www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Delavnica robotike za učitelje OŠ - [predlogi?]

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miharix
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59
Aktiv.: 2.69
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 01, 2017 11:11 pm    Naslov sporočila:  Delavnica robotike za učitelje OŠ - [predlogi?] Odgovori s citatom

Danes sem izvedel, da me čaka izvedba delavnice robotike za učitelje OŠ že te zimske počitnice (27.2 - 3.3. 2017)

Cilj delavnice motivirat ter dat učiteljem dovolj znanja, da bi lahko nato bolje motivirali svoje učence za nadaljevanje šolanja na tehničnih šolah.

Učitelji/ce, bodo predvsem taki, ki poučujejo tehniko in ??
Predznanje o elektroniki ter programiranju: ? (predvidevam na bolj slabo, saj taki, ki že izvajajo na svoji šoli robotiko in/ali elektroniko, verjetno na to izobraževanje ne bodo šli )
Število ur: ~14-32h +Domače naloge (koliko bo skupnega dela še mi niso določili)
Budget: Ni še določen, a višina vedno močno vpliva na udeležbo(nimamo vsi sreče, da bi nam šola krila izobraževanje)
Zagotovo pa morajo udeleženci tudi nekaj fizičnega odnest, da lahko pokažejo/replicirajo ali takoj uporabijo v razredu.

Neke ideje sicer že imam kako bi potekalo in kaj bi delali..
Ampak, čeprav čas ni ravno na moji strani si želim, da bi učitelji dobili res čim več idej kako motivirat svoje učence.
Torej kaj izdelovat, katero teorijo nikakor preskočit, katere koncepte razložit(pa čeprav le v grobem, toliko da učenci dobijo občutek)....

Bi vas strokovnjake iz stroke in prakse lepo prosil sledeče:
  • Kaj menite katere teme, idejne koncepte.. je dobro da učenci spoznajo (torej kaj ste/bi si želeli da bi že v OŠ slišali pa ste šele kasneje oz ste o tem vi premalo slišali)
  • Kaj je bila vam glavna inspiracija, da ste se odločili za tehnično izobraževanje?
  • Kakršni koli drug predlog glede izvedbe? (npr učitelji morajo zagotovo poizkusit spajkat par 603 elementov z nesvinčeno spajko, izdelajte..., uporabite....)

Hvala že v naprej za vse predloge!

ps: Potek realizacije delavnice, mi je samoumevno da bom kar se da
dobro dokumentiral in vsebino za uporabo objavil javno
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kaja.alyo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jun 2015 19:18
Aktiv.: 0.67
Kraj: Bistrica ob Dravi

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2017 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem jaz bil v OŠ smo izdelali robote, ki sledijo črti (Preko fotoupora v katerega se odbija svetloba LEDice na črni črti). Najprej smo malo vadili spajkanje, nato smo v parih izdelali robota. Profesor je malo razložil kako deluje, naredili smo testno progo. Na koncu smo odšli na tekmovanje na SERŠ. Komplete smo dobili v Čipu v Mariboru, mislim, da je bil en komplet 30EUR (2servota, zjedkano vezje, par uporov, 1 IC, itd...)
lp

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni