www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Sharp lcd lc-32le144e

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 3.38
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2016 12:34 pm    Naslov sporočila:  Sharp lcd lc-32le144e Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Na omenjenem modelu TV, imam problem z napajanjem..
Rdeča lučka utripa, rad bi se zagnal, ampak ne zmore.. Utripne 2-3 na sekundo..
5VSB (5V in 5VSB sta na istem potencialu) niha. Napajalnik sem iztaknil, ga priklopil in obremenil izhod z
10E 5w uporom. Napetost mu je padla na 4,5V. Ko ga obremenim na 1A, pade na 3.9V. Problem je ker nevem koliko toka potrebuje 5V linija.. Napajalnik zgleda res solidno narejen.. kondenzatorji do vsi Rubycon, vendar sem jih vseeno premeril z esr mentrom in so OK.
Če potrebuje nek mali tok na 5V potem je napajalnik ok, in je problem v glavni plošči. Na glavni plošči sem pomeril kondenzatorje in so OK.
Torej.. po vaših iskušnjah... problem v napajalniku ali matični?
Hvala za pomoč Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 871
Aktiv.: 14.13
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2016 3:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če povsem iztakneš napajalni 230V~ kabel iz vtičnice, počakaš kako minuto, priklopiš kabel nazaj in vklopiš TV ali takoj začne utripat rdeča ledica ali se najprej za trenutek prižge zelena in šele nato rdeča?
Popolnoma zatemni prostor ali delaj to zvečer, da vidiš, če se ob prvem vklopu prižge backlight. Od strani na robu se to vidi.
Oglej si tale VIDEO in naredi reset TVja po navodilih, mogoče se postavi nazaj.
(izklop vseh kablov, 230V, hdmi...medtem, ko držiš power gumb, vmes priklopiš nazaj napajalni kabel in še nekaj časa držiš power se naj bi postavil nazaj)
Omenjajo še, da istočasno stisneš in držiš tipko za povečanje glasnosti in power gumb ter vmes vklopiš napajalni kabel.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 3.38
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 31, 2016 3:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takoj ko prizgem zacne utripati.. backlight se niti se prizge ne.. kako vstekas, tako utripa.. bom testiral se z power gumbom..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 3.38
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2016 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pustil sem ga vklopljenega z utripajoco ledico cca pol ure..
Ledica zacela normalno svetet. napetosti na napajalniku so ok.
Ampak prizge se pa ne.. niti na daljinca, niti direktno...
Think
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Kopernik
Član
Član



Pridružen-a: Sob 24 Okt 2015 22:03
Prispevkov: 88
Aktiv.: 3.38
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 01, 2016 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako.. napaka locirana.. fuč procesor.. pregreje se do 60°C, ko standby ledica sveti, ker drugace se napajalnik izklaplja, pa ne pride do pregrevanja. Pregreva se tudi 1.3V regulator. Regulator da ven pravilno napetost, ni pa zadovoljen z tokom, ki ga bi rad procesor...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zack69
Član
Član



Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Prispevkov: 186
Aktiv.: 1.59
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2017 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da malce obudim temo: imam SHARP lc-32le144e in na lepem se ni več hotel prižgati. Rdeča ledica gori non stop. Enkrat mi ga je uspelo zagnati z pomočjo tipk vol-, ch- in power button. Za tisti čas je delovalo, ko sem pa ga ugasnil, pa se spet ni prižgal nazaj, sedaj niti ne prižge z to kombinacijo tipk. Na desni board mi pride napetost 5 V ( 4,8 V ).. to pa je tudi vse.... je imel kdo kako podobno težavo ?? Rdeča ledica NE utripa, samo gori .....

lp

Darko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dkone
Član
Član



Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Prispevkov: 2036
Aktiv.: 15.53
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2017 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobiš "POWER-ON" signal nazaj na napajalnik? Ponavadi ga da procesor, da zažene napajalnik. Izgleda, da imaš standby napetost, ne dobiš pa tistega signala nazaj. Najdi ta signal in ga briki na standby napetost na napajalniku, če se vklopi in dobiš vse napetosti na izhodnih sponka, je problem na procesorski enoti. Seveda vmes izklopi glavni napajalnik kabel iz procesorske enote.
_________________
Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
zack69
Član
Član



Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57
Prispevkov: 186
Aktiv.: 1.59
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 04, 2017 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav
Denis, imel si prav... naredil sem tako, dobil sem vse napetosti na napajalniku, ampak zgleda da bo napaka res na procesorski enoti, ker ne dobim ven niti signala za vklop inverterja za osvetlitev... tak da bom probal najti drugo procesorsko enoto, pa bom potem videl ....

lp

Darko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mrtn
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Maj 2012 8:14
Prispevkov: 110
Aktiv.: 1.62
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 10, 2017 9:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno pred nekaj časa sem popravljal TV SHARP LC-40LE732E. TV se ne zažene kljub temu, da so napetosti na napajalniku.
Kot kaže so enake napake na vseh modelih.
Mogoče bi kakšen ekspert, ki popravlja Sharp bil pripravljen povedati v čem je težava in kako jo popraviti?
Za garažni TV bi še bil pa čeprav ga z "krampom" vklopim. Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1988 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group