www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Arduino relejna koda

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pacar
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 2:50
Prispevkov: 27
Aktiv.: 0.56
Kraj: Petrovče

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 02, 2017 1:56 pm    Naslov sporočila:  Arduino relejna koda Odgovori s citatom

Koda:

 #define BLYNK_PRINT Serial
    #include <ESP8266WiFi.h>
    #include <BlynkSimpleEsp8266.h>
    // You should get Auth Token in the Blynk App.
    // Go to the Project Settings (nut icon).
    char auth[] = "token";
    // Your WiFi credentials.
    // Set password to "" for open networks.
    char ssid[] = "FRITZ!Box 7490";
    char pass[] = "geslo";
    void setup()
    {
      // Debug console
      Serial.begin(115200);
      pinMode(D1,OUTPUT);
      pinMode(D2,OUTPUT);
      pinMode(D3,OUTPUT);
      pinMode(D4,OUTPUT);
      digitalWrite(D1,HIGH);
      digitalWrite(D2,HIGH);
      digitalWrite(D3,HIGH);
      digitalWrite(D4,HIGH);
     
     
      Blynk.begin(auth, ssid, pass);
      // You can also specify server:
      //Blynk.begin(auth, ssid, pass, "blynk-cloud.com", 8442);
      //Blynk.begin(auth, ssid, pass, IPAddress(192,168,1,100), 8442);
    }
    void loop()
    {
      Blynk.run();
   
}

Kje ga lomim da se mi ne vkljapljajo releji.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
micabauc
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jun 2003 7:12
Prispevkov: 174
Aktiv.: 1.20
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2017 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kje imaš pa main funkcijo?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4636
Aktiv.: 31.86
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 03, 2017 11:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

micabauc je napisal/a:
kje imaš pa main funkcijo?

To je Arduino IDE in je ne potrebuje.
Vse se dogaja v void loop().

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mkezmah
Član
Član



Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Prispevkov: 210
Aktiv.: 1.94
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2017 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa imaš povezane releje na arduinota? Ne poznam tvojega ozadja, ampak tok iz arduinota ne zadostuje za odpiranje releja, če imaš vezano direktno...

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pacar
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 2:50
Prispevkov: 27
Aktiv.: 0.56
Kraj: Petrovče

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2017 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na arduinotu imam priključene izhode na rele:
D1
D2
D3
D4
5V ter gnd
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mkezmah
Član
Član



Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Prispevkov: 210
Aktiv.: 1.94
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2017 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Iz tvojih ostalih objav sem poskušal izluščiti kaj uporabljaš. Bolje bi bilo, če bi bil malo manj skrivnosten, v stilu kateri arduino uporabljaš, kateri rele,... Videti je, da uporabljaš rele board iz ebaya,... Če digitalni izhod arduinota vežeš direktno na navaden rele, ti ga ne bo odprlo...

Preveri z multimetrom, ali imaš po zagonu kode na digitalnem izhodu 5V, ali ne - nato boš vedel, ali imaš probleme s programom, ali je napaka kje pozneje, morda rele boardu.

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4636
Aktiv.: 31.86
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2017 4:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pacar in katerega Arduinota uporabljaš za tole?
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pacar
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 2:50
Prispevkov: 27
Aktiv.: 0.56
Kraj: Petrovče

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 06, 2017 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Malce sem bil odsoten.

Z zadevo nisem prišel nič kaj dlje.
Zdaj mi je še manj jasno ko imam naloženo samo Blynk knjižico,ampak releje pa vseeno odpira.
Sicer zelo razmetano.
D1 = GPIO5
D2 = GPIO4
D3 = GPIO0
D4 = GPIO2

Na pinu D1 se takoj vključi rele po vzpostavitvi povezave.
Ko se nalaga koda na nodem,utripa ledika tudi na releju.
Uporabljam ESP8266 nodemcu V3
Releje sem kupil pri Conradu za Arduino.

https://youtu.be/xijeLhK8sgM



20171202_162318.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  4.95 MB
 Pogledana:  8 krat

20171202_162318.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mkezmah
Član
Član



Pridružen-a: Sre 21 Jan 2009 16:30
Prispevkov: 210
Aktiv.: 1.94
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 07, 2017 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri, ali si izbral ustrezen board v Arduino IDE.

Tukaj je kratek tutorial, ki te vodi, kako je potrebno stvari nastaviti:
http://www.c-sharpcorner.com/article/blinking-led-by-esp-12e-nodemcu-v3-module-using-arduinoide/

LP
Marko
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pacar
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 2:50
Prispevkov: 27
Aktiv.: 0.56
Kraj: Petrovče

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 08, 2017 5:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NodeMcu 1.0(ESP.12E Module)80 Mhz,115200,4M(3M SPIFFS)on COM7
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 394
Aktiv.: 6.53
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 10, 2017 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker je debata ravno o arduino in relejih me zanimajo tele ebay "arduino relay moduli" na relejih sicer piše da so 250VAC 10A. Je s temi relejnimi moduli že kdo dejansko probaval vklapljat kak izmenični 2000W porabnik (približno 8,7A toka)? Rele bo že zdržal samo tiste povezave na vezju zgledajo nekam švoh Mr. Green


slika1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  88.68 KB
 Pogledana:  2 krat

slika1.jpg



slika2.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  72.4 KB
 Pogledana:  4 krat

slika2.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pacar
Član
Član



Pridružen-a: Tor 31 Dec 2013 2:50
Prispevkov: 27
Aktiv.: 0.56
Kraj: Petrovče

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 10, 2017 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takšen relejni modul uporabljam tudi sam,za manjše uporabnike je vezava direkt na modul,edino za bojler uporabljam močnejši rele.


20171031_164221-min.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  792.51 KB
 Pogledana:  5 krat

20171031_164221-min.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1989 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group