www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Dve napajanji 5v in 3,3v
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4909
Aktiv.: 31.70
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 09, 2018 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko11, takole:

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 09, 2018 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je sedaj pravilno? če ni pa prosim, če nekdo nariše, hvala.

lp,



Hope 3v3.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  740.69 KB
 Pogledana:  0 krat

Hope 3v3.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 09, 2018 4:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 hvala, nisem opazil, da je že druga stran.

lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Dobil sem ta modula HM-TRP 869 in jih priklopil po spodnji shemi, tako kot je narisal Jaka57, pa glej ga zlomka, stvar NE deluje.

Ko priklopim napajane se samo za trenutek na modulu prižgeti rdeča in zelena ledica.

Jaz modulov nisem nič programiral, ker nimam USB konverterja, saj verjetno so že tovarniško nastavljeni parametri, ali se motim.

Kdor ima izkušnje s temi moduli prosim za nasvet kaj delam narobe.

Lp, marko



HM-TRP868 (2).jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  247.56 KB
 Pogledana:  0 krat

HM-TRP868 (2).jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4909
Aktiv.: 31.70
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko11 je napisal/a:
...... tako kot je narisal Jaka57, pa glej ga zlomka, stvar NE deluje.......
Ker nisi čisto točno razumel, kar so drugi predlagali, sem narisal, za lažje razumevanje Wink .
Nisem pa nikoli delal s tem modulom, torej, kaj in kako, bodo morali drugi povedat.
Glede na podatkovni list, pa moraš modul konfigurirati.
Glej stran 4 podatkovnega lista v prilogi.



HM-TRP.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  HM-TRP.pdf
 Velikost datoteke:  505.05 KB
 Downloadano:  8 krat


_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Glede na podatkovni list, pa moraš modul konfigurirati.


Ja, če pa je to tako, bi pa nekoga prosil, če je to že delal, da bi mi to konfiguriral, ker jaz nimam USb konverterja, pa tudi ne vem kaj je treba vpisati.

Lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mato1111
Član
Član



Pridružen-a: Pet 28 Dec 2012 14:42
Prispevkov: 438
Aktiv.: 6.28
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katere parametre je treba nastavit boš sigurno našel kak primer na spletu lahko pa pač prebereš podatkovni list omenjenega modula.
Če se modul nastavlja preko UART (rx tx pinov) ubistvu ne raboš nujno USB konverterja lahko tudi v mikrokontroler na začetek programa vpišeš katere ukaze mora poslati na modul. Privzeti baud rate je 9600.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mato1111 je napisal/a:
Katere parametre je treba nastavit boš sigurno našel kak primer na spletu lahko pa pač prebereš podatkovni list omenjenega modula.
Če se modul nastavlja preko UART (rx tx pinov) ubistvu ne raboš nujno USB konverterja lahko tudi v mikrokontroler na začetek programa vpišeš katere ukaze mora poslati na modul.


Super, naslavlja se preko UART. Pišem z Bascom AVR programom, če kdo ve katere parametre je treba vpisati, pa prosim za te podatke, oziroma kje bi to našel, ker jaz nebi niti slučajno vedel, katere parametre in v kakšni obliki je treba vpisati.

lp,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4447
Aktiv.: 30.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jakova vezava z 1k8 in 3v3 (pazi, ta je proti masi, da nisi upora med seboj zamenjal!!!) preverjeno deluje. Dejansko hmtrp deluje tudi s 5v nivoji, ceprav naj ne bi ... To, da ob priklopu napajanja obe ledici utripneta, je ok in normalno.

Lp, G

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4447
Aktiv.: 30.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aja, za nastavljat parametre pa lahko uporabis usb-ttl kabel in hopetov konfigurator ...
Za zacetek lahko pustis vse default in ti bi morala komunikacija ze delat, ce bos na mcu strani imel baudrate 9600 bps.

_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Jakova vezava z 1k8 in 3v3 (pazi, ta je proti masi, da nisi upora med seboj zamenjal!!!) preverjeno deluje. Dejansko hmtrp deluje tudi s 5v nivoji, ceprav naj ne bi ... To, da ob priklopu napajanja obe ledici utripneta, je ok in normalno.

Lp, G


Narejeno je tako kot je narisano nekaj postov nazaj. Upor 3k3 je proti masi.

Probal bi to programsko, samo ne vem točno kako se to naredi v Bascom-u.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2018 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Nekaj sem probal sestaviti v Bascom-u, za oddajanje in sprejemanje po UART, ter vpis parametrov v modul...

