www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Zanima me....
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 66, 67, 68  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
webmaher
Član
Član



Pridružen-a: Pon 03 Feb 2014 15:42
Prispevkov: 19
Aktiv.: 0.32
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 09, 2018 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali kdo tule obvlada NoIR kamero, da bi nadgradil enega od Spectrometer (svetlobni) projektov v kaj komercialno uporabnega, imam več idej, realiziranih v demo variantah z raznimi kamerami na LabView platformi, ki ni ravno zelo prenosna in v rangu par 100€. Torej zadaj bi morala biti ekipa, ki bi realizirala škatlo za spektrometer v kateri bi bil tudi PI in zadevo spravila na trg.
Zadeva bi v eni ali obeh variantah imela grafični LCD zaslon, v oskubljeni pa USB COM interface s PCjem, kateremu bi na zahtevo sporočala par bajtov na sekundo. Eden od projektov bi bil morda zanimiva tudi za ala kikstarter variante.
Dogovarjam se za demonstracijo v resni int. firmi s Slo podružnico in bi rad hiter odziv. Pokličite koga, ki obvlada. Lokacija spodnja Gorenjska
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 53
Aktiv.: 0.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2018 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me, če lahko uporabim diodni mostič namenjen za 220V (deklariran za 1000V) pri manjših napetostih? V mislih imam 12 ali 24V.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
shmandi
Član
Član



Pridružen-a: Čet 09 Maj 2013 9:20
Prispevkov: 592
Aktiv.: 8.70
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2018 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko. Za vsak slučaj pa preveri padec napetosti na diodah, da ni kakšna posebna izvedba.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mitja320
Član
Član



Pridružen-a: Pet 19 Mar 2010 21:24
Prispevkov: 53
Aktiv.: 0.50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 18, 2018 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, malo sem se bal da bi predimenijoniran mostič lahko bil prepočasen ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2947
Aktiv.: 22.25
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2018 6:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima, če je točno to temo možno prestavit nekam drugam... Ker običajno pogledam nove objave (nekaj njih) in so na vrhu, vmes so stare - neosvetljene - in potem ta šele med aktualnostmi. Torej jo običajno zgrešim in je zame vedno neaktualna.. Question Mogoče bi veljalo enako za temo Iščem ekvivalent,...

Seveda pri tem mislim na seznam tem na levi..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4978
Aktiv.: 31.59
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2018 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na levi, kot piše na vrhu, so sveže razprave, če misliš to povezavo, na tej povezavi pa se v levem oknu vrtijo sveže diskusije.
Je pa tako, lojzek, nekateri bi želeli, da je na vrhu tema Zanima me..., drug bi želel, recimo, Kaj trenutno počnem, tretji......
Toda kakšen smisel ima, da je neka tema na vrhu, če nihče v tej temi nič ne objavi nekaj časa?

To kar želiš imaš malo nižje pod Aktualno na tej povezavi, še slika:



Forum.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  82.99 KB
 Pogledana:  2 krat

Forum.PNG



_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1086
Aktiv.: 14.73
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 26, 2018 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da hoče @lojzek povedati, da seznama nista sinhronizirana, čeprav gre v obeh primerih za seznam "sveže diskusije" in seznam "sveže razprave", ki sta sortirana po času in ne za neke stare teme, in tako se na enem seznamu tema pojavi, na drugem pa ne: npr. zanima me, iščem element...
Pa še bi se kaj našlo.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4978
Aktiv.: 31.59
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi ne vidim razloga, da bi bila sinhronizirana.
Na tej strani je na vrhu Sveže razprave, nižje spodaj Zadnje novice še malo nižje pa Aktualno in če bi bilo sinhronizirano, potem spodnjih dveh tem nič več ne potrebuješ.
Za kaj več bo pa Frenki povedal, če se mu bo zdelo vredno.
Kaj si pa mislil s tem, pa še kaj bi se našlo?

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1086
Aktiv.: 14.73
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 1:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj to je ok, celoten spisek in lep pregled.
Če pa klikneš na Logo elektronik se pokaže samo potujoči seznam "Sveže diskusije" in pričakoval bi, da je enak seznamu "sveže razprave", pa ni, ker občasno manjkajo teme iz že zgoraj navedenih področij.
Samo to.

Pod "Pa še kaj bi se našlo" sem se ob tej priliki spomnil primera, ki sem ga dokumentiral že pred časom a ga od oddaji prejšnjega posta še nisem našel, zato je zdaj v priponki.

Na desni strani med svežimi diskusijami je vidna tema "ssd disk", ki na levi strani med svežimi razpravami manjka. Vse ostale teme pod njo pa si lepo sledijo.
Samo to in seveda zaradi tega ni konec sveta, samo poizkušam na drug način razložiti razliko.



elektronik forum list scroll last theme.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  227.05 KB
 Pogledana:  11 krat

elektronik forum list scroll last theme.jpg



_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4978
Aktiv.: 31.59
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 2:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, čisto možno, zakaj je pa do tega prišlo daljnega 2016, pa ne bi vedel.
Sam običajno hodim na portal in še nisem opazil, da bi kaj manjkalo, seveda je pa čisto možno, kakšen bit kje sfali in evo, pa je tema za debato Very Happy .
Dovolj za danes, jutri je nov dan in upam, da ga bomo dočakali d'oh! .

PS. Sem šel gledat in ta prispevek je bil objavljen v Mali oglasi, zato ga ni v Sveže razprave,
tako kot sedaj ni več tem iz malih oglasov na portalu, v Sveže diskusije, kar je čisto OK.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Servismen
Neznanec
Neznanec



Pridružen-a: Sob 27 Jan 2018 8:45
Prispevkov: 1
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 10:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep pozdrav! sem nov na vašem super forumu in imam problem z prepoznavanjem elementa na vezju , če mi lahko kdo pomaga bom zelo hvaležen. prilagam sliko oz. kateri element je na sliki 2 ( kako se mu reče ??) hvala.


http://hopsasa/f/1D/gi/4LXeIIe3/img20180127084135.jpg
http://hopsasa/f/3e/mm/4umoNFBJ/img20180127084317.jpg
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bozo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Prispevkov: 632
Aktiv.: 4.01
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upor vrednosti 1 ohm toleranca 5%
_________________
LP

Božo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elektrobum
Član
Član



Pridružen-a: Ned 13 Nov 2011 19:04
Prispevkov: 144
Aktiv.: 1.67
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

Ne vem če bom znal prav vprašat, ampak zanima me obstaja kak program, da bi lahko preveril koliko "porabim" inerneta doma imam pa fixni internet?

Delam si malo kalkulacije, glede na to da nisem veliko na internetu, če bi vzel nek mobilni paket z določenim prenosov podatkov da bi vido če bo dovolj.

Al porabim, 10, 50, 200 gb nimam občutka...

Morda ponudnik to vidi ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spajky
Član
Član



Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Prispevkov: 968
Aktiv.: 9.40
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda vidi Wink ... ti si pred isto dilemo kot jest zdej, ker se rešujem Telemach-a in zgleda imaš podobne zahteve kot jest.

Če ne najdem soseda za deljenje povezave (fixne, po štromu ali wifi), grem na HoT mobil. (mikro modem z wifi + LTE zun.anteno s kablom). TV bo na anteno-italijani brdo postaj (DVB-T) in dodatna mobil (phone mam) kao fixna številka za doma, predplačniško na kartice brez vezave HoT mini. Pa prenos drugega mobitela na HoT tudi enako! ...

Exclamation Jest sem v 5 letih zapekel 500 CD-jev zadev v Xvid z YT-a, t.j 300GB robe v mp4 640x360 DL. To je enih 60GB/leto oz.5GB/mesec, včasih manj, včasih več. Če računam še ostalo surfanje in redki drugi DL, me recimo pride okoli 10GB/mesec. Pa OL radio zraven poslušam še (150kbps)... Pa tudi v firewall-u (stari ZA) vidim, koliko sem DL-al na session, preden grem izklopit komp ...

Idea Torej, če grem na mobil internet, mislim vzet HoT maxi (20GB data vključeno) za 10€/mesec. Sem ravno te dni ugotavljal, da je Telekom najdražji, A1 tretjino cenejši, HoT pa še tretjino manj, torej ne več kot pol cene od najdražjega !!! Moram pa nabavit mini LTE modem ali telefon z wifi na svoj račun. Pa adekvatne SIM-ke zraven. Če mi deli internet kak sosed, pa sem z elektriko vred pripravljen vnaprej mu odštet letno 100€ (najcenejša opcija! in že imam Devolo Link Extender) ...

Nekaj oddaj TV iz onih, ki me dodatno zanimajo , pa lahko gledam preko https://www.tvin.si/ , DVB-T sprejemnik mam ... pa sem se rešil najmanj 2/3 stroška na mesec za moje potrebe Dancing ... Pač nisem "heavy user" in redko kak torrent DL-am, video pa vse v SD (za kar velja moj tip uporabe) ...

No zdej si dobil nek pogled na situacijo glede DL-a (UL pa ni več kot 10% za prištet k mobilni data) ...

Pa ni mi treba imet bilokatere drage "paketne ponudbe" monopolistov ali "vezav", prilagojene za njih in ne potrošnika! ali montirat parabolo na streho Rolling Eyes Ti pa bi moral tam pri tebi lovit avstrijce in hrvate in madžare na anteno za TV se mi zdi Rolling Eyes ... "v trikot 75x80cm Log. VHF/UHF antena 8dB (iskra) + 6dB amp + Psu + 10m kabla s konektorji/razdelilcem, pa je v Merkurju 26€ nova ...

Drugače so ti paketi-trojčki pri ponudnikih sestavljeni glih tako, da skoraj moraš vzet največji paket, če več gledaš TV. Hofer NIMA ipTV !!! na mobilu https://www.hot.si/ ...

... zdaj pa razbijaj glavo, koliko naj te košta, kaj rabiš in kako boš rešil svojo situacijo Mr. Green dalje, če te tepejo finance ... mene ne, ma se mi počasi že 15 let "nabira" čedalje bolj izsiljevanje monopolistov, pa mi je TL "počlo" zdej po novem letu ...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Prispevkov: 609
Aktiv.: 3.86
Kraj: Že od kje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 27, 2018 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... kako nastaviti router linksys wrt54gl zraven telemachovega routerja, ki ima zelo slab "domet", da bodo porti na linksys-u dosegljivi od zunaj? Rad pa bi dostopal do ESP8266 modula.

Na linksysu je nameščen Tomato.

_________________
Martin Krpan je že dobro vedel zakaj je posekal lipo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 66, 67, 68  Naslednja
Stran 67 od 68

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2351 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group