopku jer trafo ne crkne sam od sebe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 486 dni