Pa zanima me, če sem parametre pravilno spisal, ali je to pravi postopek za vprogramirati v modul, brez kabla?

Prosim, če pokomentirate ali bo ta koda delovala, hvala.

ODDAJANJE:
Koda:


'/////////////////////// Program za HOPE modul HM-TRP 868 ///////////////

'///////////////////////// ODDAJANJE ///////////////////////////////////

$regfile = "m128def.dat"
$crystal = 1000000
$baud = 9600
$hwstack = 32
$swstack = 10
$framesize = 40


Dim Frequency As Double
Dim Data_rate As Word
Dim Bandwidth As Double
Dim Deviation As Word
Dim Out_power As Word
Dim Uart_speed As Word


Dim Parameter As Word
Parameter = &HAAFA

'------------------ Vpis parametrov v HM-TRP iz datasheet stran 4 - 6 --------

Frequency = &HD233BCA100                                    '868000000Hz - operate frequency
Data_rate = &H1E00002580                                    '9600Kbps - UART date rate
Bandwidth = &HB40069                                        '105kHz - receive bandwidth
Deviation = &HA523                                          '35kHz - Module deviation
Out_power = &H9607                                          '+20dBm - Output power
Uart_speed = &HC300002580                                   '9600Kbps  - Modulate data rate

Dim Rssi_value As Byte

Dim Stevec As Byte
Dim T As Integer                                            'Zunanja temp.


Do

   If Stevec = 10 Then
      Stevec = 0

         Rssi_value = &H87                                  ' vklopi Rssi
            Waitms 100
               Print "Zunanja temp: " ; T
            Waitms 100
         Rssi_value = &H78                                  ' izklopi Rssi

   End If

Loop
End


SPREJEMANJE:
Koda:


'/////////////////////// Program za HOPERF modul HM-TRP 868 ///////////////

'///////////////////////// SPREJEMNIK ///////////////////////////////////

$regfile = "m16def.dat"
$crystal = 1000000
$baud = 9600
$hwstack = 32
$swstack = 10
$framesize = 40

Dim Frequency As Double
Dim Data_rate As Word
Dim Bandwidth As Double
Dim Deviation As Word
Dim Out_power As Word
Dim Uart_speed As Word


Dim Parameter As Word
Parameter = &HAAFA

'------------------ Vpis parametrov v HM-TRP iz datasheet stran 4 - 6 --------

Frequency = &HD233BCA100                                    '868000000Hz - operate frequency
Data_rate = &H1E00002580                                    '9600Kbps - UART date rate
Bandwidth = &HB40069                                        '105kHz - receive bandwidth
Deviation = &HA523                                          '35kHz - Module deviation
Out_power = &H9607                                          '+20dBm - Output power
Uart_speed = &HC300002580                                   '9600Kbps  - Modulate data rate

Dim Rssi_value As Byte

Dim T As Integer                                            'Zunanja temp.


Do

   Rssi_value = &H87                                        ' vklopi Rssi
   Waitms 100

   T = Inkey()
      Locate 1 , 1 : Lcd "Zunanja temp: "
      Locate 1 , 14 : Lcd T
   Waitms 100
   Rssi_value = &H78                                        ' izklopi Rssi

Loop
End

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4909
Aktiv.: 31.70
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2018 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marko, kje pa pošlješ modulu parametre?
_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Prispevkov: 4447
Aktiv.: 30.09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2018 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kje postaviš CONFIG pin na high (če se prav spomnim, lahko tudi na low - skratka, LEDici morata takrat svetiti!). Pa tudi vpisovanje parametrov v modul ni najboljša ideja, ker ima njegov EEPROM omejeno število vpisov: nastavi ga samo enkrat in to je to.
_________________
...lahko pa se tudi motim ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko11
Član
Član



Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Prispevkov: 641
Aktiv.: 4.14
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 03, 2018 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57, bom verjetno moral se kar pri tebi oglasit zaUSB konvertor, pa preko kabla to sprogramirat.

Jaka57 je napisal/a:
Marko, kje pa pošlješ modulu parametre?


Bom še ta ukaz nekam postavil, upam da je pravi ukaz za vpis:

Koda:


Printbin Parameter ; Rssi_value



Config bi pa fizično vklopil.

Jaz mislim takole glede vpisa v modul, ko bi enkrat vpisal v modul, bi ta del kode, ki je za vpis zbrisal, saj mislim, da so ti parametri trajno vpisani.

LP,
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2269 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group