www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

IPTV

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član



Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Prispevkov: 3766
Aktiv.: 27.49
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2017 7:59 pm    Naslov sporočila: icon_question IPTV Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Kako je z IPTV kanali pri nas?

Kupil bi MAG254 za IPTV pa ne vem ali bodo domači kanali na razpolago?
Koliko se plača mesečno za IPTV?

Če kdo uporablja, bi ga prosil, da malo opiše zadevo.

TV prenos se počasi ukinja po analogni liniji in edina opcija mi je internet. Za dodatno škatlo pri simobilu bi moral plačati 8€ mesečno z omejenimi kanali.

_________________
lp, ElGrigon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brezimenko
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Prispevkov: 31
Aktiv.: 6.66

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo.

Z T2 jem bi ti zgoraj omenjen set-top-box v OTT načinu moral delovati lepo saj tudi sam že v paketih ponuja zelo podobne škatlice vendar od Motorole(uporablja sosed), če mi je prav ostalo v spominu in kolikor vem T2 tudi ne komplicira nekaj strašno okrog tega, koliko teh škatlic imaš. Nekateri so vse zvezali kar na malinino pito, kateri so naložili in skonfiguirali LibreELEC.

Drugače pa ali si slučajno poskusil z Bikerdays playlisto? Kako se ti obnese?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1542
Aktiv.: 10.72
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezimenko je napisal/a:
Zdravo.

Z T2 jem bi ti zgoraj omenjen set-top-box v OTT načinu moral delovati


Sploh poznaš OTT sistem ? Mu boš ti zrihtal playlisto OTT (m3u8) ?

Pri T-2 deluje IPTV playlista (m3u) samo in izključno v T-2 omrežju ter na pravemu portu modema. Ne deluje na BRO priključkih preko Telekom centrale!
Enako je pri Telekomu.
Za Simobil (Amis) pa mislim, da splošno uporablja OTT sistem in ne bo šlo z raznimi playlistami - se še nisem igral z njihovim sistemom Wink

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član



Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Prispevkov: 3766
Aktiv.: 27.49
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene predvsem zanima, če z omenjeno škatlo dobim dostop? Verjetno je treba vnesti ustrezen link strežnika ali?
_________________
lp, ElGrigon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brezimenko
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Prispevkov: 31
Aktiv.: 6.66

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ljudje so se sami pohvalili, da jim je to uspelo narediti z malinino pito. Podrobnosti žal res ne poznam vem samo, da jim deluje. Nuradni T2 forum, bi znal rešit marsi katero zagato.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1542
Aktiv.: 10.72
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simobil - Amis ima blokirano IPTV samo na njihov box - verjetno zaklenjeno na MAC naslov.
Google iskanje "amis iptv" ne da nobenih pravih rezultatov Confused

Če pa ti uspe izbrskati playlisto lahko naložiš gor KODI - lahko tudi brez playliste saj ima precej drugih uporabnih stvari Wink
Vodič:https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t=8626
Debata:https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&t=8632

_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brezimenko
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Prispevkov: 31
Aktiv.: 6.66

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A1 komplicira ja. Sem jih vprašal, če se da z aneksom k pogodbi narediti, da zakupiš najdražji paket in zadevo poceniš na način, da iz playliste pometaš kanale, ki ti niso zanimivi tako kot to lahko narediš pri Telekomu, pa so rekli, da to ne gre. Tudi prav bom pa še naprej brez internet televizije.

OTT naj bi deloval približno tako kot je to Youtube servis, to si sam povedal saj še delaše pri T2 ane in si mi omenil, da v gostujočem omrežju pri telekomu na bakru internet tv
od T2 deluje drugače, z "buferjem" v škatlici. Torej ima zadosti pomnilnika in edino to bi bila lahko v nekaterih primerih težava.


ElGrigon, verjetno boš moral zamenjati ponudnika, kar ti pa verjetno ne ustreza preveč?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
darkob
Član
Član



Pridružen-a: Pon 27 Mar 2017 20:33
Prispevkov: 47
Aktiv.: 6.71
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo, da ne bo kdo razočaran. T.i. "OTT način" je način prenosa z interneta in veljajo sicer vsa "best effort" pravila, nikakor pa ta promet nima višje prioritete od katerega koli drugega internet prometa (tudi ne sme imeti). Lasten IPTV (npr. na ne-javnih IP naslovih, ali celo v zaprtem VLAN-u) pa lahko dela s poljubno visoko prioriteto, ker ne šteje za internet promet.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robert
Član
Član



Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Prispevkov: 1542
Aktiv.: 10.72
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 10:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že nekaj časa nisem več pri T-2 - sem pa tam šel kar precej v detajle IP TV sistema predvsem na bakru (VDSL2) Cool
_________________
LP Robert
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član



Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Prispevkov: 3766
Aktiv.: 27.49
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2017 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezimenko je napisal/a:

ElGrigon, verjetno boš moral zamenjati ponudnika, kar ti pa verjetno ne ustreza preveč?


V skrajnem primeru bom vzel dodatek 8€/mesec.

_________________
lp, ElGrigon
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Prispevkov: 3377
Aktiv.: 23.48
Kraj: Idrija - Kočevje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 15, 2017 8:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A kdo ve zakaj je preko T2 to GO mogoče gledati samo v resoluciji nekje 570 pik ?

imam VDSL2
---------------------------------

Kolikor vem je mogoče gledati na T2 preko računalnika smo če imaš naročen TV paket .
Jaz sem naročen na TV in lahko gledam TV tudi preko playliste . Oče ni bil in nisem mogel pri nem zagnati liste .

_________________
Moments before detonation ,....... TT
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1567
Aktiv.: 10.90
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 16, 2017 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor je meni znano, moraš imeti v paketu IP TV (kar pomeni neko mesečno plačilo), sicer nimaš dostopa do strežnika.
Cene si lahko ogledaš na spletnih straneh ponudnikov.

Kaj pa pojmuješ z 'analogna linija'? Zemeljskih analognih programov že dolgo ni več, kabelski operaterji pa prehajajo na DVB-C (po istem kablu).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1938 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group