www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

HP COMPAQ 6715B zamrzne

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pomlad
Član
Član



Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Prispevkov: 333
Aktiv.: 2.77
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2017 9:51 am    Naslov sporočila:  HP COMPAQ 6715B zamrzne Odgovori s citatom

Vklopim prenosnik HP COMPAQ 6715B na katerem imam Windows 7 vse dela ok. Ko vklopim USB ključ in delam s podatki z njega, je vse v redu. Ko potegnem USB ključ ven v trenutku zamrzne, tudi ponovni zagon ne pride niti čez BIOS. Očistil sem hladilnik procesorja (morebitno pregrevanje), namestil nove rame, ničesar ne pomaga. Je kaj narobe s procesorjem, oziroma kaj sumite, da bi lahko bilo narobe ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tidra
Član
Član



Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Prispevkov: 138
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 14, 2017 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ti je po tem uspelo sploh še zagnati na tak način da si lahko spet normalno delal,...
al je iz tega sklepat da si to 1x naredil in od takrat naprej ti ga ni uspelo več spravit pokonci,...

Če ti ga je uspelo, kaj moraš naredit da se zadeva postavi....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomlad
Član
Član



Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Prispevkov: 333
Aktiv.: 2.77
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2017 6:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To z USB ključem je bilo izgleda slučajno, zadeva se po mojem pregreva in potem se zablokira. Računalnik izklopim in ponovno vklopim, ne gre, malo počakam, potem vklopim, gre recimo do BIOS-a, se spet zablokira. Zato ga pustim nekaj časa da se ohladi, ponovni vklop in se lepo naloži in dela uro, dve in spet se ustavi. Hladilnik procesorja je očiščen, na novo nameščen, ventilator dela. Zdaj bom probal pod prenosnik postaviti podstavek z ventilatorji za hlajenje. Bi mogoče pomagala zamenjava procesorja ? Hladilnik je bil dokaj zadelan, da bi se obstoječi preveč pregreval in je bilo čiščenje prepozno ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mkezmah
Član
Član



Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Prispevkov: 206
Aktiv.: 1.91
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2017 8:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naloži si monitor za merjenje temperature CPU (npr. HWMONITOR) in boš hitro videl, kakšne so temperature. Morda boš moral odstraniti hladilnik in na novo namazati termalno pasto. Če ni v redu stik s hladilnikom ti tudi dodatni ventilator ne bo pomagal kaj dosti.

Meni se je dogajalo podobno, z hwmonitorjem sem opazil, da temperatura nenormalno hitro zraste, nato se je izklopil. Odkar sem zamenjal pasto dela OK.

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tidra
Član
Član



Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Prispevkov: 138
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 16, 2017 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri prenosnikih pogosto delamo napeka, ker jih držimo direktno v naročju, brez kakršne koli podlage,...

ja če se je velikokrat to dogajalo potem boš imel srečo če je potrebno samo ponovno pasto namestit na hladilnik,... lahko pa da je procesor že fasal svoje in boš moral tudi procesor menjat,... ampak najprej pa obvezno snet hladilnik iz procesorja očistit staro pasto in namestiti novo,...

LP
I.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomlad
Član
Član



Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Prispevkov: 333
Aktiv.: 2.77
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 24, 2017 7:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še nekaj sem ugotovil, da tudi v primeru če je napajanje vklopljeno dalj časa, prenosnik pa ne, pri vklopu ne pride preko set up procedure, ampak zamrzne. Vklopim ga tako, da odstranim baterijo, napajalni kabel nekaj časa, potem pa gre. Bi lahko bil procesor v okvari, to verjetno ne gre ugotovit drugače kot z menjavo le tega ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1970 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group